Ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei

Pe 17 octombrie este marcată ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei. 

România se regăseşte în clasamentul statelor cu cel mai mare risc al sărăciei. Peste 46% din populaţie trăieşte în sărăcie, cel mai mare nivel din Uniunea Europeană, potrivit realitatea.net.

Nivelul sărăciei din România a urcat în ultimii ani de la 41 la 46%, ca urmare a scăderii nivelului de trai, dar şi a micşorării populaţiei. Aşa se face că România a depăşit până şi Bulgaria, aflată anul trecut pe ultimul loc, cu puţin peste 40 la sută. Clasamentul celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană este completat de Letonia şi Lituania cu peste 34 la sută.

La polul opus se află Cehia, Suedia şi Olanda, unde sărăcia abia atinge 15% din populaţie. Potrivit Uniunii Europene, o persoană este considerată ca fiind săracă dacă are ,,un venit disponibil sub 60% din venitul mediu naţional”.

Asta înseamnă 530 de lei pe lună. De aici rezultă că aproape 9 milioane de români trăiesc cu puţin peste 117 euro pe lună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.