Colegul Iohannis

Președintele tremură pentru el, pentru țară sau pentru cîțiva amărîți bolnavi, aflați la granițe sau pe drum? Ieri, alaltăieri, ne vorbea de o simplă răceală. Se purta ca o moașă comunală instalată la Cotroceni care nu poate trece de propoziția:
Lasă, dragă, că trece!
Azi, se teme de întoarcerea în țară a celor care l-au votat, necăjiții plecați la muncă, românii care au stat în ploaie și s-au luat de gît cu polițiștii din diverse țări ca să ajungă să-l voteze pe Klaus Iohannis. Cum să nu voteze cu Băsescu și, mai apoi, cu Iohannis? Erau siguri că votul lor are puterea unui cui bătut în capacul sicriului pentru înfrîngerea comunismului care amenința România! Nici prin vis nu le-a trecut că se înghesuie ca proștii să pună umărul la victoria Noii Securități. Și, acum, le spune de la obraz:

– ”Despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora! Se apropie Sărbătorile Pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători!”

Să se considere reprezentați de președintele care își va lua nevasta de mînă si o va duce la slujbă!
Klaus Iohannis se face că nu înțelege situația. Zice că emigrația economică vulnerabilă este departe de țară și nu s-a întors acasă. Și o roagă să nu se întoarcă de Sfintele Paști. Habar nu are că peste un million de oameni a trecut prin filtrele sanitare inexistente din vămi precum stolurile de păsări peste coroanele desfrunzite ale copacilor. Să accepte că diasporenii s-au întors deja este ca și cum ar recunoaște că ”Guvernul meu” n-a fost în stare să organizeze nimic. S-a făcut doar că prinde iepuri la Nădlac și la Borș, în timp ce România s-a umplut de repatriați la grămadă. Toată explozia de contaminări din săptămînile următoare va fi rezultatul prestației sale și a Guvernului său condus de Ludovic Orban. Și dacă vor fi pierderi mai mari, în contul cui vor fi trecute?

Politicianul care și-a imaginat că ne păcălește și că își rezolvă confortul mandatului cu niște mediocri ascultători plantați în govern trage singur ponoasele. Este obligat să constate că Orban și Vela și fermecătorul bîlbîit Costache, vedeta Sibiului, nu sunt în stare să organizeze mai nimic. Lipsesc materiale banale, de la alcool și măști la aparate de respirat. Ca să se scoată și să-l apere pe protectorul său, ministrul Sănătății zice că Rezervele de Stat ale Romaniei au fost lăsate goale de PSD! Știe Klaus Iohannis ce sunt alea „rezerve de stat?” Le-a văzut? Le-a verificat? A călcat prin ele în cei cinci ani de mandat? A făcut scandal că sunt goale și a cerut umplerea lor? Și dacă izbucnea un război? Îl pierdeam, probabil, de lipsă de detergenți, de mături și de alcool sanitar! Scrie în caiețelul lui Iohannis cu „primul și al doilea pas” ce presupune securitatea României? În afară de SRI și de SIE și de SPP ? Ceva despre securitatea alimentară, despre cea sanitară, energetică sau economică a țării pe care o conduce? Sau el nu știe decît despre avioane americane și tanchete nemțești?

Din păcate, președintele României și-a făcut „Guvernul meu” din oameni nepricepuți și neconvingători. Adeseori, îl împing să spună prostii. Alteori, îl obligă să vorbescă în locul lor. Ludovic Orban, Marcel Vela și Victor Costache, se exprimă atît de prost și de bolovănos încît nu pot convinge nici o capră să dea tot laptele pe care-l are, necum o populație speriată de epidemie!
Citiți și vă cruciți de mesajul președintelui României către populație:

-”Spuneți oamenilor, când se întâlnesc, să nu mai dea mâna, să nu se îmbrățișeze. Cel mai bine, să nu se întâlnească decât acolo unde este absolut necesar. Știu că este greu. Suntem un popor cu oameni calzi, oameni apropiați.Dorim să fim împreună. Dar această situație specială cere, și ne-o spun toți experții, și cei din țară, și cei din străinătate, că dacă vrem să încetinim răspândirea bolii, trebuie să evităm contactul direct. Este, pe de altă parte, important să mergem la serviciu, acolo unde munca nu se poate face de la domiciliu, și acolo unde este obligatoriu să mergem trebuie să avem grijă, nu dăm mâna, nu ne îmbrățișăm, stăm la o distanță rezonabilă, un metru, doi metri unii de alții, atunci când vorbim sau când muncim împreună”.

Arogantul și non-empaticul Klaus Iohannis se preface că vibrează și arde de emoție.

-”Stimate colege, stimați colegi din administrație!
Trebuie cu toții să transmitem românilor lucruri importante, nu doar despre ce fac autoritățile, ci și ce așteptăm de la ei să facă, respectiv în această situație de epidemie, ce să nu facă!”

A ajuns Iohannis coleg cu Firea, cu paznicul de la Lehliu și cu primarii pesediști pe care îi voia dispăruți! Mai rămîne să-i pupe și pe Liviu Dragnea și să-l imite pe Postelnicu, cel care s-a beștelit singur, zicînd că a fost un dobitoc! Dar Iohannis, din alte motive, poate pentru că n-a ținut minte că Liviu Dragnea și bandiții din PSD au mărit substanțial salariile medicilor. Ne-ar fi tratat Victor Costache? Atfel, pe cine ar fi aplaudat românii într-un carnaval al prefăcătoriei? Și cine ar fi tras la galerele luptei împotriva acestei epidemii? Ieri și luna trecută, începuseră să-i aresteze pe doctori! Voiau să-l de ajos și pe Raed Arafat. Acum, se fac că le pupă mîinile și se întreabă în gînd, cine dracu ne mai trata dacă îi lăsam cu 2-3.000 de lei pe lună?

Între timp, președintele a mai recurs la un mesaj patetic, scris de bună seamă de altcineva. Pentru că nici acesta nu mi se pare convingător, găsesc că este mai corect să i-l întorc ca fiind din partea mea, deși ar putea veni și de la o mare parte din populația țării noastre:

Dragă domnule președinte al României,
Fiți responsabil! Fiecare efort, oricât de mic pe care l-ați face este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei în țara noastră. Coordonați și disciplinați insituțiile statului, cereți socoteală asupra felului în care Guvernul cheltuie banii și fiți solidar cu noi în aceste momente grele pentru populație. De noi toți, dar și de dumneavoastră, depinde în mare măsură să trecem cu bine situația în care ne aflăm”, (autorul articolului a schimbat adresantul textului rostit de președinte, socotind că se potrivește și acestuia, fiind chiar mai potrivit pentru cel care l-a rostit).

Post Scriptum: Cine stă ca o proptea la mediocritatea colegilor Klaus Iohannis și Ludovic Orban trebuie să afle că acest articol nu conține opinii sigure!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 36

96 de Comentarii

  1. Cred ca Johannis si gașca de securiști regretă nespus ca au picat guvernul Dancila. Nici anticipatele nu le-au ieșit si de beleli au dat. Au perdut timp pretios degeaba cu diversiunea „anticipatele”. Cum le aranjează Dumnezeu pe toate… Cand toți credeau ca s-a pierdut tot si au acaparat securiștii țara (ca opozitie n-avem) Acum guvernati tată cu securistii si cu procurorii… Ați vrut guvernare – luați pe pâine…

  2. Stati linistiti, ortodoxia are alt meniu si chiar diferit de lutheranie! Poezia patriotica imbunatatita:
    „Pe langa plopii fara sot,
    Tu praz inalt si tamp,
    Apleaca-ti frunza spre pamant,
    Chiar daca poate esti un hot!
    Ca vantul te loveste-ntruna,
    Sa te usuci ca fanul,
    Si nimeni n-o sa-ntinda mana,
    Tu, mandru ca paunul!”

