Zeci de televiziuni, radiouri, ziare protestează în Ungaria

Peste 60 de televiziuni, radiouri, publicaţii şi site-uri de presă au început de joi seară o mișcare de protest fără precedent faţă de planurile autorităţilor maghiare de a introduce o taxă pe veniturile anuale din publicitate, care ar putea ajunge la 40%, informează AFP, preluată de Mediafax.

După ce, miercuri, două dintre cele mai mari televiziuni din Ungaria – RTL şi TV2 – au anunţat că intenţionează să îşi oprească emisia joi, în semn de protest faţă de planurile autorităţilor maghiare de a introduce această taxă pe veniturile anuale din publicitate, şi alte societăţi de media s-au alăturat acestei acţiuni, care s-a transformat într-un protest în masă în presa din Ungaria.

Potrivit AFP, peste 60 de televiziuni, radiouri, ziare şi site-uri de presă au protestat joi faţă de acest proiect elaborat de un membru al partidul de guvernământ din această ţară (Fidesz).

Proiectul de lege prevede introducerea unei taxe care ar putea ajunge la maximum 40% din veniturile anuale din publicitate în cazul companiilor care au venituri de peste 61 de milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.