Weekend la Mamaia: Carnaval, modă şi Miss Litoral

Cătălin Botezatu aduce cea mai nouă colecţie

Spectacolele marca ”FashionTV” din acest weekend vor include concursul ”Miss Litoral 2014” şi prezentări de modă ale celor mai importanţi designeri români. Mamaia devine astfel singura staţiune din Europa care oferă turiştilor spectacole gratuite în întregul sezon estival.

După succesul pe care l-a avut la public ediţia de deschidere a Carnavalului Mamaia din 5 iulie, când 25.000 de spectatori au asistat la spectacolul din Piaţeta Cazino din Mamaia, după un weekend dedicat tinerilor designeri ai facultăţilor de modă din Timişoara şi Cluj-Napoca, care au făcut primii paşi spre o carieră de succes, atrăgând din nou mii de spectatori, ”Fashion Summer Festival” 2014 invită în acest weekend turiştii la cel mai aşteptat concurs de frumuseţe al verii, ”Miss Litoral 2014”, dar şi la prezentări de modă ale celor mai importanţi designeri din România.

În deschiderea show-ului de vineri, designerul Cătălin Botezatu aduce în exclusivitate cea mai nouă colecţie a sa, cu o tematică specială. Invitat special al prezentării celebrului designer va fi primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Va fi un nou spectacol unic marca ”FashionTV”, oferit turiştilor de pe litoral pe cea mai mare scenă de modă din Europa, construită la standarde internaţionale. Pe toată durata verii, cei mai importanţi designeri vestimentari din România şi din străinătate vor fi prezenţi, alături de modelele FashionTV, la ”Fashion Summer Festival Mamaia”.

11 tineri designeri români care au absolvit anul aceasta cursurile de master ale Facultăţii de Arte şi Design a ”Universităţii de Vest” din Timişoara, respectiv cursurile de master şi licenţă ale ”Universităţii de Arte şi Design” din Cluj-Napoca au dovedit că sunt reprezentanţi redutabili ai noii generaţii de designeri de la noi.

Naturalul şi artificialul se împletesc în colecţia Lilianei Andronic. Structurile florale s-au alăturat formelor metalice şi geometrice. Materialul moale şi catifelat e pus lângă cel abraziv şi rece. Clasic şi inovator. Rafinat şi puternic.

Viaţă, moarte şi renaştere sunt cuvintele cheie ale colecţiei Corinei Hadarag.

Colecţia ”Mecca”, a lui Sergiu Marian Bechian, foloseşte ca sursă de inspiraţie arhitectura islamică, arabescul, transformând ornamentul sofisticat în element central al colecţiei.

Maia Areshidze a strălucitîn colecţia ”Madame Teens”, o interferenţă a elementelor vestimentare inspirate din silueta feminină a anilor ’50 cu spiritul ludic, liber şi vesel al perioadei adolescentine. Maia Areshidze este din Georgia.

Colecţia ”Wilde Ballerina”, semnată Szados Apolka,a fost inspirată de un personaj feminin cu o alură sportivă, care oscilează între culturism şi balet. Proiectul urmăreşte cultura corpului în societatea contemporană – de la dans la bodybuilding. Conceptul reflect amestecul de putere şi fragilitate, acest contrast regăsindu-se în alăturarea pieselor vestimentare: de la lenjerie foarte construită, de inspiraţie anatomică, la halatele catifelate şi fuste de tul.

Tema colecţiei Cezarei Frenţiu are ca punct de plecare arhitectura futuristică şi formele pe care le generează. Multiple conexiuni dintre modă şi arhitectură reprezintă un subiect de maxim interes în zilele noastre. Personajul colecţiei este transpus într-un oraş al viitorului în care societatea se află în continuă expansiune tehnologică, iar individul este nevoit să îşi reformuleze identitatea.

Colecţia ”Superstiţii” a Claudiei Calini expune o viziune personală asupra superstiţiilor, atât prin cromatica abordată, cât şi prin întoarcerea hainelor pe dos. Astfel, practicile ”aducătoare de noroc” sau de ”îndepărtarea ghinioanelor şi deochiului” sunt convertite în elemente fashion. Modul în care oamenii interpretează superstiţiile le modelează existenţa şi le influenţează modul de gândire.

Teodora Barbu a adus pe scena de la Mamaia colecţia ”Shamanic Jungle”. Shamanul cântă bătând toba, iar spiritele dansează pentru oameni adânc în inima junglei. El schimbă percepţia asupra realităţii, aducând spiritul omului în echilibru cu elementele naturii. Sursa de inspiraţie a colecţiei este figura shamanului amazonian care posedă abilitatea de a se conecta la alte lumi.

Colecţia ”Pastelle”, propusă de Mădălina Banda, vizează întoarcerea la feminitate, în cadrul unui context contemporan urban. Colecţia are în centru un personaj inedit, poetic, uşor nostalgic, dar care emană în acelaşi timp energie, prospeţime, forţă, spirit adolescentin.

Colecţia ”Illusion”, semnată Noemi Boros, urmăreşte crearea unor efecte de iluzie optică pentru a ilusta decalajul epistemologic între percepţia noastră despre realitate şi realitatea în sine. Astfel formele fantastice, fluide şi elementele abstracte asociate cu dinamismul cromatic al suprafeţelor transmit privitorului vibraţii distorsionate.

Ruxandra Moldovan aduce în ”Structuri organice” o contopire a arhitecturii moderne cu structuri organice, cu note subtile de inspiraţie rococo şi baroc. Siluetele grandioase şi structurile impozante ale rococo-ului, formele stilizate din baroc şi structurile organice din natură sunt reinterpretate aici într-un context contemporan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.