  3. confuz,nivel de discutie la un shpritz. te adresezi unui public captiv, de tipul:”johannis e rau, dragnea e patriot,etc”. poti sa mai scrii 100 de „editoriale”,nu o sa ma lamuresti ca psd nu este un partid profund daunator tarii.

  4. Cornel e înverșunat, dar numai pe Iohannis si liberali. Pesedistii cu Viorica,Orlando,Olguta,etc erau niște competenți,erau pe gustul si plăcerea lui Cornel. Ce au construit in 3 ani de guvernare nu se vede pt. că nu exista.
    Unii mai proști decât ceilalți, cam acesta e adevarul care se vede dupa 30 de ani . O țară pusă pe butuci!
    Dar nu am văzut o televiziune curajoasă să-i invite la raport guvernanții de dupa anul 2000 si sa-i intrebe si să spună cum au reusit sa nu facă:
    1.drumuri,autostrăzi
    2.spitale
    3.școli
    4.sali de sport
    5,cai ferate bune,nu mai zic de mare viteză
    6.sisteme de irigații
    etc.
    Invitați pe rând, primi ministri si ministri ,guvernul Năstase,guvernul Boc, guvernul Tăriceanu,etc
    Să explice populației și cum au făcut niște privatizări cu cântec!
    Eu așa aș face. Dacă nu răspund invitației televiziunea respectivă să prezinte ea „realizarile ” fiecărei guvernări atât cât reușește să se documenteze.

  5. Ma chinuie o voma gretoasa, merg trimit pe cineva sa imi ia o lamaie: https://m.dcnews.ro/iohannis-ne-aflam-in-plin-razboi-medicii-sunt-eroii-nostri_737383.html
    Ba dementiada, tocmai tu scoti pe gaura gurii asemenea vorbe?! Cum de sunt „eroii nostrii” daca tocmai tu impreuna cu fabricantii executanti, v-ati si va bateti joc de profesionalistii despre care vorbesti la ora momentului! Incredibil ce caracter parsiv??! Apropo, in aceeasi categorie sunt bagati si cei de la Sanador care fac teste cu plata?

  6. Unde sunt zecile de mii de doctori din diaspora ? Unde e patriotismul lor ?

  7. Acum am inteles ca „mediocrii astia” scoliti la zi si uni chiar pe la „ricani”, nu se pot compara cu profesionisti si geniile din mult regretatul guvern a lu Veorika…de renume mondial, nu mai sunt acum specialisti ca „discotecaru”, Cuc&danutzele, sorana-shemenara, volgutza, mele, daia, andrusca, fifor, paul-tractiristu, etc., numai si numai somitati, scoliti la distanta si dupa apelul bocancilor, care vorbesc perfect romaneste, frantzuzeste, inglizeste si romanii i-i intelegeau perfect, ca „lucrau numai si in interesul lor, de ex. gaspadina pintea; iar de „diaspora” se ocupau ca intodeauna….

  8. Raspuns: zecile de mii de doctori din diaspora sunt la post, adicatelea lupta in tarile respective cu corona. S-au intors ciorditorii brunetii care au stat de 3 ori in 3 zile la coada pentru un pumn de euroi de la Soros sa-si voteze conducatorul iubit!

  9. …varstnicii din Romania trebuie sa stea in case, iar „votantii ” lu’ Io’anus zburda prin tara …

  10. ‘ Punctul nevralgic … ‘ al acestei perioade îl reprezintă ‘ rezerva de stat ‘, în ce constă și cât cuprinde, în context intern și internațional cănd fiecare este pentru el iar recesiunea ‘bate la ușă’. UE constituie rezerve financiare comune, dar, nu se știe mecanismul de acces la acestea, dacă s-ar lua în considerare nivelul epidemiei, probabil că, primele beneficiare vor fi Italia și Spania .

  11. Apropo de coducatori: in Romania MamaProstilor pare sa fie permanent gravida

  12. Dintre petardele acestui guvern, l-ati omis pe Catu, domnule Nistorescu! Faceti rectificarea cuvenita!

  13. De unde pànă unde “dragă“ domnule președinte? “Stimate” mai calea valea fiincă funcția este de președinte al României și asta-i asumare democrației, dar “dragă” presupune macar o faptă bună pentru cetătenii
    cei mulți ai României în cei cinci ani și ceva terecuți de când este președinte domnul Iohaniis. Știe cineva fapta de care întreb?

  14. @Nas’ty,ba,tu te simti ferit de corona pentru ca esti condus de Ludovicu izolatul sau de Citu contabilitate dubla? Oamenii de care vorbesti cu ironie erau buni, ei au crescut salariile la medici si ti-au crescut tie pensia. De la astia o sa iei un covid.

  15. Dupa o lunga perioada in care a uitat cu totul de Secu, Dl Nistorescu, consimte sa dea curs repetatelor mele atentionari aducand-o in ecuatie, dar in forme noi, „securitatea Romaniei/securitatea alimentara” si intr-un final chinuit… „Noua Securitate”! Salut concesia ca pe un…prim pas si de aceea incerc sa-i trasez viitorii pasi explicandu-i inca o data, caci mi-am tocit „pixul” pe tema! Securitatea, mai presus de faptul institutional e O STARE DE SPIRIT, un instrument ideologic marxist/bolsevic al Partidului inca din faza luptei ilegale.Spiritul genocidului se implementeaza insurgentilor, dar nu moare odata cu insurgentii si din acest motiv am numit-o Secu Eterna! Anii 1989 si 2004 au fost de continuitate intr-o alta forma, practic „salturi calitative”,ca sa-i gadil pe dogmatici. Sa fiu si mai clar,nu conteaza etapa istorica, reorientarea organizatorica si de personal, de cand a fost in germen creata ca Sectie de cadre, control si organizatorica, Secu inca nebotezata a servit Partidului, indiferent cum s-a numit si in cate factiuni s-a rupt, fapt ce se regaseste si in zilele noastre, dupa reintrarea in ilegalitate din 1989 si RESTALINIZAREA din 2004 sub Base. Yoha are acum si „poporul lui” dupa peste 5 ani de acte teroriste de strada si acte anticonstitutionale, numeroasele rebeliuni guvernamentale comise de CARTITZELE din Coalitia Ponta, Tariceanu, Grindeanu, Vosganian, Grindeanu, Cataniciu-friciu, Tudose, Fierea, Stanescu, Tzutzuianu, Dancila Ciuciuolacu…Poporul lui diasporean manipulat de SECURITATE prin trucul ORDINAR ca Dragnea vrea sa scoata Romania din COLHOZUL BOLSEVIC european si astfel sa fie expulzati!?S-au autoexpulzat in urma declansarii razboiului biologic bolsevic mondial de China bolsevica. Prostacii seku de „dreapta” nu mai urla acum ca Yoha a chemat „infractorii internationali”,cum urlau ca au fost eliberati infractorii din puscarii de…Draknea!

  16. Cica Catu a marit valoare tichetelor de masa de la 15 lei la 20 de lei la bugetarii care taie frunze la caini prin birouri, dar nu da ceva sporuri marite la medicii care se lupta cu corona virus prin corturi si spitale fara masti si echipamente de protectie! Succesuri liberali!

  17. ” Guvernul nu poate fi lasat singur ” – un editorial exceptional scris de d.l Ioan Vieru ! Il recomand cu prietenie sincera , oamenilor de buna – credinta si carora le pasa de ceace se intimpla cu noi !

