Zgonea, despre discuţiile sale cu Hrebenciuc

Valeriu Zgonea a susținut luni că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc nu a făcut presiuni asupra sa în ceea ce privește legea amnistierii și grațierii. A discutat cu acesta la telefon chestiuni personale, a mai spus președintele Camerei Deputațilorn.

Întrebat, înainte de ședința coaliției de guvernare, dacă a discutat cu Hrebenciuc în ultimele 24 de ore, Zgonea a declarat: „Da, e normal”, a spus acesta la Palatul Parlamentului. „Niciodată (n.r. — despre legea amnistierii), a dat Zgonea asigurări. Discutam despre alte chestiuni”, a completat el.

Întrebat dacă a discutat cu Viorel Hrebenciuc despre procedura prin care Direcția Națională Anticorupție a cerut Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a acestuia, Zgonea a arătat că etapele solicitării procurorilor sunt scrise în lege.

Referitor la situația juridică a lui Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, Valeriu Zgonea a arătat că nu este vorba despre chestiuni legate de mandatul de parlamentar.

Zgonea nu știe nici dacă au existat presiuni pentru a trece o nouă lege a amnistiei: „Nu știu nimic despre acest lucru. (…) Nu cunosc aceste informații și nu pot să vă răspund la presupunerile dumneavoastră. Eu nu sunt la DNA, eu nu sunt DNA”, a arătat Zgonea.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii DNA că și-a folosit influența față de un membru al PSD, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse. Deputatul a fostaudiat luni la DNA,fiind urmărit într-un alt dosar.

Săptămâna trecută, deputatul PSD a fost audiat la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale, procurorii anunțând ulterior că s-a început urmărirea penală pe numele lui. Hrebenciuc a fost dus atunci la DNA Brașov cu jandarmii. Vineri, DNA a cerut aviz pentru arestarea lui și a deputatului PSD Ioan Adam.

Hrebenciuc este urmărit penal și într-un alt dosar după s-ar fi implicat pentru a determina funcţionari din CNA pentru ca instituţia să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV, controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.