Zgonea, despre programul Camerei: Nu e vacanță. Trebuie să găsesc un ”mix”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că sâmbătă începe oficial campania pentru PE şi că trebuie să găsească un mix de program al Camerei pentru această perioadă deoarece deputaţii trebuie să se implice în campanie, dar şi să legifereze.

În privinţa programului Camerei Deputaţilor pe perioada campaniei electorale, Zgonea a spus că va vedea care au fost programele de lucru ale deputaţilor în precedentele campanii din 2007 şi 2009 şi va discuta şi cu liderii de grup pentru a lua o decizie, dar că nu există vacanţă pentru deputaţi. „Nu există vacanţă. Aş vrea să nu folosiţi acest termen pentru că nu este corect. O să mă uit şi la programele pe care le-am avut şi în 2007 şi în 2009 şi o să am şi o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare pentru a lua o decizie. Vă reamintesc că este o campanie extrem de importantă pentru partide. Sunt două grupuri care se bat pe o diferinţă de câteva voturi, diferenţa aceea de câteva mandate înseamnă că ele pot să vină din România, înseamnă că ele pot să dea în negocieri preşedintele Comisiei Europene, deci este o bătălie extrem de dură şi România, ca stat membru, trebuie să se implice în această campanie, trebuie să facă o campanie modernă, toate grupurile politice parlamentare, iar deputaţii sunt membri de partid până la urmă”, a explicat Zgonea.

El a adăugat că România are nevoie de această bătălie pentru europarlamentare, dar şi de un proces legislativ şi că va trebui să găsească „un mix” de program de lucru. „România are nevoie şi de această bătălie, are nevoie şi de proces legislativ. Ca membri de partid, ca deputaţi noi suntem obligaţi să facem campanie pentru partidele noastre politice, pe de altă parte, avem obligaţia să venim în fiecare săptămână să ne prezentăm şi în teritoriu, dar să venim şi la Parlament să votăm legile. De aceea trebuie să găsesc un mix”, a mai spus Zgonea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.