  18. O incertitudine: Va refuza România ajutorul Chinei din motive politice, la recomandarea SUA? E posibil?

  19. Nu va contrazice nimeni ca Iohannis si Orban n-ar fi mediocri. Sunt,cu certitudine! Dar tot o certitudine este ca dvs.aveti o partis-pris. Dle., ce bun ar fi fost Psd-ul in vremurile astea de restriste. Cam asta se sub-intelege din editorialele astea zilnice. Si dau impresia ca va adresati doar „desteptilor” de pe acest site. Restul,care inseamna majoritate,nu conteaza pt. dvs.
    Simplist spus,dvs. imi cereti mie sa va cred ca pupaza aia de Pintea,contabila ca meserie,era mult mai buna la Sanatate decat „balbaitul” de Costache? Haideti dle.,fiti serios.

  20. Vai de curu nostru!!
    Daca nu e carte, educatie, instruire …nimic nu e!

    S-a vazut clar superioritatea de instruire a societatilor mai autoritariste gen China ,Rusia, Corea de Sud.Societati care nu si-au batut joc de scoala, medicina, industrie.
    Capitalistul e un fel de tfl-ist ,mai „smecher”.

    Vedeti ce inseamna lipsa de carte.! Analfabetismul!
    Macar o simpla profesioanala!Sau cel putin 8 clase!
    Nu inteleg nimic!
    Oamenilor cat de cat cu ceva in cap nu trebuia sa le spuna nimeni ce sa faca.Se duceau singuri in izolare sau stateau cuminti!

    Dulapul si-a dat masura inconstientei.
    Si 70% nu au mirosit nimic!

    Si Diaconu,Paleologu sau Dancila erau mai buni!

  21. Dedicații de ziua lui Muc cel Mare, ascuns prin hambare si buncare fara soare
    Pentru presedinte- Călărețul fară cap
    Pentru SRI- Demonii
    Pentru CSM, secția procurori- Cuibul salamandrelor
    Pentru SPP- Operațiunea monstrul
    Pentru procurori- Mizerabilii
    Pentru unii judecători- Pentru un pum de dolari
    Pentru ziaristii puterii- Un dolar găurit
    Pentru postacii de dreapta- Padre padrone
    Pentru Cominternistii UE- Zombii
    Pentru Citu- Comici vestiti ai ecranului
    pentru Macovei- Monstrul din Loch Ness
    Pentru Violeta- Instinct primar
    Lentru Ludovic al XVI-lea- Ghilotina
    Și asa ca sa moara #rezist. Pentru Dragnea- Pintea

  22. Vrem PENSII SPECIALE pentru magistrați!
    Vrem să nu fie afectată … INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI căci … MAGISTRAȚII SUNT EROII NOȘTRI!
    VREM SĂ SE MĂREASCĂ SALARIILE MAGISTRAȚILOR ȘI ALE SECURIȘTILOR!
    ȘI SECURIȘTII SUNT EROII NOȘTRI.

    Magistrații și securiștii, cu codul penal și protocolul, sunt în PRIMA LINIE a luptei împotriva Virusului Încornorat, (după arhetipul „cu biblia și sabia”)
    —-
    (ia să vezi amu’ ce de bobârnace-n cap îmi iau de la cetitorii neatenți!)

  23. Foarte curand, daca iohaniSS si PNL nu accepta si sfaturile venite din zona PSD, ALDE, Pro Romania, Romania va avea primii morti, situatia se va agrava si va avea si criza economica.
    PNL s-a jucat destul cu finantele tarii, punand Romania pe butuci si ducand-o in prapastie.
    E timpul sa ceara ajutor si de la altii daca nu sunt in stare sa guverneze. daca sunt lasati sa guverneze asa cum vor ei, Romania nu va mai exista ca tara si popor in mai putin de 12 luni.

  24. Domnul Darius, ati gresit „pagina”, aici suntem numai trompetele, zvonarii si raspandacii lu’ davai ceas si ciuma rosie si nostalgici dupa Daddy-„patriotu” si Veorika-„academiciana de renume…”, Orlado-discotecarul, etc.!

  25. D-le NISTORESCU aveti perfecta dreptate.Dar cine sa inteleaga adevarata situatie?Acesti cetateni din DIASPORA sunt buni la alegeri,pentru ca sunt usor de manipulat.Asa a fost ales presedinte Editat KLAUS WERNER IOHANNIS,asa a fost ales si BASESCU-PETROV,pentru ca ei nu cunosc situatia reala din tara.Acum PNL-sti vor sa mareasca numarul parlamentarilor pentru reprezentarea diasporei.Pentru ce?Ce fac acestia?Pana acum cateva zile acest KWI facea apel la calm.Acum face apel ca cei din DIASPORA care l-au ales sa ramana acolo unde sunt de sarbatorile pascale.De unde sa stie acest PROFESORAS (profesie pe care o respect foarte mult) de duzine ce sunt acele REZERVE ALE STATULUI,el care a fost preocupat de case luate cu acte false,de trafic de copii romani in calitate de „sofer si translator”,de reactivarea organizatiei NAZISTE-GRUPUL ETNIC GERMAN,prin FDGR-ul condus la nivel national de el si de recuperarea asa ziselor „bunuri”ce a apartinut ei,etc.Acest „GUVERN VARZA” condus de un SOMER si adus la putere prin tertipuri de catre KWI,nu este in stare de nimic,Va ro sa luati pe fiecare ministru in parte si sa vedeti ce pregatire are si unde a lucrat.Diplome luate pe bani pe la niste facultati obscure.Acest KWI,care se vrea DICTATOR nu a facut nimic in cei cinci ani de zile,de cat sa DEZBINE acest POPOR si sa se distreze la schi,golf,excursii in strainatate,sa faca naveta la SIBIU pe banii nostrii si sa ne SFIDEZE.In situatia actuala daca nu exista acest Dr.ARAFAT,ministrul COSTACHE si ministrul VELA erau niste paparude.Ce spitale si ce clinici private au primit persoane contaminate cu acest virus sa le trateze?Vor numai banii de la stat.Nu sunt masti,dezinfectanti si alte materiale pentru interventie.Cine a distrus economia ROMANIEI? Unul ca PETRE ROMAN,unul ca BASESCU,unul ca TARICEANU,unul ca NASTASE,etc.si care au tupeul sa iasa la unele posturi de televiziune sa ne dea lectii.

  26. @Nas’ty, cum sa fi „fericit” langa cei cu „scolile la zi”, eram foarte „fericit” pe vremea analfabetei de renume&gasca de impostori analfabetzi, atunci toata ziua te apuca rasul, dar care era de plans, cand incepeau sa vorbeasca limba materna! Chiar nu realizezi cum era acum cu acei impostori analfabeti, dar doctori in shmen si praduit banu public?!Am avut mare noroc, ne-a trecut „glontul pe la ureche”!

  27. @Valter COJMAN, „Foarte curand, daca iohaniSS si PNL nu accepta si sfaturile venite din zona PSD, ALDE, Pro Romania, Romania va avea primii morti”
    Conform statisticilor mor cei peste 65 de ani, adica pensionarii. Deci?

  28. Mai oameni buni,nu vedeti poza!
    Cat de graitoare e!!!

    Parca-s ‘doi scoleri care dau corigenta in toamna!!
    Sau mai bine spus monumentul nimicului solemn!

