Zgonea: Luăm în calcul sesizarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea boicotului PDL

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că USL ia în calcul să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu caracterul neconstituţional al boicotului organizat de PDL la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

„Bineînţeles că luăm în calcul această variantă pentru că avem o situaţie inedită în România şi în Europa din 1945 şi până acum şi (…) de la primul vot liber exprimat pentru Parlamentul European din 1968. Un preşedinte al unui stat european care se duce la masa bogaţilor şi apără interesele României nu mai este reprezentatul cetăţenilor români. În acest moment preşedintele Traian Băsescu nu mai are legitimitatea morală cea pe care o clamează întotdeauna Uniunea Europeană”, a afirmat Zgonea.

El a arătat că împotriva lui Traian Băsescu s-au pronunţat mai mulţi cetăţeni decât în favoarea sa la alegerile prezidenţiale şi că există în Europa politicieni care au demisionat pentru lucruri „mult mai minore”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.