Zgonea a divorțat de Dragnea

UPDATE Președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, ia în calcul demisia din funcția deținută în partid după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Valeriu Zgonea a părăsit vineri furios sediul PSD după şedinţa partidului care a avut loc după sentință.

Zgonea nu a participat la declaraţiile lui Liviu Dragnea, care a anunţat că PSD a decis aproape în unanimitate să îl menţină în fruntea formațiunii.

Întrebat dacă va demisiona din funcţiile deţinute în partid, Valeriu Zgonea a declarat: ”Mă voi gândi până luni”.

Întrebat despre spusele lui Zgonea, Dragnea a răspuns: „Nu am de unde să știu ce va face”.

Surse din PSD au declarat că Valeriu Zgonea i-a cerut vineri președintelui PSD Liviu Dragnea să se retragă. Zgonea, care este numărul doi în PSD, ar fi încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului.

După întâlnirea cu liderii aflaţi în sediul central al partidului, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea au discutat separat.

Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD şi a declarat că se gândeşte până luni dacă renunţă la toate funcţiile din partid.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefanescu a confirmat la Antena 3 că a existat o dispută la reuniunea partidului.

„Ne-am certat. Eu nu înțeleg ce vrea Valeriu Zgonea. Ce vrei, ce urmărești? L-am întrebat vrei Cex, vrei adunare? Nu a cerut nimic concret, nu a spus ‘dom’ne, vreau demisie'”, a declarat Ștefanescu.

„Orice relație de comunicare a mea cu Zgonea pe orice fel de subiect s-a cam încheiat”, a mai spus Ștefănescu.

Dragnea rămâne șef al PSD, dar nu se simte nici el bine

Liderii PSD au decis să continue cu Liviu Dragnea în fruntea partidului, după ce acesta a fost condamnat vineri definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Dragnea a anunțat că partidul a decis ”aproape” în unanimitate ca el să rămână la conducere pentru a gestiona campania electorală, precizând că discuţia va fi reluată după alegerile locale.

„Am avut o discuție colegială, unii zic că a fost CEx, alții că nu a fost, pe mine m-a interesat să am această discuție cu colegii președinți de organizații județene și din Biroul Permanent Național pentru a asculta punctul lor de vedere generat de această sentință pe care eu o consider profund nedreaptă. (…) Decizia sau părerea majorității aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activitățile de campanie. Am decis să rămân în continuare în această funcție”, a spus Dragnea.

„Astăzi a fost o decizie luată la cald. După alegerile locale, cred că trebuie să facem o discuție despre chestiuni mai profunde din PSD, o analiză a fiecăruia din conducerea partidului, a modului de implicare a fiecăruia, aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorală și la bunul mers al acestui partid”, a mai afirmat Dragnea, la finalul unei reuniuni a conducerii PSD.

Liderii PSD s-au reunit în ședință, la sediul central al partidului, la puțin timp după sentința dată în cazul lui Liviu Dragnea.

La ședință a fost prezent și președintele PSD.

Întrebat de jurnaliști înainte de ședință cum comentează sentința, Dragnea a spus că va avea un comentariu după reuniune.

Președintele PSD a fost condamnat definitiv vineri la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a declarat vineri, după pronunțarea sentinței, că atât el, cât și colegii săi îl susțin pe Dragnea până la capăt, pentru că nu are niciun fel de vină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.