Ziua copilului în muzee și în aer

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ a pregătit pentru 1 iunie o lume magică. De ziua lor, vizitatorii care încă nu au împlinit 18 ani au acces gratuit în expoziția permanentă. Azi, de la ora 10.00 până la ora 20.00, cei mici se vor putea distra, dar şi vor învăţa o mulţime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume. „Micuții vor afla curiozități și lucruri interesante despre biodiversitatea României, precum şi despre fauna mondială, originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane“, arată un comunicat de presă. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ sărbătorește anul acesta 150 de ani de la nașterea lui Grigore Antipa, cel care a fost considerat un deschizător de drumuri în mai multe domenii ale științei, dar mai ales întemeietorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală din România în forma actuală. Unul dintre obiectivele importante ale Muzeului este acela de a continua viziunea inovatoare a fondatorului său și de a păstra aceeași tradiție a excelenței până în zilele noastre, adresându-se tuturor celor care doresc să cunoască biodiversitatea lumii.

Și în Cotroceni este o zi specială. Muzeul Naţional Cotroceni va putea fi vizitat azi și mâine. „Copiii sunt resursa cea mai valoroasă a unei familii, iar educaţia, poate cea mai de preţ resursă a copiilor. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului vă invităm, părinţi şi copii deopotrivă, să petreceţi această sărbătoare a familiei într-un loc de poveste, educativ şi încărcat de istorie. Micii vizitatori, însoţiţi de părinţi, vor putea admira, în cadrul turului clasic, saloanele oficiale ale palatului, apartamentele familiei regale“, anunță muzeul. Pentru accesul în cadrul muzeului este necesară prezentarea unui act de identitate.

Parcul Cișmigiu se transformă între orele 11.00 și 21.00 „într-un imens teren de joacă, atât pentru copii, cât și pentru părinți și bunici.“

Și la Timișoara, de ziua lor, copiii sunt invitați să trăiască o experiență inedită: un zbor ancorat cu balonul cu aer cald la Aerodromul Cioca din Timișoara, între orele 10.00-15.00. Pentru a participa la zbor, copiii trebuie să fie insoțiți în nacela balonului cu aer cald de unul dintre părinți sau de tutorele legal. Ei nu pot fi ținuți în brațe sau în echipamente speciale și trebuie să aibă înălțimea de minimum 1.20 metri, pentru a putea vedea peste marginea nacelei. Tariful este de 50 de lei atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.