Ziarist TVR, spânzurat pe câmp

Jurnalistul TVR, Bardocz Sandor, dat dispărut pe 15 iunie, a fost găsit decedat. Rămășițele acestuia au fost găsite pe un câmp din Suceagu, sub un nuc, unde se spânzurase. Animalele i-au devorat cadavrul, relatează stiri.tvr.ro.

Jurnalistul TVR Cluj Bardocz Sandor avea 54 de ani.

Pe 15 iulie, jurnalistul stabilit în localitatea Suceagu din comuna Baciu, a fost dat dispărut. El plecase de la domiciliu și nu a mai revenit. După dispariție, colegii săi au organizat căutari în zona respectivă, rămase fără succes.

Rămășițele lui Bordocz Sandor au fost găsite de doi bărbaţi, tată și fiu, care s-au dus la furat nuci. Minorul a observat craniul și a alertat Poliția. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare, care a identificat osemintele umane găsite, îmbrăcămintea, actele și alte obiecte personale. Acestea au fost recunoscute de aparținători. Cercetările au fost întrerupte după lăsarea întunericului și reluate marți dimineața, când au fost găsite și alte fragmente osoase. Acestea au fost ridicate și transportate la IML Cluj.

Jurnalistul ar mai mai avut o tentativă de sinucidere, tot prin spânzurare, iar în ultima vreme a urmat un tratament de specialitate în Ungaria. El revenise acasă de curând. Bărbatul era jurnalist la TVR Cluj încă din 1990. În ultimii ani s-a aflat de multe ori la Sic, unde a prezentat festivalul de toamnă.

„A încetat din viaţă, în împrejurări tragice, Bardocz Sandor, unul dintre cei mai importanți oameni de televiziune care a promovat cultura maghiară din Transilvania”, au relatat colegii de la TVR Cluj, pe pagina de Facebook.

De numele Pădurii Baciu, acolo unde a fost găsit jurnalistul, se leagă fenomene ciudate, arbori care se dezvoltă ciudat, dematerializare. Pădurea Baciu a fost inclusă şi într-un top al celor mai bântuite păduri din lume, prezentat de BBC.

Din constatările criminaliștilor, există indicii că ar fi fost vorba despre o sinucidere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.