Zgonea: Suntem văzuţi ca hoţi, corupţi, chiulangii…

Prin intermediul unei scrisori deschise, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, face un apel către colegii parlamentari.

Astfel, Zgonea atrage atenţia cu privire la imaginea negativă a Parlamentului şi spune că e momentul să se dea dovată de mai multă responsabilitate.

Munca noastră se „topeşte” în apelative precum „hoţi”, „corupţi” şi „chiulangii”, a atras atenaţia Zgonea.

„A venit momentul să ne certăm mai puțin între noi, să dăm dovadă de mai multă responsabilitate și să nu mai amânăm adoptarea unor legi și măsuri pe care întreaga societate le așteaptă de la noi”, a spus Zgonea.

Colaborarea în această sesiune parlamentară trebuie să fie reală și în interes public, a mai atras atenţia Zgonea, pentru ca noua legislație electorală să fie adoptarea cât mai repede.

„Unul dintre principiile care trebuie să stea la baza acestor legi va fi să asigurăm un sistem de vot eficient si securizat (…) De asemenea, consider că trebuie să răspundem așteptărilor cetățenilor printr-o reducere semnificativă a numărului parlamentarilor”, a spus politicianul.

Referitor la legea de finanțare a partidelor politice, prin care fluxul de resurse necontrolate să fie tăiat , dar și „donațiile” suspecte din timpul şi înaintea campaniilor, Zgonea a spus că nu poate fi adoptată decât printr-un dialog onest.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a referit şi la revizuirea Constituției, susţinând că doreşte finalizarea procesului în acest an şi precizînd că ar vrea să existe prevederi clare privind interzicerea traseismului.

Codul fiscal și Legea redevențelor și minelor sunt alte două proiecte considerate prioritare de Zgonea.

De asemenea, Valeriu Zgonea a mai spus că toate dezbaterile din comisii și de la plen trebuie să fie transmise în direct atât pe internet, cât și la televiziunea publică, iar orarul ședințelor și ordinea de zi, afișate public în timp util.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.