Vremea se schimbă dramatic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o atenţionare de ploi, intensificări ale vântului şi vreme rece în sudul şi sud-estul ţării, de duminică seară până marţi dimineaţă.

Astfel, potrivit meteorologilor, temperaturile scad cu 10 grade, iar la munte se întorc ninsorile. În Capitală vor fi resimţite -2 grade.

Vor fi ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme rece începând de duminică, de la ora 22.00, şi până marţi, la ora 10.00.

În intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1.500 metri, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În regiunile extracarpatice, vremea se va răci accentuat, devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat, cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50-55 de kilometri la oră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.