×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 15 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 22 iulie 2017, 17:37
EUR (€)
+0.0083 ↗
4.5737 RON
USD ($)
-0.0416 ↘
3.9269 RON
• • •
Pe 2 februarie
Ziaristul Constantin Badea, fost director general al AGERPRES, a decedat

Ziaristul Constantin Badea, fost director general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în perioada 1997-2000, a decedat în ziua de 2 februarie a.c. în urma unei grele suferinţe.

Născut la 17 octombrie 1940, în comuna Castranova, judeţul Dolj, el a absolvit, în 1963, Facultatea de filologie clasică (specialitatea limba şi literatura latină şi limba şi literatura greacă) a Universităţii Bucureşti. Doi ani mai târziu, Constantin Badea a urmat şi cursurile post-universitare de Relaţii Internaţionale — Ştiinţe Juridice de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, după care, la finele lunii septembrie1965, afost repartizat la AGERPRES. În cadrul Agenţiei Naţionale de Presă, el a fost pe rând redactor şi publicist-comentator la Redacţia Ştiri Externe. A redactat zilnic ştiri, comentarii sau documentare despre diferite subiecte internaţionale la zi,care au fost difuzate pe fluxurile agenţiei.

De asemenea, a semnat articole şi traduceri în diferite ziare şi publicaţii centrale, precum revista ''Lumea'', dar şi traduceri din limba engleză ale unor romane apărute în Editura „Univers” din Capitală. Din1994 adeţinut funcţia de redactor şef adjunct în Redacţia Informaţii Economice a AGERPRES, iar un an mai târziu, a fost comentator politic în aceeaşi redacţie, funcţie în care a strălucit prin competenţa analizelor şi fineţea observaţiilor.

În 1997, când a fost numit director general al Agerpres, s-a confruntat cu probleme deosebit de grave, Agenţia Naţională de Presă aflându-se aproape în colaps economico-financiar din cauza managementului catastrofal al predecesorului său, Neagu Udroiu, care, în lungul său directorat pesedist, a fost preocupat doar să-l însoţească pe preşedintele Ion Iliescu în vizitele sale peste hotare. Badea a reuşit să repună pe linia de plutire Agenţia Naţională de Ştiri prin modernizarea şi diversificarea activităţii redacţionale şi prin creşterea profesionalismului redactorilor şi personalului tehnic.

Totodată, într-o vreme în care multe ziare şi publicaţii dispăreau în serie, iar mulţi confraţi se confruntau cu serioase probleme sociale au găsit în Constantin Badea un coleg care le-a oferit sprijin profesional şi moral.

El a obţinut certificatul de traducător din limba engleză, în aprilie 1975, iar în octombrie anul următor a fost atestat ca ziarist profesionist.

În1996, apublicat la Editura Miracol volumul ''În pragul mileniului''.

Publicistul Constantin Badea va fi înmormântat sâmbătă, 6 februarie, în comuna sa natală Castranova.

Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat Joi, 04 februarie 2016
2395
 | 5
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nenea brancoveanu
+2
A FOST UN MARE SI ADEVARAT ROMAN . Oltean cinstit si drept si-a pus viata in slujba Romniei si a neamului sau . Dumnezeu sa-l odihneasca !
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
IQ100
-6
nici nu stiu daca sa imi para rau sau nu...a fost securist, evident...o fi fost pt Ro, sau tradator, ca majoritatea?
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
J @ IQ100
+1
corect era "general si director Agerpres ' ca si Neagu Udroiu!dar oricum ,despre morti numai de bine!A proposito,toti in media vand si cumpara pe mana cu serviciile ,si acum ca si altdat!
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
voi doi, @ IQ100
+2
astia de mai sus, vorbeste gura fara voi; rautati gratuite, poate chiar ranchiune si frustrari personale, iata, le puteti arata, ca n-are cum sa se mai apere. Jalnici romani ori poate ca nici macar... Voi vreti binele Natiunii? Haida de, nerusinatilor!
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
Grigore
+10
Dumnezeu sa-l aiba in grija sa !
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Acuzațiile lui Ilie Năstase, după pedeapsă
Publicat acum 5 ore şi 3 minute
Cătălin Ivan, idei năstrușnice
Publicat acum 23 ore şi 24 minute
DNA nu trece de firewall-ul Microsoft (I)
Publicat acum 6 ore şi 26 minute
Produse românești ignorate de români
Publicat acum 9 ore şi 31 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
28 articole/ Actualizat acum 15 minute
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Laura Codruţa Kovesi refuză cu încăpăţânare să se prezinte în faţa Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Sorin AvramPublicat acum 21 ore şi 55 minute