Dragnea, anunț despre mutarea ambasadei și-un nou tir la adresa BNR

Guvernul a a adoptat un memorandum privind începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.  Anunțul a fost făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea joi seara.

„Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (…) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români care trăiesc acolo, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

Conform lui Dragnea, România este, practic, a doua ţară care face acest anunţ. „Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen scurt, mediu şi lung foarte mari pentru România şi trebuie să folosim această şansă uriaşă şi această oportunitate uriaşă”, a adăugat Dragnea.

Anunțul lui Liviu Dragnea vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a negat că un astfel de memorandum ar fi fost adoptat în ședința de miercuri a Executivului.

”Eu nu am văzut un memorandum de acest gen și nu am de făcut niciun comentariu pe acest subiect”, a răspuns Barbu întrebat de acest subiect.

La aceeași televiziune, președintele PSD a acuzat joi seară că acțiunile BNR și declarațiile politicienilor din opoziție sunt coordonate.

”Și eu încerc să înțeleg… Prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR, unele declarații ale președintelui, ale liderilor din opoziție, știri false. Poate cineva unde e nervos că România chiar începe să-și folosească potențialul propriu în propriul interes. Simţiţi că în momentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi dă la picioare? Bineînţeles, îi dă la picioare şi României, şi nouă, şi mie în primul rând, normal, preşedintele partidului”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

El a mai spus că nu este de acord că inflația provine din politicile de creștere a veniturilor românilor.

”Cauzele care au dus la creşterile de preţuri şi cauzele care au dus la creşterea inflaţiei – că s-a spus din cauza PSD. Şi vorbim de cauze spuse şi de BNR şi de alţi analişti. Creşterea preţurilor la energie. În primul rând este vorba de liberalizarea cerută de FMI şi UE, deci nu e o decizie a guvernului şi de asemenea și de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci nu e din cauza Guvernului. Creşterea preţului barilului de petrol pe pieţele internaţionale – martie 2018 faţă de martie 2017, o creştere de 33 % Nu noi am decis. Creştererea preţurilor la produsele agricole importate şi alimentare importate. Noi importăm 70% din UE şi constatăm că aici au crescut preţurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin când au văzut că veniturile românilor cresc şi salarii şi pensii – şi-au zis hai să mărim şi noi preţurile. Noi o să cerem ANRE-ului şi altor instituţii să verifice cât de fundamentată a fost această creştere de preţuri şi solicit guevrnului foarte clar ca in cazul relatat de consiliul concurenţei să dispună un cotnrol efectuat de corpul de control al premierului şi nu numai”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a mai afirmat că BNR ”nu este proprietatea niciunei persoane, niciunui grup de persoane, niciunei alte puteri, ci este proprietatea României și este o instituție română care trebuie să lucreze în beneficiul României și în beneficiul românilor”.

”Sunt convins că Banca Națională ar trebui împreună cu guvernul să lucreze pentru diminuarea inflației și pentru a găsi cele mai bune soluții de politică monetară, nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca națională fac tot felul de previziuni publice și care produc deservicii României, oameni cu funcții importante din Banca Națională care și spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme, pentru că e sun 4%, așa cum s-a stabilit, cu toate astea știe că se va produce necazuri în România. Păi cum poți să vii să spui așa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR și asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că își asumă aceste declarații. Am mai auzit o prostie, acum aud prostii după prostii, că cineva din opoziție spunea că oricum salariile se măreau. Până să câltigăm noi alegerile spuneau că nu putem să mărim salariile că nu avem de unde. Să nu credeți că noi am descoperit vreo pungă de bani sau vreo comoară pe undeva. Este un alt mod de a face economie, un alt mod de a guverna, un alt mod de a stimula și de a duce mai mulți bani și către oameni”, a adăugat președintele PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8515 Articole
Author

15 Comentarii

  1. Mihai Gadea e oricum habarnist intr-ale economiei, el e specialist in Kovesi!
    Putea sa-l abureasca si sa-l minta Dragnea cat vrea!
    Rusine!

  2. dle dragnea, exista televiziunea romana, platita de noi toti si accesibila tuturor. psd si guvernul se adreseaza numai publicului a3?

