Liderul mondial, OUT

Jucătorul austriac de tenis Dominic Thiem, numărul 3 mondial,  s-a calificat sâmbătă seara în finala Turneului Campionilor pentru al doilea an consecutiv după ce l-a învins spectaculos pe Novak Djokovic, liderul ATP, în trei seturi, scor 7-5, 6-7 (10/12), 7-6 (7/5).

Nole a salvat mai multe mingi de meci pentru a împinge partida în decisiv. În setul 3, în tie-break a condus cu 4-0, dar austriacul a revenit senzațional, iar sârbul n-a mai câștigat decât un punct până la final.

Djokovic nu a reuşit astfel să egaleze recordul elveţianului Roger Federer, care a triumfat de şase ori în Turneul Campionilor. Novak Djokovic are în palmares cinci trofee la Turneul Campionilor, ultimul obținut în 2015.

Anul trecut, austriacul a fost învins în ultimul act de grecul Stefanos Tsitsipas.

Celălalt finalist al acestei ediții a turneului va fi decis în urma duelului dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev.

Cei patru semifinaliști (știrea inițială)

Cei mai buni patru jucători de tenis ai lumii – Novak Djokovic ( 1 ATP), Rafael Nadal (2 APT), Dominic Thiem  (3 ATP), Daniil Medvedev (4 ATP) –  sunt  semifinaliștii Turneului Campionilor, ediția 2020, care se joacă pentru ultima oară la Londra. Ultimul calificat vineri a fost Djokovic, care l-a învins în grupa sa pe germanul Alexander Zverev, scor 6-3, 7-6(4).

La fel ca Nadal, și liderul mondial a fost nevoit să joace un meci decisiv pentru a-și asigura prezența în semifinale.

Rafael Nadal s-a calificat joi seara după a trecut de pe campionul de anul trecut al competiției, grecul Stefanos Tsitsipas, în trei seturi 6-4, 4-6, 6-2.

Au făcut parte din:

  • Grupa Tokyo 1970: Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Diego Schwartzman
  • Grupa Londra 2020: Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev

Duelurile în semifinale:

Rafael Nadal – Daniil Medvedev

Novak Djokovic – Dominic Thiem

Până la acest duel, sârbul îl conducea cu 7-4 în raportul meciurilor directe pe Thiem. Penultimul duel a fost unul spectaculos, de cinci seturi, la ediția din acest an a Australian Open. S-a impus Djokovic și a cucerit un nou trofeu la Melbourne.

Rafael Nadal îl conduce pe Daniil Medvedev cu 3-0 la întâlnirile directe, dar rusul este în mare formă, reușind să-l învingă pe Djokovic în duelul din grupa Tokyo 1970 a Turneului Campionilor, dar și pe Alexander Zverev.

De altfel, tenismenul rus a încheiat neînvins grupa Tokyo 1970 de la Turneul Campionilor: Medvedev l-a învins în ultimul meci și pe argentinianul Diego Schwartzman (ATP 9), scor 6-3, 6-3, într-o oră şi 14 minute.

Nadal, Thiem și Daniil Medvedev nu au câștigat niciodată competiția.

Actuala ediţie a Turneului Campionilor, ultima care are loc la Londra, beneficiază de premii totale în valoare de 5,7 milioane dolari, câştigătorul trofeului urmând să plece acasă cu un cec în valoare de 1.564.000 dolari. Începând din 2021, competiţia de final de sezon din circuitul ATP se va desfăşura în oraşul italian Torino.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.