    Norocul nostru cu oameni ca Arafat , ca Cercel, Rafila si multi altii!
    Daca incep sa testeze masiv si lumea din orase sta in case poate se mai reduce curba.Dar la noi nu mai e scoala ,educatie, bun simt!
    Nu vom avea o curba a lui Gauss ,poate o colina mai mica .
    Ar trebui sa analize si posibilitatea sa dea voie oamenilor sa se testeze pe banii lor.Sa puna la dispozitie logistica necesara.Sa se faca la preturi minime, adica doar costurile ,fara profit .Cred ca sunt suficienti romani care ar renunta la cateva sute de lei ca stie cum stau ei si ai lor!
    Iar in rest statul sa testeze la greu .
    Statul in casa si testatul masiv poate mai pot limita ceva!

    Tara trebuie sa faca un apel la ei sa nu incurce profesionistii , ca noi oricum nu dam doi bani pe falsitatile lor!

    ‘Mai bine s-ar incuia in dulap amandoi!

  29. Povestea cu corona virusul si guwernul meu imi aminteste de povestea cu DROBUL DE SARE . nostalgii , ce sa-i faci

  30. Breee,romanii chiar merita ce le da „guvernu mieu”!Asta pen’c-au uitat ca, de cate ori vine dreapta la putere, apare o nenorocire,o criza ,ceva,o taiere de salarii ,pierderea locurilor de munca,cresteri de preturi ,virusuri,etc.Oare urmeaza molime si mai nasoale?Asa a fost cu vaporeanu,asa e si cu puturosul suprem si pedelistii lui vopsiti in limberali.Romanii au vrut guvernare de dreapta si au primit de fiecare data cat-un croseu de dreapta direct in bot.Cum bre intr-o tara de amarati s-alegi guvernanti de drepta?N-a fost bine cu ciuma rosie care mai arunca si amaratilor cate-o firimitura,e mai bine cu corono-virusatii de dreapta care le da un mare ciuciu!Ghinion dupa ghinion si prostimea nu le vede dar simte ghinioanele prea tarziu,abia dupa ce i-a ales.Parca suntem un popor blestemat ,cum e dreapta la putere cum apare din senin o catastrofa!Numai Dumnezeu stie ce-o sa urmeze si cred ca inadins ne pune-n situatia sa ne dam cu capu de pereti ,poate-poate ‘om invata ceva!

  31. „Tica”, intransigenta revolutionara impune sa nu se cedeze niciun centimetru de teren…ideologic, asa ca te avertizez, la stalininisti e ca pe frontul antihitlerist, cine face un pas inapoi si nu se lasa secerat de dusmani e secerat de unitatile speciale SMERS, asa ca, mars in rand langa tembela „Oana” si clonele „Nas’ty”(pe „Nastratin” l-au crucificat si depus la zidurile Kremlinului pentru semne de alienare ideologica si cateva incercari de trecere la inamic!). Vrei sa sara Dide pe tine? Sau si mai tare…Ceausescu ala cu portavoce? „Mihnea”/”misu” si alte clone imbecilizate de dogma cu largul concurs al raposatei „lili”, „wasp” si „jagardean” sunt rugati sa treaca la autoizolare, fiind obisnuiti cu captivitatea!

  32. ” Edelweis…”, nu-ti face probleme, cititorii care pot sunt atenti, ailalti aflati in misiune sunt ocupati si ordinul dat lor nu-i obliga la reactii la finesse-uri…lirice, indivizii venind din viata cazona! Salutari „Contelui de Saint-Germain!

  33. Escrocul de case nu a pus niciodata un om capabil intr-o functie. Ptr el prima ,,calitate” ptr a numi pe cineva intr-o functie este SLUGARNICIA. Acest ritual l-a mostenit de la Basescu.
    Cand Dragnea a incalcat aceasta cutuma, a patzit-o cu Grindeanu, Tudose, Firea si altii….[Leo]

  34. Toate detaliile pe care le-am oferit incercand sa explic situatia Partidului si a Securitatii care are consecinte asupra soartei tragice a Romaniei se adreseaza si cadrelor actuale care crezand ca-si servesc TARA, servesc in ORB o grupare de bolsevici duri, oficiali si din fundalul numit de unii cu naivitate „binom”, de mine si de alti cativa, extrem de putini din pacate, STAT SECURIST PARALEL, si prin acesti tradatori servesc Cominternul… Am fost de partea lui Dragnea pentru ca am vazut in el unica speranta ca Partidul si Securitatea sa fie demolate treptat din interior, „pas cu pas”, cetateni individuali precum Plesoianu sau organizatii neinfestate, nu cunosc, neavand logistica uriasa de care dispune Secu in televiziuni, publicatii, „analisti”(care sunt mai mari best ii decat sefii lor!), institutii ale statului si maciuca bruxelleza, Colhozul Bolsevic european! Trebuie sa intelegem, nu e vorba de „metodele Secu”, e vorba de Securitate,
    de aceea insist pe puritatea lingvistica, pe definirea exacta a notiunilor! Dovezi ale acestei necesitati de ordonare a notiunilor sunt incercarile disperate ale PROSTACILOR SECURISTI de a taxa drept actiuni mafiote, clici mafiote, masonerii,
    clici de miliardari evrei, orice, numai de Partid, Securitate si COMINTERN sa nu se vorbeasca.

  35. „Colegii din administratie” stau bine mersi acasa si joaca solitaire, in loc sa joace la servici, ca pana acum.Poate nu stiti, dar in majoritatea institutiilor s-a introdus „munca la domiciliu”.Parazitii bugetari isi primesc salariul intreg (nu 75%), frecand menta si felicitandu-se pentru eficienta spagii date la angajare!Este o mare nerusinare ca judecatorii, procurorii si functionarii sa stea acasa pe mii de euro lunar, in loca sa fie mobilizati in sprijinul combaterii coronavirusului…

  36. Eu sunt convins că domnul Președinte putea avea un discurs mai elaborat. Dar, dumnealui se adresează în primul rând votanților domniei sale, care se știe, înțeleg doar propoziții simple. De asemenea, ca la orice animal dresat, intonația contează foarte mult.
    Astfel, românii patrioți se vor opri puțin din parangheliile lor cu manele tradiționale și vor fi adânc pătrunși de mesajul prezidențial.

  37. mai werner? ce fac Editat,iresponsabili din asazisul guvern al tau demisi TOTI cu figurantul sica ( someroi de lux,pomanagiu ,un subinginer ratat ,milog – ce zice dNA,ANI,DIICOT, ITM despre baniisau MITA primita pentru frecat menta ? ce a facut drogangiul catu cu cele 10 miliarde imprumutate de la banci ? a platit sprijinul lui trump platind in avans rablele F16 si prastile apasilor-patriot? ia trimite aceste rable sa doboare CORONA ! ai ,curaj ?

  38. Cred că este unul dintre cele mai bine ţintite articole ale lui Cornel Nistorescu !
    „Președintele tremură pentru el, pentru țară sau pentru cîțiva amărîți bolnavi, aflați la granițe sau pe drum? Ieri, alaltăieri, ne vorbea de o simplă răceală. Se purta ca o moașă comunală instalată la Cotroceni care nu poate trece de propoziția:
    –Lasă, dragă, că trece!
    Azi, se teme de întoarcerea în țară a celor care l-au votat, necăjiții plecați la muncă, românii care au stat în ploaie și s-au luat de gît cu polițiștii din diverse țări ca să ajungă să-l voteze pe Klaus Iohannis. Cum să nu voteze cu Băsescu și, mai apoi, cu Iohannis? Erau siguri că votul lor are puterea unui cui bătut în capacul sicriului pentru înfrîngerea comunismului care amenința România! Nici prin vis nu le-a trecut că se înghesuie ca proștii să pună umărul la victoria Noii Securități. Și, acum, le spune de la obraz:

    – ”Despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora! Se apropie Sărbătorile Pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători!”
    P.S.
    Sunt sigur că dintre aceştia se va forma următoarea baricadă care-i va înfrunta pe rezistenţii pe care se baza ticăloşia sa KWIohanus !