  3. Si despre abuzurile contra arabilor palestinieni, nimic!?
    S-ar putea ca pe termen lung sa nu fie ok

    • Adica cum? Faci aluzie la terorism? Ca aia, abuzatii tai, numai asta stiu si fac.

  4. Prostie imensă. Poți să fi slugă și lichea a yankeului fără să-ți expui țara la pericole, amenințări. E chiar atât de important pentru unii această imbecilitate ?? Unde este spiritul de mediator, de impăciuitor, de partener al tuturor părților ? Trebuie neaparat să te expui, să te bagi in gura lor .. Ce puii mei ai de câștigat ?? Nimic,.Ai doar de pierdut. Dacă ar fi politicieni și nu doar mocani, slugi,. poate ar ințelege.

  5. Sekuristul din Teleorman face strict ce ii dicteaza Stapanii !Nu are nici o apasare,premiul primit acum 3 ani de la Stapani ,Busola Ierusalimului, ii arata drumul!

  6. Daddy, lasa Israelul, pentru tine UE, de 3 ori pe zi, si-o data la cerere!

  7. Părerologii încep să spună lucruri trăsnite. Personal, cred, că Isărescu și o anumită gașcă din BNR lucrează împotriva intereselor României, crezându-se a fi stat în stat. Să-mi explice cineva cum se se face că atunci când Ponta pupa în fund pe Isărescu toate treburile erau bune. de când a venit Tudose, și acum, Dăncilă, totul a luat-o razna. Nu credeți că dacă guvernul și actuala conjunctură politică nu au putut fi schimbate se încearcă în plan economico-financiar? Asta se cheamă sabotarea economiei naționale și trebuie pedepsită cu ani grei de pușcărie. Se vede de la o poștă că atât opozanții, vașnicii portocalii vopsiți în liberali, cât și BNR acționează pentru distrugerea ROMÂNIEI, iar președintele fiind foarte relaxat, preocupat mai mult de distracții personale, nu are nici o atitudine în a se implica.

  8. Intentia lui Dragnea de mutare a ambasadei la Ierusalim va avea urmarile asteptate. Iar cel mai bun moment pentru atentat ar fi la uriasul miting organizat de Dragnea. Asa cum ne-a spus un specialist, Dragnea isi va duce turma la abator. Cele cateva sute de victime, dintre care multi preoti, vor crea un val de emotie in lumea crestina si are ca scop acceptarea de catre toate statele a Ierusalimului. Agentul mossad Dragnea joaca cum ii dicteaza stapanii !!!

  9. ne place sau nu, polii de putere şi de influenţă există şi se manifestă pregnant. România nu este o mare putere şi trebuie să fie pragmatică/oportunistă. Nu e în joc numai o mutare de ambasadă, ci şi securitatea României, sub multe aspecte…cine se gândeşte la neutralitate/inacţiune, nu gândeşte…

  10. dragnea ca si johannis si tariceanu si mai toti care vor conduce Romania vor fi agenti ai israelului ..face parte din profilul lor de lideri romanesti , megalomania cu interese personale de a fi recunoscuti pe plan extern…e greu sa fie recunoscuti ca lideri capabili in plan intern pentru ca nu fac nimic pentru Romania alceva decit sa isi ia leafa si sa fure pe unde pot ..oportunisti cumparati de bani si publicitate …dragnea ….Romania a doua dupa sua zice el sa si mute ambasada…

    • Pt cei interesati, Marti 24 Aprilie pe canalul fr-germ “arte” se va difuza(23.15) un recent Docu-film (Inside Mossdd,2017)… Multi afirma ca ar fi cel mai bine informat serviciu secret din lumea larga, bratul operativ al guvernului IL , organizația care trebuie sa protejeze nu numai statul IL, ci și diaspora evreiască din lume. In documentar apar fosti agenți de rang înalt… Secretele reusitei statului IL sunt secretele activitatii de 70 de ani ale Mssd. Avand in vedere evolutia ciudata a „statului romanesc postdecembrist”, probabilitatea ca realitatea politica si economica din RO sa fi fost atent planificata de astfel de specialisti in inginerii sociale strategice este mare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.