Windows 10 primeşte un upgrade: Cele mai interesante noutăţi

Windows 10 a fost lansat în urmă cu aproape un an şi a fost instalat pe 350 de milioane de laptopuri şi calculatoare. Însă, în curând, Microsoft va pune la dispoziţia utilizatorilor un upgrade, care va aduce funcţii noi sistemului de operare, potrivit independent.md.

Noua versiune va fi disponibilă începând din 2 august, transmite PC World, care a testat-o înainte să ajungă la publicul larg.

Autentificare cu amprentă sau recunoaştere facială
Sistemul biometric de autentificare Hello îţi permitea să foloseşti degetul sau recunoaşterea facială ca să deblochezi laptopul sau PC-ul, înlocuind astfel parola.

Acum, Microsoft face un pas înainte: de-acum poţi face şi plăţi.

Hello e folosit momentan doar în magazinul Windows Store, aşa că poţi face cumpărături de acolo fără să mai introduci de fiecare dată datele de pe card. Vei avea cum să achiziţionezi melodii, albume, aplicaţii şi altele.

Dar adevăratul test va fi în viitor, căci rămâne de văzut câte magazine online şi bănci vor permite plăţile prin acest sistem biometric.

Asistentul virtual Corta primeşte îmbunătăţiri
Asistentul virtual Cortana s-a îmbunătăţit de la lansarea iniţială a Windows 10. Update-ul aduce, însă, funcţii noi şi utile.

Astfel, e capabil să vorbească şi să înţeleagă mai multe limbi, să caute prin email-urile tale ca să găsească biletul de avion şi alte date importante. În plus, Cortana poate fi accesată şi dacă ecranul e blocat.

Deci nu mai e nevoie să te loghezi de fiecare dată.

Cortana îţi poate semnala întâlnirile puse în calendar, să-ţi spună bancuri sau să-ţi amintească diverse lucruri.

În plus, e capabilă de multe: Vrei să ştie când iei prânzul de obicei şi să-ţi facă rezervări în locul tău? Vrei să se conecteze cu brăţara ta de fitness? Sau să trimiţi mesaje text către telefoanele Android şi iOS? Toate acestea sunt posibile.

Browser
Edge, browser-ul integrat în Windows 10, a fost cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de operare: era prea încet şi nu avea multe funcţii extra. Însă acum a primit şi el un upgrade: permite instalarea extensiilor, sincronizează datele cu serviciul de stocare în cloud şi e integrat cu Cortana.

Alte funcţii utile
Noua versiune de Windows 10 permite să faci mai multe lucruri cu stylus-ul. Asta dacă ai unul. Astfel, poţi scrie notiţe de mână, poţi muta fişierele de colo-colo, însă cel mai interesant lucru este că există în magazinul Windows Store nu mai puţin de 40 de aplicaţii pentru acesta.

În plus, noua versiune Windows 10 îţi permite să conectezi telefonul la laptop. Astfel, tot ce ai pe smartphone îţi va fi accesibil pe laptop.

Upgrade
Actualizarea la noua versiune se va face automat pentru cei care au deja instalat Windows 10, iar cei care au 7 sau 8 o pot descărca începând din 2 august de pe site-ul Microsoft.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.