  39. @Charlie :
    „….. sunt incercarile disperate ale PROSTACILOR SECURISTI de a taxa drept actiuni mafiote, clici mafiote, masonerii,
    clici de miliardari evrei, orice, numai de Partid, Securitate si COMINTERN sa nu se vorbeasca.”
    Din păcate inversezi chiar tu importanţa şi rolurile celor despre care vorbeşti : Celor dintâi nu le mai pasă că sunt recunoscuţi drept asasini, nu doar economici, ci şi sociali, bucuroşi că unii ca tine, poate bine intenţionat, pogoară toată vinovăţia asupra securiştilor. Care nu sunt decţât unealta aparent ascunsă, în realitate la vedere voită pentru ca să răspundă şi-n locul lor, dacă vreodată vor fi traşi la răspundere ! Şi vor fi ! De astă dată cu siguranţă ….., poate chiar de Siguranţă !

  40. @Charlie, iar „ai sarit gardul de la Balabceanca” ca sa-ti postezi idioteniile de „bolnav incurabil”, asa ca marsh urgent la tratament, altfel ajungi o „leguma” si pacoste pe bugetul tari, care a fost „maturat” si de ultimul banut de discotecaru-ofilit&gaska de smenari analfabetzi!

  41. @charlie-ca,mi-a spus dl. Nistorescu,la o bere la „Calu Balan”, ca asteapta cu nerabdare sa te citeasca,sa se inspire din zicerile tale. Ca te conspecteaza cu creionul chimic,sa nu-i scape nimic din genialitatea ta,de-a dreptul debordanta. Mi-a zis sa nu-ti spun,ca innebunesti de tot,dar eu, netrebnicul, nu ma pot abtine. Nah,poate-ti intru-n gratii,sa ma mandresc,la nepoti,ca-m fost coleg de dat cu parerea pe site-ul dlui.Nistorescu,cu marele Charlie-ca. Mi-a zis,dl.Nistorescu desigur, ca tremura de placere cand afla de la tine, de cate unul, c-a fost nazist-fascist-bolsevic-comunist-cominternist-securist-paralel,toate-ntruna. Ca la asta nu s-a gandit nimeni,pana la tine,sa faca un kaka-maka din ideologii diferite.
    Si mi-a mai zis ca el crede ca la mintea ta si McCarthy a fost un cominternist care vana comunisti in USA.
    Ce-ti e si cu net-ul asta! Scoate numai gunoaiele deasupra.

  42. „marcu”, vezi ce usor cazi in plasa pe care descriind-o atat de precis inseamna ca O VEZI? Putini romani l-au votat fiind manipulati de propaganda de o marsavie paroxistica a Secu, victoria in alegeri fiindu-i pusa pe tava Clampaului de catre STS si BEC.Am rugamintea sa faci un efort si sa te scuturi de ideea absurda ca „romanii au vrut guvernare de dreapta”
    stiind ca ticalosii Tariceanu, Dancila, Ponta, Ciuciuolacu etc(i-am enumerat de nenumarate ori) nu mai sunt demult romani, de cand s-au bolsevizat si oricum ei NU SUNT POPORUL ROMAN de care vorbesti, fiind dusmanii acestui popor!!! A votat vreun roman acest guvern la urne? Cred ca e cazul sa te aduni. Consider ca fiind o scapare/confuzie nefericita…

  43. „Tica”, cu fiecare postare cretina te demasti ceea ce esti/ai fost mereu, UN BOLSEVIC „TICA”-los, cu o solida instruire ideologica si de front, fiecare cuvant „demolator” fiind leit cu al celor mai abjecti marxisti/bolsevici pe fatza,
    nu ca tine care ai acoperire de „dreapta”. Demult va banuiam, ca sub alte pseudonime v-ati inscris in corul bolsevicilor disperati ca le sunt demascati idolii si slugile lor nazist/fasciste!!! Doar am atras atentia ca niciunul dintre voi astia legendati ca CIUMATI BRUNI nu ati riscat sa va lansati in polemica provocata de mine, folosindu-va deschis pseudonimele de „dreapta”, constienti ca va DEMASCATI, dar de data asta te-am isterizat, te-am fortat sa te autodemasti.Cum sa dai crezare
    la ce spun despre nazism/fascism instrumentate de Comintern, daca tu in „Tica”-losia ta nu recunosti ca esti de partea
    celor mai infami bolsevici, stalinistii? O dreapta democratica nu cunoaste si nu foloseste metodele staliniste si nici nu
    aduce in randurile ei SECURISTII, NOMENCLATURISTII si FIII/NEPOTII lor. Normal ca va stau in „gat”, doar nu ma rezum sa va demasc idolii alogeni pt RAPTUL BOGATIILOR TARII, ci ceea ce este mai grav FILIATIA BOLSEVICA…

  44. „ministrul Sănătății zice că Rezervele de Stat ale Romaniei au fost lăsate goale de PSD! Știe Klaus Iohannis ce sunt alea „rezerve de stat?” Le-a văzut? Le-a verificat?”

    Zice Arafat asta, domnule Nistorescu!

    Arafat declară că guvernele PSD au refuzat să refacă stocurile de echipamente de urgență, în ultimii doi ani!
    Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, marți, 10 martie, că România trebuia să aibă stocuri de echipamente pentru urgențe încă de acum doi ani.
    Raed Arafat a spus marți că achiziții de echipamente trebuiau făcute încă de acum doi-trei ani, informează Mediafax.

    „Trebuia să avem stocuri de acum doi ani. În ianuarie am început să ne pregătim. Deci ne trebuia legislația, a ieșit ordonanța în luna februarie și imediat am început. Oricum, noi trebuia să facem achiziții cu doi-trei ani înainte, noi am făcut când a fost Ebola și atunci într-adevăr am folosit aceste materiale și echipamente rămase de atunci în această situație”, a declarat Arafat.

  45. Nu stiu de ce, dar m-as fi simtit mai in siguranta in situatia actuala cu Dragnea la butoane.

  46. Tichetele de masa de 15 sau 20 de lei nu-s pt bugetari sunt pt cei din sectorul privat. In sistemul bugetar se numeste indemnizatie de hrana de aprox. 347 lei din care se plateste CAS,87 lei, Sanatate,35 lei, impozit.23 si ramane 202 lei. Asa ca ar fi bine sa te informezi si apoi sa vorbesti. Nu am auzit ca presedintele sa promulge legea, m-as bucura ca tichetul de masa sa fie de 20 de lei si in felul acesta sa compenseze scaderea salariului desi muncim la fel de mult se preconozeaza un castig de 75%, cand altii in somaj tehnic vor primi tot 75%…

  47. @Ena: de cand e lumea „minciuna sta cu regele la masa „coroborat cu ” un popa traieste/ din cate slujeste”Asta e jocul media,nu toata lumea poate lauda..
    Nu vezi cum postacii PSD fac detergent la gura?:))Ii starneste cate un articol,ca pe nebuni latratul cainilor
    Sfantul Mucenic Arafat Nabluseanul,nu munceste,muceniceste,sa zicem mersi ca nu a pus sa traga sirenele si nu a scos tancuri pe strazi la interesctii
    Pericolul ramane colapsul sistemului medical,care nu poate face fata unei epidemii adevarate oriunde in lume,nu numai in Romania beuranilor si pintenilor

  48. Exista o vorba in popor, DAI IN UNUL, TZIPA DOI, asa si cu mine, am dat intr-un „Tica”-los si tzipa un viespar intreg ca din gura de sarpe sau ca sa fiu in ton, un stol de lilieci purtatori de virus bolsevic. „Tica”-losul s-a scapat cu o replica tipica unui alt pseudonim pe care-l foloseste cand ma ataca schizofrenic pe marxisme si disperat a dat imediat o alta replica, ca sa se distanteze, in speranta ca nu-mi dau seama!!! L-a deranjat ca i-am zis MARS si s-a dat de gol, numai ca prin urmatoarea postare s-a infundat si mai tare, ca fiind o „la canaille” bolsevica legendata pe „dreapta”…
    In consecinta, imi cer partial scuze de la garda pretoriana a Profesorului Marga pe care am banuit-o ca fiind singura in spatele marsaviilor cu „Balaceanca”, de fapt ei rezumandu-se sa ma considere insuficient de „instruit”, adevaratii mei
    dusmani fiind securistii de „dreapta”, dar in abjectia lor, nu m-au atacat pe marxisme/bolsevisme, unicul neuron sunand alarma demascarii, de aceea se rezumau sa ma considere un fals antibolsevic…

  49. avem nesansa de a avea ca decidenti niste nemernici. nu se intrevede nimic bun.

