Zona metropolitană Bucureşti-Ilfov se va întinde până la Dunăre

În cinci ani, zona metropolitană Bucureşti-Ilfov se va întinde până la Dunăre şi va fi condusă de un guvernator. Sunt câteva dintre măsurile cuprinse în proiectul de regionalizare a României. Detaliile documentului au fost prezentate de deputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oamenii care lucrează la acest document.

Potrivit proiectului, zona Bucureşti-Ilfov se va dezvolta în trei etape. Iniţial, se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul, pentru ca în cinci ani graniţele regiunii să ajungă în zona de sud până la Dunăre. „În prima etapă se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unităţi administrativ-teritoriale pe o suprafaţă de 2.800 de kilometri pătraţi, de zece ori mai mult decât este acum.

În etapa a doua vom avea 62 de localităţi şi o suprafaţă de 3.800 kilometri pătraţi.

Peste 5 ani suprafaţa regiunii Bucureşti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri pătraţi iar graniţele vor ajunge în zona de sud până la Dunăre. Prima etapă se va face prin lege urmând ca celelalte două etape să se facă pe principiul asociativităţii unităţilor administrativ terioriale”, a declarat deputatul Gherasim pentru Gândul.

Consiliul Zonei Metropolitane va avea 105 consilieri, dublu faţă de câţi sunt în prezent, iar Guvernul va numi un guvernator, funcţie care ar corespunde celei de prefect al Capitalei.

Potrivit lui Gherasim, PDL doreşte ca în 2012 alegerile să se desfăşoare după noua organizare, adică în 8 circumscripţii electorale, în loc de 42 câte sunt în prezent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.