Zegrean: Valeriu Zgonea poate fi revocat

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, nu vede impedimente în revocarea președintelui Camerei Deputaților Valeriu Zgonea de către pesediști. Regulamentul spune că numai grupul care l-a propus îl poate revoca, a spus duminică șeful CCR într-o emisiune la Digi 24.

Întrebat dacă Zgonea mai poate fi revocat deși nu mai este membru al grupului PSD, Zegrean a precizat: „Da, (…) dacă spune regulamentul că grupul care l-a propus. Grupul care l-a propus putea să-l propună pe unul din alt grup, unul care nu era din grupul acela. Deci putea foarte bine un grup parlamentar, nimeni nu l-ar opri, să-l propună președinte pe un deputat care nu este din grupul lor. Nu este o interdicție. Or să spună că m-am antepronunţat. Sper să ajungă când eu nu voi mai fi acolo”.


În timp ce pesediștii încercau să-l schimbe din funcție, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, care nu mai e membru PSD, a transmis săptămâna trecută o adresă Biroului Permanent în calitate de deputat neafiliat prin care afirma că solicitarea grupului parlamentar al PSD de revocarea a sa nu îndeplinește condițiile de admisibilitate, revocarea trebuind făcută doar de liderul grupului parlamentar din care face parte, așa cum prevede regulamentul.

Regulamentul Camerei Deputaților prevede că „președintele Camerei Deputatilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorității deputaților prezenți, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret și se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi aparține președintele„.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.