  50. Securitatea „noua’ este securitatea veche, iar ambele sunt securitatea vesnica: aceiasi baieti(vechi si noi), dar mai ales aceleasi naravuri si apucaturi. Puterea reala a fost, este si va fi la ei. Cat despre Costache, vrem sau nu, dar ministerul sau (si al Apararii) au functionat cel mai bine pana acum. Comparativ cu altele, bineinteles! Este loc de mai bine.

  51. Domnule Nistorescu , desi e evidenta,poate puteti prelua editorialul domnului Cristoiu si la dumneavoastra ,ca dovada a inconstientei acestor doi…nu stiu cum sa le spun!

    Un parlament sanatos la cap ar trebui sa solicita suspendarea!

  52. „Radu Humor”, stii de ce nu inversez, pentru ca durii Partidului sunt din nou in acelasi timp durii Securitatii, ca in perioadele subversive, ilegale antebelice, niciunul dintre acestia neavand de ce sa se teama fiind ILEGALI care transmit ordinele prin ofiteri de legatura loiali. Credeam ca ai inteles ca Securitatea a existat inaintea oficializarii din 1948, la fel ca si PCR-ul inainte de oficializarea din 1921. Slugile oficiale de azi vor plati la Pastele cailor, fapt pe care il constatam, continuitatea Base-Yoha de cate ZECE ANI si forta „imunitara” extraordinara a asasinilor bolsevici, daca niciunul dintre ei, si sunt zeci de mii la vedere, nu e atins nici cu o floare. Si-au pus in ultimii 16 ani toate slugile credincioase in institutiile de forta si nu numai la varf, ci si pe palierele doi si trei, iar Justitia ii ocoleste…

  53. no, pacat ca nu s-or mai facut bai de multime. is vreun meleon de sositi din pribegie care or fi dorit sa se imbratiseze cu dulapul. ca doar ce-i la noi ii un simplu „guturai” ce se drege fain cu o horinca mai blanda.

    „a venit apa calda? a venit da-i rece”

  54. @ena,cum puteti sa-l contraziceti pe autor? Si eu am citit asta. Probabil ca dl.Nistorescu a crezut ca e fake-news,stiindu-l pe Arafat,un pesedeu. Pesedeii au cumparat doar gaze si dotari pt.jandarmerie. N-au mai avut bani si pt.goangele astea de lupta cu situatii de urgenta. S-o faca peneleii in cateva luni ca ei din 2012 s-au ocupat de altele.

  55. @Harlie, Charlie, esti tot mai rau bolnav cu „caputzu” si inca „circuli liber” chiar si pe net, marsh sa-ti faca injectia aia in caputz ca sa te linistesti, pentru ca ai inceut sa ai vedenii si sa vezi numai marxisti/bolshevici, nazisti, stalinisti, fascisti, chiar tu care esti o progenutura de militzian bolsevik!

  56. Mama, cata naivitate! Sa crezi ca pe johanis l-ar interesa soarta romanilor! Dumnezeule, la cine v-ati uitat in ultimii sase ani? Sa- v-ati uitat PRIN johanis, nu LA johanis?

  57. Cinstit şi lăutăreşte ….. Herr Präsident , în ultimii 6 anişori , a urmărit cu mult interes cele mai propice perioade pentru efectuarea binemeritatelor concedii în urma eforturilor depuse pentru bunăstarea şi prosperitatea Patriei Mamă . Aşe mai pe limba lui „stupid people” …. de foarte multe ori l-a durut fix „în bască” de ce se’ntâmplă pe plaiurile mioritice .
    Urmează să rezolve o problemă ……. youtube.com/watch?v=oXUn16dbqes
    ( Totuşi , să fim imparțiali ….. youtube.com/watch?v=BPNCswXi6wg ) .

    Nu mai torn gaz peste foc că ş’aşa avem destule „pe cap” .

    În rest … s’auzim numai de bine şi să nu uităm că „La un moment dat, în viaţa oricărei organizaţii apare un context în care abilitatea ei de a rezista, în ciuda ei însăşi, dispare.” ( Prima lege a lui Brien )

    PS
    @Nick
    „Conform statisticilor mor cei peste 65 de ani, adica pensionarii. Deci?”
    Cu tăt respectu’ . O întrebare simplă ( aşa la nivel de clasă pregătitoare ) : Aveți părinți în viață ?

  58. Herr Präsident ….. „acum i’atunci” : „Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat vineri seară că UE suspendă, temporar, prevederile Pactului de Stabilitate şi regulile bugetare care le impuneau statelor membre să nu depăşească un deficit bugetar de 3% din PIB.”

  59. @Stefan. Am sa va contrazic pt. ca se pare ca aveti date luate „dupa ureche”. In MAI sunt cel putin patru categorii de functionari care nu-si pot lua de lucru acasa deoarece locul lor de munca face indispensabila prezenta si activitatea lor specifica. Va recomand sa ganditi mai profund inainte de a arunca mizerii pe seama celor care chiar isi justifica salariile. Poate ar fi bine sa reflectati de ce toti angajatii din multinationale si care ocupau blocurile din Pipera „lucreaza” acum de acasa, fara nicio problema ?

  60. #Tica – Stai foarte prost la capitolul pricepere. In primul rand inca n-ai observat ca ceilalti decat „desteptii” de pe acest site formeaza doar o „majoritate” foarte mica. Atata de mica incat daca, nu vorbeai tu despre ea, nici nu s-ar fi stiut ca se pretinde existenta ei. In al doilea rand ar fi trebuit ca pana acum sa fi aflat si tu ca ministrul Sanatatii nu da consultatii, nu recomanda tratamente si nu elibereaza retete. Ministrul Sanatatii se preocupa, conform fisei postului, cu administrarea domeniului Sanatatii publice in principal si a Privatilor din Sanatate in subsidiar. Deci ministrul este un administrator. Este limpede pentru orice om cu mintea intreaga ca un director de spital (adminsitrator) este mult mai adecvat pentru functia de ministru al Sanatatii, decat un doctor care se ocupa chiar de vindecarea bolnavilor si nu de administrarea si reglementarea activitatilor specifice acestui domeniu. Ai reusit sa pricepi, mititelule? Hai, ca ai reusit. Si tu esti unul dintre „desteptii” de pe site, doar ca te-ai asezat in partea cealalta si nu te dumiresti de ce de ce stanga-i dreapata si dreapta-i stanga. Asa se vede in oglinda, maistre. Deh, Tica, Tica, minte mica.

