Ziua Schuman 2016

Pe data de 5 mai 2016, în intervalul orar 13.00-22.00, pe insula Střelecký ostrov de pe Vltava, se desfăşoară, sub genericul Zilele Europene, o serie de evenimente culturale dedicate Zilei Schuman (stabilită oficial la data de 9 mai), organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în Republica Cehă în parteneriat cu misiunile diplomatice și culturale ale tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Ambasada României din Republica Cehă şi Institutul Cultural Român de la Praga vor participa la aceste manifestări printr-un stand comun de prezentare amenajat cu materiale de informare și promovare a țării noastre: albume şi materiale promoţionale despre România şi zone specifice de interes geografic sau cultural, albumul Mari români de pretutindeni/ Outstanding Romanians Far and Wide de Dan Mironescuşi Emanuel Bădescu (Editura Alexis, 2015), filmul documentar Gândit în România şi, nu în ultimul rând, produse tradiţionale româneşti.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală şi unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor, conectând la nivel cultural toate categoriile de public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.