Zborul ca interacțiune

Cei mai curioși dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și familiile acestora sunt așteptați, începând de azi, la Muzeul „Casa Mureșenilor“ din Brașov, la „Aripi – expoziție interactivă despre istoria aviației“.

Expoziția abordează istoria aviației, dar oferă și ocazia de a investiga elementele care stau la baza zborului ca minune transformată în industrie. De la înțelegerea fenomenelor care se petrec în aer la detalierea fenomenului de planare și de mișcare în aer la primele încercări de a crea un aparat de zbor, în perioada antică, manifestarea trece în revistă fundamentele domeniului. Evenimentul urmărește însușirea cunoștințelor istorice și științifice de către copii, și nu numai, despre istoria aviației, și încurajează interacțiunea directă cu obiecte care îi ajută pe vizitatori să înțeleagă fenomene, principii, evenimente într-un alt mod decât cel predat în școli. Cei care intră în expoziție pot învăța folosindu-se de majoritatea simțurilor (vizual, auditiv, tactil).

Planșele și machetele din expoziție urmăresc de asemenea studii și realizări în domeniul zborului ale lui Leonardo da Vinci; aviația românească și Primul Război Mondial; experiențe personale în două dintre cele mai vechi aparate de zbor (gyrocopter și rogallo) și zborul în spațiul cosmic. Expoziția prezintă panouri foto documentare și instalații interactive realizate de artistul Daniel Roșca.

Ultima sală din expoziția deschisă azi este amenajată special pentru a susține ateliere interactive în care se pot confecționa mici aparate de zbor funcționale. Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul „Casa Mureșenilor“ Brașov în perioada 19 iulie-8 septembrie, urmând să fie expusă ulterior la Școala Gimnazială Cristian. În prima parte a proiectului, în perioada 8 iunie-14 iulie, expoziția a fost itinerată la Casa Municipală de Cultură Făgăraș. Vernisajul manifestării pentru care Muzeul „Casa Mureșenilor“ Brașov colaborează cu Casa Municipală de Cultură Făgăraș și Școala Gimnazială Cristian este programat azi, de la ora 12.00. „Scopul proiectului îl reprezintă atragerea publicului tânăr către valori culturale prin intermediul unei expoziții interactive“, arată Dr. Valer Rul, managerul instituției muzeale brașovene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.