Vremea rămâne în continuare instabilă

Potrivit meteorologilor, vremea se menține instabilă până joi, la ora 21.00, atenționările Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi și intensificări ale vântului fiind actualizate, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, miercuri, între 14.00 și 21.00, în 27 de județe vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 l/mp și pe arii restrânse 30 — 40 l/mp.

De asemenea, miercuri, între orele 15,00 — 21,00, zone din județele Sibiu, Brașov, Bacău și Neamț vor fi sub atenționare Cod Portocaliu de instabilitatea atmosferică, cu precădere la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50 — 60 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe spații restrânse și la cote mai reduse, notează ANM.

Pe de altă parte, începând de miercuri seară, de la ora 21,00 și până joi, la ora 21,00 în zona Carpaților Orientali și Meridionali și în centrul Moldovei instabilitatea atmosferică se va menține accentuată, meteorologii instituind Cod Galben de ploi și descărcări electrice.

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Județele vizate de atenționarea Cod Galben sunt: Suceava, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău.

ANM precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse și în restul țării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.