Zegrean: E normal ca pensia să fie la fel

Judecătorii de la CCR au același salariu și toate celelalte drepturi ca și magistrații de la Curtea supremă și este normal ca pensia să fie la fel, a susținut, joi, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

„Și judecătorii CCR pot să fie parte în proces, am avut ocazia de atâtea ori, ba ne-au dat unii în judecată, ba alții, acum ne-am dat noi, adică unii dintre noi. (…) Ar trebui multe făcute, dar legislația, în general, este necorelată. Sunt foarte multe probleme de necorelare legislativă. Sigur că și judecătorii Curții sunt magistrați. De exemplu, avem același salariu ca judecătorii de la Curtea supremă și toate celelalte drepturi, așa scrie la lege. E normal ca și pensia să o avem la fel, nu? Și nu este decât o problemă de interpretare acolo, nu este altceva. Ca și sumă, ca și cuantum este același cuantum de pensie, ca procent din salariu, ca judecătorii de la orice instanță, dar este problema cealaltă că legea aceea nu ne consideră vechimea de aici, vechime valabilă la pensie”, a precizat Zegrean, la sediul CCR, întrebat dacă judecătorii vor discuta despre excepția de neconstituționalitate privind statutul judecătorilor și procurorilor, potrivit Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă judecătorii vor discuta și despre excepția de neconstituționalitate ridicată în dosarul ANRP de Alina Bica, Zegrean a răspuns că el nu citește niciodată numele persoanelor implicate, pentru a nu fi influențat.

„Discutăm toate dosarele. De-aia venim la serviciu, să vedem dosarele, să le judecăm. Noi nu judecăm oameni, noi judecăm legi. Dacă vreți să știți, eu nici nu știu că este un dosar cu Alina Bica azi. Acum aflu. Nu cred că este. Eu nu citesc numele oamenilor din dosare, ca să nu mă influențeze cumva, negativ sau pozitiv”, a arătat președintele CCR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.