Ziua Morţilor în Ţara Oaşului, cu Dragnea şi PSD

Adunată să discute despre integritatea partidului, noua conducere naţională a PSD a adăstat şi a chefuit la motelul celui mai mare mafiot din zonă.

Noul preşedinte al PSD Liviu Dragnea s-a găsit să organizeze prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului la Negreşti Oaş, vineri, 30 octombrie 2015, taman în perioada în care oamenii din zonă sunt preocupaţi de comemorarea morţilor din familiile lor, care are loc anual în ultimele zile ale lunii octombrie şi primele zile ale lunii noiembrie. La această şedinţă au venit circa 100 de lideri pesedişti, respectiv membrii Biroului Permanent Naţional al PSD şi toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, precum şi 10 miniştri. O parte dintre aceştia au sosit cu două avioane private şi cu cursele Tarom de Satu Mare şi Baia Mare. Deşi a fost invitat şi aşteptat, premierul Victor Ponta nu şi-a făcut apariţia în zonă.

Mihai Crişan

Toată crema pesedistă a fost cazată joi la Complexul Turistic Valea Măriei, situat lângă Negreşti Oaş, compus din motel cu restaurant şi piscină cu apă termală, la care gazdele au oferit aseară o petrecere pe cinste. Complexul turistic este proprietatea afaceristului Mihai Crişan, cunoscut drept un individ violent şi analfabet, fost cioban până în 1989, devenit ulterior unul dintre marii potentaţi ai zonei, un fel de Bercea Mondial local. În ultimii ani, Crişan a fost cercetat pentru fapte de violenţă extremă, evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări şi afaceri nelegale cu material lemnos. În cursul acestui an Crişan a fost ridicat cu mascaţi de la acest hotel, fiind reţinut şi inculpat, iar apoi trimis în judecată de către DNA pentru patru infracţiuni de dare de mită. Actualmente este urmărit penal pentru fraude de milioane de euro în afaceri derulate cu SC Electrica SA.

Complexul Turistic Valea Măriei

În ultimii ani, Crişan a devenit un apropiat al preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, şi unul dintre principalii sponsori ai partidului la nivel judeţean. Drept recunoştinţă din partea PSD, Crişan a obţinut recent executarea sub antrepriză a lucrării de construire a noii case de cultură din Negreşti Oaş, în valoare de circa 6 milioane de euro.

Cu ce a ajutat Dragnea Ţara Oaşului şi judeţul Satu Mare?

Acompaniat de liderii locali ai PSD, Liviu Dragnea s-a lăudat că a ajutat substanţial Ţara Oaşului şi judeţul Satu Mare în ultima perioadă. Realitatea din teren este cu totul alta.

În 2013, firma TelDrum Alexandria, aflată sub controlul său, a încasat 9 milioane de euro pentru Autostrada Oaşului (Negreşti-Bicsad-Călineşti Oaş-Gherţa Mică-Turţ), după ce a înhăţat această lucrare cu concursul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, de la o firmă din zonă, care executase circa o treime din lucrare. După nici doi ani de la finalizare, asfaltul de pe Autostrada Oaşului este vălurit şi găurit în multe locuri.

O altă firmă controlată şi protejată de Dragnea (3T Piatra Neamţ) a obţinut în 2013 o lucrare de 7 milioane de euro în cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de aducţiune şi canalizare din judeţul Satu Mare, finanţat de Uniunea Europeană cu 108 milioane de euro. În ultimii ani, locuitorii din Negreşti Oaş şi comunele învecinate au avut însă parte de o apă lălâie şi cenuşie, iar în vara acestui an au rămas de mai multe ori fără apă.

Dragnea a făcut jocurile şi pentru lucrările de modernizare a Aeroportului Satu Mare, demarate în acestă toamnă, în valoare de zeci de milioane de euro, din care partea leului îi revine firmei controlate de protejatul şi sponsorul său Mircea Govor, SC Tehnic Asist SRL Botoşani. După cum se vede, firmele din Oaş şi din restul judeţului Satu Mare nu au nicio şansă să câştige licitaţii pentru lucrări finanţate din pixul şi din gura lui Dragnea.

În cursul lunii aprilie 2013, când a participat la Turţ la întrunirea producătorilor de pălincă din judeţul Satu Mare, Dragnea le-a promis acestora, în calitate de preşedinte executiv al PSD şi de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, că va rezolva problema accizei la pălincă în decurs de un an, dar nu a făcut nimic în acest sens. Oşenii au rămas cu promisiunea, iar în anii următori dările şi abuzurile împotriva producătorilor de pălincă s-au înmulţit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard O. Ohanesian 146 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.