Zegrean, despre candidatura la funcția de judecător la Curtea de Justiție a UE

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, nu pare foarte hotărât în ceea ce privește participarea la interviul în vederea ocupării funcției de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Marți dimineață, Zegrean a declarat că nu s-a decis încă. „Încă nu m-am hotărât nici dacă mă duc la interviu”, a afirmat președintele Curții Constituționale.

Întrebat de ce nu s-a decis asupra participării la interviul de la Ministerul Justiţiei, acesta a răspuns: ”De aia…”

Chestionat totodată de ce s-a înscris în cursa pentru un post de judecător la Curtea Europeană de Justiţie, Augustin Zegrean a afirmat: „Pentru că vreau să merg mai departe, la anul mi se încheie mandatul aici (la Curtea Constituţională, n.r.). La anul, în 13 iulie, eu închei mandatul la Curte, şi nu pot să stau degeaba”.

Ministerul Justiției a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat că Augustin Zegrean candidează pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din partea României, fiind admis să susțină interviul în cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului României pentru această funcție.

Interviu pentru acest post are loc pe 3 martie, între orele 9:00-14:00 și 17:00-20:00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.