  61. „ministrul Sănătății zice că Rezervele de Stat ale Romaniei au fost lăsate goale de PSD!…”

    Daca este asa, de ce Guvernul Orban nu s-a concentrat asupra rezolvarii acestui neajuns mostenit de la PSD? Dar de ce abia acum au descoperit ca Rezervele de Stat ale Romaniei sunt goale? Cine i-a oprit sa le verifice mai devreme?
    Aceste smiorcaieli ale actualului Guvern sunt de fapt dovada neputintei, impreuna cu Iohanis, visand la alegerile anticipate, au tratat de o maniera incalificabila potentialul periculos al acestui virus; pe cand in Italia se instaurase panica, multe orase italiene fiind in carantina, Johanis, interesat mai mult la alegeri, intr-un mod iresponsabil spunea : „nu este nici un motiv real de panica. Infectia cu acest virus provoaca in marea majoritate a cazurilor doar simptome usoare, dureri de gat, tuse si febra, ca in orice raceala”( Johannis pe 27 februarie).

  62. Si cand spunea plavanul ca aduce acasa acasa „dispora” nu l-ati crezut.
    Na ca s-a intamplat! Bine, in primul val s-a repatriat lotul olimpic de alba-neagra.
    Sa-i vad eu pe incompetentii astia din voma mea galbena pe unde scot camasa cand milionul asta de „diasporeni” raman fara bani de mancare in maxim 2 saptamani.
    O sa-i beleasca ca pe o matza moarta si „diaspora” flamanda si cei de acasa, mai bine-si pregateste elicopterul.

  63. Mesajele Presedintelui = apa de ploaie ! Urmariti conferintele de presa ale Presedintelui Trump , insotit de vicepresedintele Mike Pence si de toti responsabilii in lupta contra coronavirusului .Presedintele si ceilalti stau in picioare si corespondentii acreditati la Casa Alba stau pe scaune in sala de conferinte si ii bombardeaza cu intrebari care de care mai incomoda. Urmarind o astfel de conferinta de presa , iti dai seama , de ce America este unde este si de ce America este un exemplu de societate democratica.Nimic aranjat , nimic fals , doar un control al presei ( reprezentanta opiniei publice ) fata de guvernanti.
    Cand citesc comentariile unora , imi dau seama , ca sunt izvorate din ura patologica si nu din LOGICA !
    SINE IRA ET STUDIO !
    In rest numai de bine .

  64. Fondul de rezerva nu a fost lasat gol de psd pentru ca daca va duceti in urma, dupa ce psd-ul s-a trintit singur in parlament, o sa vedeti ca pnl-ul, desi s-a plins ca fondul e gol, culmea s-a folosit de el. Gol fiind. Asta da minune. Inseamn ca astia de la pnl fie sint mincinosi degenerati fie or fi potenti Aladini care in nimic gasesc bani… E bine ca are prostu motive de harta si de aratat cu deshtu… Mindri contemporani…Halal solidaritate umana.

    iote stire din 20 decembrie 2019 legata de alocarea a 500 de milioane de lei din fondul de rezerva.
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/guvernul-a-alocat-500-de-milioane-de-lei-din-fondul-de-rezerva-pentru-primariile-din-tara-1234608

    si aici o alta stire cum ca orban goleste fondul de rezerva in buzunarul primarilor… pnl desigur. tot anul trecut
    https://evz.ro/orban-goleste-fondul-de-rezerva-in-conturile-primarilor.html

    deci cum e cu fondul de rezerva nesimtitilor mincinosi?

  65. rog gunoaiele mincinoase sa spele putina. lasa dire groase de jeg in urma.

  66. ca de obicei cateva zdrente de prin gasca de scursuri care primesc suplimentari de bani de la buget pentru slgarnicie,pupaturi in locuri ascunse,mazgaleli iresponsabile in incercarea disperata de a justifica neghiobia loazelor care nu pot indruga 3 vorbe si se ascund in spatele mastilor,vizetelor,fac tele ,tele ,mele !el printre neghibii lui !

  67. Ma gandesc cu groaza daca in ultimii doi ani mai plecau 10-20000 de medici si asistente! Ca sigur plecau cu salariile din 2017! Acum sasul nazi da din colt in colt, a „uitat” de razboiul cu PSD, dar mai sunt alte slugi ale sale care il mantin, inclusiv postaci platiti! Rusine, ba!

  68. @charlie-ca,eu comentez doar sub acest nume,nu am alte nick-name-uri. N-am fost comunist niciodata,nici macar atunci cand eram student. N-am fost membru pecere,doar pionier si utecist,vrand-nevrand. N-am votat niciodata FSN,FDSN,PDSR,PSD,PNL.
    Nu sunt postac.Nu slujesc pe nimeni. Eu comentez ce scrie dl.Nistorescu. Uneori ma publica,alteori,cand il critic,nu.
    Scopul acestui site e sa comentam scrierea autorului.
    Acum cateva luni,pe blogul lui Petreanu,ni se spunea cum trebuie sa te porti cu un postac. Am retinut ca niciodata nu trebuie sa intri in discutie cu un postac,niciodata! E cea mai buna alegere. Ca intotdeauna oamenii obisnuiti comenteaza autorul. Spre deosebire de postacii platiti care ataca comentatorii. Ataca tot ce nu e in grila finantatorului,care e de obicei din politic.
    Tu,postacule,nu numai ca ataci comentatorii,tu in prostia ta te crezi influencer,vrei sa-ti faci prozeliti,suferi de misionarita,te crezi detinatorul adevarului suprem,esti suficient,mandru,plin de aroganta. Exact ca un prostovan care crede ca le stie pe toate.
    Daca tu crezi ca te tin puterile intelectuale si n-ai fi decat un postac nenorocit,ti-ai face un blog. Sa vedem cati te citesc,postacule.
    Repet! Cea mai mare pedeapsa pt.un postac,e sa nu-i raspunzi atacurilor si jignirilor lui. Niciodata! Lucru pe care eu il voi face.

  69. „@Charlie”, tu circuli in libertate pt ca folosesti zeci de pseudonime de sluga Secu. Pana acum erati prudenti in materie de marxism ca sa nu va demascati si sa va pierdeti painea. Ma bucur ca v-am scos cu totul din vizuini, inainte va itzeatzi botul plin de bale de „Crocodil”. Ati ajuns la nudisti,piei rosii ciumate ce au stat intensiv la soarele…de la Rasarit ca sa devina „bruni”.Ca asa era pe vremea lui Stalin tzaranoii fara capatai deveniti sefi de CAP sau de post, se duceau prima oara la mare. Se intorceau la Joianele lor labartzate de noua bunastare adusa de tancuri bolsevice incarcate cu taticii lor.
    „Omul care trece”, cum spuneam, scursurile ies la suprafata, tu fiind una la patrat, acel bolsevic de „stanga” inrait, „Alcibiade” din Balta Brailei! Am reusit sa va readun de pe drumuri, sa redeveniti marea familie de „Tica”-losi! Acum, vorba Tica loasa adevar graieste, „ideologiile” se pot reamesteca precum in anii 1920, acum sunteti din nou uniti, ca in Teutonia de atunci KPD-istii cu NSDAP-istii, in lupta comuna impotriva SPD pt a-l aduce pe Hitler la putere, conditia redeclansarii unui razboi bolsevic mondial! Sunt fapte incontestabile trecute sub tacere de „istoricii mari”, necunoscute de voi, nevolnicii, ca si tribulatiile lui Chamberlain care i-au deschis calea lui Hitler spre granita Poloniei fara un foc de arma, prin „Acorduri”, auzi „IN NUMELE PACII EUROPENE”. Ticalosia ILEGALULUI Chamberlain e cu atat mai evidenta, cu cat exact pana-n 1939 in Spania, URSS se razboia cu Hitler si Musolini, CREATIILE LUI LENIN/STALIN. Ceea ce conducerile bolsevice ale Angliei si Frantei au facut la 3 sept 1939 declarand razboi Germaniei hitleriste pt invadarea Poloniei, dar fara sa declare razboi si URSS care semnase un Pakt cu Hitler si la o saptamana Stalin a ocupat jumatatea Poloniei lasata de Hitler, Anglia/Franta trebuiau sa NU SEMNEZE ACORDURI CU HITLER la inceputul in 1938 si in caz de invazie sa declare razboi Germaniei!

