×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 27 mai 2017, 03:32
EUR (€)
+0.0077 ↗
4.5573 RON
USD ($)
+0.0108 ↗
4.0641 RON
• • •
Pe 2 februarie
Ziaristul Constantin Badea, fost director general al AGERPRES, a decedat

Ziaristul Constantin Badea, fost director general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în perioada 1997-2000, a decedat în ziua de 2 februarie a.c. în urma unei grele suferinţe.

Născut la 17 octombrie 1940, în comuna Castranova, judeţul Dolj, el a absolvit, în 1963, Facultatea de filologie clasică (specialitatea limba şi literatura latină şi limba şi literatura greacă) a Universităţii Bucureşti. Doi ani mai târziu, Constantin Badea a urmat şi cursurile post-universitare de Relaţii Internaţionale — Ştiinţe Juridice de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, după care, la finele lunii septembrie1965, afost repartizat la AGERPRES. În cadrul Agenţiei Naţionale de Presă, el a fost pe rând redactor şi publicist-comentator la Redacţia Ştiri Externe. A redactat zilnic ştiri, comentarii sau documentare despre diferite subiecte internaţionale la zi,care au fost difuzate pe fluxurile agenţiei.

De asemenea, a semnat articole şi traduceri în diferite ziare şi publicaţii centrale, precum revista ''Lumea'', dar şi traduceri din limba engleză ale unor romane apărute în Editura „Univers” din Capitală. Din1994 adeţinut funcţia de redactor şef adjunct în Redacţia Informaţii Economice a AGERPRES, iar un an mai târziu, a fost comentator politic în aceeaşi redacţie, funcţie în care a strălucit prin competenţa analizelor şi fineţea observaţiilor.

În 1997, când a fost numit director general al Agerpres, s-a confruntat cu probleme deosebit de grave, Agenţia Naţională de Presă aflându-se aproape în colaps economico-financiar din cauza managementului catastrofal al predecesorului său, Neagu Udroiu, care, în lungul său directorat pesedist, a fost preocupat doar să-l însoţească pe preşedintele Ion Iliescu în vizitele sale peste hotare. Badea a reuşit să repună pe linia de plutire Agenţia Naţională de Ştiri prin modernizarea şi diversificarea activităţii redacţionale şi prin creşterea profesionalismului redactorilor şi personalului tehnic.

Totodată, într-o vreme în care multe ziare şi publicaţii dispăreau în serie, iar mulţi confraţi se confruntau cu serioase probleme sociale au găsit în Constantin Badea un coleg care le-a oferit sprijin profesional şi moral.

El a obţinut certificatul de traducător din limba engleză, în aprilie 1975, iar în octombrie anul următor a fost atestat ca ziarist profesionist.

În1996, apublicat la Editura Miracol volumul ''În pragul mileniului''.

Publicistul Constantin Badea va fi înmormântat sâmbătă, 6 februarie, în comuna sa natală Castranova.

Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat Joi, 04 februarie 2016
2379
 | 5
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nenea brancoveanu
+2
A FOST UN MARE SI ADEVARAT ROMAN . Oltean cinstit si drept si-a pus viata in slujba Romniei si a neamului sau . Dumnezeu sa-l odihneasca !
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
IQ100
-6
nici nu stiu daca sa imi para rau sau nu...a fost securist, evident...o fi fost pt Ro, sau tradator, ca majoritatea?
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
J @ IQ100
+1
corect era "general si director Agerpres ' ca si Neagu Udroiu!dar oricum ,despre morti numai de bine!A proposito,toti in media vand si cumpara pe mana cu serviciile ,si acum ca si altdat!
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
voi doi, @ IQ100
+2
astia de mai sus, vorbeste gura fara voi; rautati gratuite, poate chiar ranchiune si frustrari personale, iata, le puteti arata, ca n-are cum sa se mai apere. Jalnici romani ori poate ca nici macar... Voi vreti binele Natiunii? Haida de, nerusinatilor!
Publicat Vineri, 05 februarie 2016
+Răspunde
Grigore
+10
Dumnezeu sa-l aiba in grija sa !
Publicat Joi, 04 februarie 2016
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
8 articole/ Actualizat Miercuri, 10 mai 2017
alarm off
Cronica din Berceni
8 articole/ Actualizat Duminică, 21 mai 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
20 articole/ Actualizat Duminică, 30 aprilie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 07 mai 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
121 articole/ Actualizat Joi, 25 mai 2017
Ioan Vieru

După evenimentele celebrei Ordonanțe 13, la antipozii protestelor a căror voce s-a autopulverizat în vidul climatului public general, panta politicii actuale se prefigurează tot mai accentuat.

Ioan VieruPublicat acum 7 ore şi 48 minute