Zgonea: Ion Diniță a demisionat din Parlament

Deputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament, a anunțat miercuri președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniță Ion cu 1 aprilie 2015 am luat act de această demisie în ședința publică de astăzi 1 aprilie”, a declarat Valeriu Zgonea în plenul Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Plenul Camerei Deputaților urmează să vacanteze postul de deputat al lui Ion Diniță în ședința de vot final de miercuri.

Ion Diniță a fost ales deputat în Circumscripția electorală 8 Brașov, Colegiul uninominal nr. 7.

Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie 2014 referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Potrivit DNA, Diniță este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.