Wozniacki se ia de Şarapova şi de organizatorii US Open

Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki a criticat decizia organizatorilor US Open, care au programat meciurile rusoaicei Maria Şarapova, care a folosit „substanţe ce îmbunătăţesc performanţele”, pe terenul central, Arthur Ashe Stadium, în timp ce ea, numărul 5 mondial, a fost trimisă să joace în turul al doilea pe terenul 5, de la ora 23.00.

Organizatorii de la US Open au avut probleme majore, miercuri, când au fost nevoiţi să programeze 87 de meciuri din cadrul ultimului Grand Slam al anului, multe amânate din ziua precedentă, din cauza ploii.

„Cred că este inacceptabil să faci un program în care numărul 5 mondial joacă pe terenul 5, al cincilea meci, pe la ora 23.00. Când vorbim de terenul central, înţeleg complet partea de afaceri a lucrurilor şi altele, dar cred că e o discutabil când cineva care revine după o pedepasă pentru dopaj – substanţe care îmbunătăţesc performanţele, ştii – primeşte brusc să joace toate meciurile pe terenul central.

Nu cred că se oferă un bun exemplu. Cineva care se luptă să revină după o accidentare şi este pe locul 5 în lume merită să joace pe un teren mai mare decât pe terenul 5. În cele din urmă, ne-au mutat pe terenul 17, care e drăguţ şi am avut o atmosferă frumoasă acolo. Dar, da, cred că ei (n.r, – organizatorii) ar trebui să vadă ce trebuie să facă în viitor”, a declarat Wozniacki, cotidianului danez Ekstra Bladet, citat de BBC.

Wozniacki a fost eliminată de Ekaterina Makarova, locul 40 WTA, cu scorul de 6-2, 6-7 (5), 6-1, în manşa a doua a turneului, în ultimul meci al zilei. Şarapova a jucat după amiază, cu Timea Babos din Ungaria, locul 59 WTA, pe care a învins-o cu scorul de 6-7 (4), 6-4, 6-1.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.