Sibiu: 400 de turişti străini şi-au făcut rezervare la singurul hotel de gheaţă din Europa de Est

Un număr de 400 de turişti străini, între care englezi, francezi şi americani, şi-au făcut rezervare şi sunt aşteptaţi în această iarnă la singurul hotel de gheaţă din Europa de Est, respectiv cel aflat la o altitudine de 2.034 de metri în Munţii Făgăraş, unde se înregistrează cel mai gros strat de zăpadă din judeţ, […]

Sibiu: 400 de turişti străini şi-au făcut rezervare la singurul hotel de gheaţă din Europa de Est

Un număr de 400 de turişti străini, între care englezi, francezi şi americani, şi-au făcut rezervare şi sunt aşteptaţi în această iarnă la singurul hotel de gheaţă din Europa de Est, respectiv cel aflat la o altitudine de 2.034 de metri în Munţii Făgăraş, unde se înregistrează cel mai gros strat de zăpadă din judeţ, […]

Un număr de 400 de turişti străini, între care englezi, francezi şi americani, şi-au făcut rezervare şi sunt aşteptaţi în această iarnă la singurul hotel de gheaţă din Europa de Est, respectiv cel aflat la o altitudine de 2.034 de metri în Munţii Făgăraş, unde se înregistrează cel mai gros strat de zăpadă din judeţ, de peste 70 de cm.
Patronii Hotelului de Gheaţă au anunţat că primii 20 de turişti străini, aduşi de agenţia de turism londoneză Untravelled Paths, cărora li s-au adăugat câţiva români, au îndurat gerul şi şi-au petrecut revelionul aici.
Deşi este construit pentru al şaselea an consecutiv, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a început deja prima campanie de reduceri la cazare. Până pe 10 ianuarie, toţi cei înscrişi în baza de date a hotelului pot beneficia de o super reducere la cazare, tariful pentru o cameră dubă fiind de 100 de lei.
Turiştii care se cazează în Hotelul de Gheaţă trebuie să ştie că, în acest an, acesta are 14 camere, un bar, un restaurant, iar fiecare cameră este iluminată în funcţie de numele pietrei preţioase după care este denumită.
Cine urcă la Bâlea Lac şi doreşte să mănânce în restaurantul Hotelului de Gheaţă poate opta pentru meniuri specifice: filet de păstrăv prăjit în unt cu julien de legume, cu sos de lămâie şi paste făinoase, la 29 de lei, sau medalion de vânat cu ciuperci pădureţe, garnitură de brocoli şi chifteluţe de cartofi, la 59 de lei. Cei care s-au săturat de carne, pot mânca salată de portocale cu miere servită în portocală, la 13 lei, sau clasicele clătite cu dulceaţă de afine şi îngheţată, la 15 lei.
Pentru a ajunge la Bâlea Lac, la Hotelul de Gheaţă, turiştii trebuie să apeleze la maşinile personale sau autocarele pentru grupuri, iar de la Bâlea Lac până la Bâlea Cascadă se poate urca doar cu telecabina.

Distribuie articolul pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.

@2025 Cotidianul.ro. Toate drepturile rezervate