Vreţi votul nostru? Acestea sunt condiţiile!

Într-un material trimis redacţiei Bistriţa News, un cetăţean se adresează candidaţilor, în prag de alegeri, înainte ca aceştia să vină cu „ofertele” lor. Redăm mai jos integral materialul amintit.

Candidatule! Ascultă ce vreau eu, înainte de a-mi face tu o ofertă!

1. Respectarea rezultatului referendumului din 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300.

2. Imprescriptibilitatea infracţiunilor de furt din bani publici, comise de demnitari.

3. Demnitarii şi familiile lor (copii, părinţi) să îşi asume obligaţia de a folosi doar sistemul public de sănătate. În caz contrar îşi pierd calitatea de demnitar. Doar aşa s-ar putea schimba ceva în sistemul public de sănătate.

4. Copiii/nepoţii demnitarilor vor învăţa doar în sistemul public de învăţământ de stat. În caz contrar îşi pierd calitatea de demnitar. Poate aşa se va schimba ceva în învăţămant.

5. Orice pedeapsă primeşte un demnitar pentru infracţiuni comise în timpul mandatului să fie dublata.

6. Averea demnitarilor care nu poate fi justificată să fie confiscată, la fel şi a rudelor care nu o pot justifica.

7. Parlamentarii care nu au iniţiat nicio lege pe toată perioada mandatului să restituie 50% din sumele primite ca indemnizaţie. Nu sunt acolo doar pentru a încasa un salariu pe care mulţi dintre noi nu îl au.

8. Interzicerea totală a traseismului politic. Pleci din partid, renunţi şi la funcţia obţinută.

9. Parlamentarii care prin vot s-au opus solicitării Parchetului pentru cercetarea altor demnitari să nu mai aibă dreptul de a candida pentru funcţii publice timp de 10 ani.

10. Interzicerea prin lege a dreptului parlamentarilor de a se pronunţa în privinţa cercetării unui demnitar.

11. Redeschiderea tuturor dosarelor care s-au închis prin prescriere ale foştilor şi actualilor demnitari.

12. Cheltuielile parlamentului să fie reduse cu 50% faţă de nivelul actual. Un stat sărac nu poate suporta costurile unui parlament bogat.

13. Produsele/serviciile din instituţiile de stat să fie în proporţie de 70% produse în România.

14. Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni deosebit de grave.

15. Înăsprirea pedepselor din codul rutier. Despre cât de aspre să fie să-i întrebăm pe cei care şi-au pierdut copiii sau părinţii în accidente rutiere.

16. Puscăriaşii să muncească pentru cazare, mâncare, îngrijire medicală. Ei ne fură, ne tâlhăresc, ne violează copiii sau părinţii şi noi îi ţinem pe banii noştri! În puşcărie, munca să fie obligatorie, mai puţin cauzele medicale certe.

17. Castrarea pedofililor şi a violatorilor.

18. Pentru traficanţii de droguri, închisoare pe viaţă.

19. Mărirea alocaţiei pentru copii la cel puţin 150 lei.

20. Părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală să fie decăzuţi din drepturi.

21. Interzicerea exploatării zacamintelor de orice fel, prin metode care duc la distrugerea pe termen lung a mediului înconjurător.

22. Reîmpădurirea terenurilor defrişate, costurile urmând să fie suportate sau imputate tuturor celor care le-au defrişat sau trebuiau să apere pădurile, nu să le distrugă!

23. Interzicerea vânzării pământului agricol românesc către străini. Copiii şi nepoţii noştri vor trebui să-şi crească copiii. Noi dacă avem astăzi pământ românesc avem datorită străbunilor noştri care nu l-au vândut, ci s-au jertfit să-l pastreze.

24. În procesele câştigate la CEDO, daunele să fie plătite de către judecătorii care au dat sentinţele. Nu trebuie să plătim noi pentru că şi-au băgat ei bani în buzunare.

25. Executarea silită a datornicilor Bancorex, pentru recuperarea sumelor nerestituite.

26. Tranzacţiile în cash între persoane fizice să nu fie limitate de sumă. În actul de vânzare-cumpărare sunt părţi: notarul, vânzătorul, cumpărătorul. De ce trebuie să primească banca un comision?

27. Înlocuirea prin lege a denumirii de rrom cu denumirea de ţigan.

28. Deschiderea unui proces împotriva tuturor guvernanţilor, a celor care se fac vinovaţi de distrugerea industriei.

29. Depolitizarea autorităţilor de reglementare şi control (fisc, media, protecţia consumatorului etc.).

30. Desecretizarea tuturor contractelor civile făcute cu statul român. Contractele de achiziţie din bani publici să fie transparente şi să nu fie acceptată nicio forma de secretizare.

31. „Catedrala Neamului” să devină în totalitate şcoală pentru copiii defavorizaţi, cămin pentru bătrânii fără ajutor şi spital social – administrarea şi costurile să fie în sarcina Bisericii Române (BOR).

32. Anularea subvenţiilor de la buget către cultele religioase.

Voi vota cu cel care ştie să răspundă aşteptărilor mele. Dacă cineva consideră că ceea ce am scris mai sus contravine Constituţiei, legislaţiei (multe legi fiind făcute special pentru a servi intereselor clientelei politice), normelor europene, precizez că asta va trebui să facă cel care îmi cere votul şi care astfel se obligă: să iniţieze legi, să le corecteze pe cele greşite, să găsească soluţii, aşa încât lucrurile să funcţioneze în favoarea cetăţeanului.

Distribuie dacă eşti de acord… dacă nu, poate faci parte din „sistem”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.