  70. Charlie, charlie, iar ai aparut,marsh la tratament si nu mai imputzi aerul pe aici cu idiotzeniile tale pline de minciuni, insulte, ura si venin, de progenitura de tortionar bolshevik-kgb-ista si „bolnav incurabil”! Penrtu tine si „colegii” tai, raspandacii lu’davai ceas&ciuma rosie, nu va este rusine sa aruncati anatema de „securist, bolseevic” in victimele voastre, voi care ati fost tortionari, toa’rasi cu mnca de raspundere, militieni, securisi, kgb-isti, sa aruncati cu minciuni, zoaie, insulte si venin ori asta este „educatia” voastra?!

  71. Nasty , deceaba incerci tu sa ti steagul sus , nu mai tine vrajala . Romanii s-au saturat de gulgutele inghitite de la voi . Daca esti acoperit , mai schimba-ti numele conspirativ ,imbraca alta haina ca te cunosc toti CE draquli , ca nu se poate sa nu cunosti manualul . Macar in situatia de azi , cind lumea-i trezita de instinct si nu pai pune botul la tot ce sboara , vede cu ochii ei adevarul .

  72. Pentru „domnul” care nu e bou in zilele noastre! Spre informare, mult iubitul si stimatul conducator Johannis deja a promulgat legea privind maririle la tichetele de masa de la 15 lei la 20 de lei. Inainte sa vorbesti, ar trebui sa te informezi! Felicitari pentru presdintele Serbiei!

  73. @ Cata

    Editat
    Data: 05.11.2019
    Atunci cand PSD a predat guvernarea.

    Eugen Teodorovici a spus, înainte de a-și preda atribuțiile de la conducerea ministerului de finanțe, că nu mai sunt bani în fondul de rezervă al statului.
    „În fondul de rezervă nu sunt bani. Fondul de rezervă se alimentează din ceea ce ministerele transmit la fondul de rezervă. Nu este nicio problemă. Noi am avut mai mult blocaje, de aceea am făcut și rectificarea bugetară. Astăzi, la fondul de rezervă, având în vedere că avem un nou guvern, rămân actele și sumele la fond”, a declarat fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

    Nu iti trebuie niciun Aladin ca sa PUI BANI intr-un fond de rezerva lasat GOL la sfarsitul guvernarii PSD…

    „Gunoaiele mincinoase sa spele putina” – aici cred ca iti propui sa fii autoironic…

  74. asta inseamna ca problema fondului de rezerva este falsa si cine o foloseste o face cu scopul de a minti.

  75. „Tica”-losule, basmul cu soimul patriei FUTC-izat poticnit la portile PCR nu tine. Ca n-ai votat niciun partid Aschie-PCR/FSN e o marsavie care adevarata fiind te-ar arata o Mafalda cum ma acuzi pe mine! Prin tot ce dejectezi sustinand STALINISTII NEONAZISTI ti-ai aratat fatza pe care vrei sa o cosmetizezi. Tu nu comentezi, tu faci propaganda bolsevica pt Yoha/Base,a ticalosilor din Justitie/Seku. Sunt unul din putinii ce comenteaza-analizeaza corect majoritatea temelor si daca va pun la colt e pt ca mistificati cu o abjectie intolerabila. Pana si in chestia cu „postacii/prostacii”, te iei dupa altii, nu dupa mine care va numesc asa de 8 ani. Cine te-a facut soim si futecist „vrand-nevrand”, tont ce ar trebui sa-mi lingi din palma? Cand sa culegi roadele trecutului „revolutionar” ai fost lasat in afara marii familii PCR? Intentionat am strecurat anterior un comentariu indirect ofiterilor sub grad de colonel din cele 10 Directii Secu SA NU SE MAI LASE DIRIJATI IN ORB DE SUPERIORI-SLUGI COMINTERN si ai si sarit ca ars sa ma acuzi ca ma dau „influencer”, ceea ce denota ca servesti un colonel! Mizeriile voastre nu sunt comentarii,sunt mistificari ce tintesc malformarea realitatii prin tratarea ei ca normal-democratica, or eu nu pot accepta mistificari ce TIN ISONUL PROPAGANDEI! In fond ce invoci tu si camarazii? Ca exista ticalosie bolsevica, „ciuma rosie”, dar ca e doar in tabara PSD. Deci eu nu sunt „nebun” vazand ticalosia asta, doar ca o vad in TOATA SPLENDOAREA, adica exact TOATE PARTIDELE pe care sustineai mincinos ce nu le-ai votat, dar le faci propaganda celor „securiste de dreapta”. Aici e frantura logica din tot ce dejectati, daca erati anti-ciuma rosie trebuia sa-i blasfemiati pe toti ciumatii rosii, si pe astia ce controleaza de 16 ani Romania DESAVARSIND DISTRUGEREA INCEPUTA DE ILICI GENOCID! Pe langa acest adevar nu puteti trece oricat m-ati jigni! Daca erai ceea ce spui ca esti trebuia sa-mi fii ALIAT, nu dusman!

  76. @lunetistu, sasu a fost ales cu peste 66%, arata ca romanii nu s-au „saturat” de noi, in schimb s-au satrurat pana peste cap de gashka mafiota ciuma roie care a jefuit tara, a praduit banu public si i-a umilit pe romani! Sigur s-a saturat si de zvonari, raspandaci, trompetele propasgandiste in slujba gashtii mafiote de impostori analfabetzi si a lu ‘ davai ceas! Apropos, sincer si lautareste, cati dintre voi aveti domiciliul in stanga Nistrului si „muncitzi” ca postaci/agenti de propaganda a lu’Sputnik?!

  77. Ieri sau implinit 30 de ani de la martirizarea „ungurului ” Cofariu . Am asteptat pina azi sa vad daca apare vreo referire la acel eveniment in presa de lb romana. Nimic ! Azi inca , evenimentele de la Tg Mures sint puse pe seama „Securitatii „. Asta pt a oculta adevaratul „organizator”: iredentismul unguresc . Daca cei de peste munti nu pot fi invinuiti pt faptul ca nu-i cunosc pe unguri (caci e greu sa-ti imaginezi o astfel de specie) dar indraznesc sa ne dea noua sfaturi in problema , neintelegerea de care transilvaneni dau dovada te duce sau cu gandul la tradare , sau la deficitul inteligentei . E cazul satuilor de Romania , a „transilvanistilor ” . Ei pun in primejdie soarta tarii noastre , a tuturor .

  78. Charlie, charlie „baiatu cu ochii albastri”, iar esti foarte, foarte agitat. asa ca marsh urgent la „tratament” si nu mai imputzi aerul pe aici! Panimaesh, ai grija sa nu ajungi… „leguma”?!

  79. Articolul 30 din Legea 500/2002 privind finanțele publice:
    (1) În bugetul de stat se includ Fondul de rezerva bugetară la dispoziția Guvernului și Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

    (4) Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat și ai bugetelor locale, pe baza de hotărâri ale Guvernului, pentru finanțarea unor acțiuni urgente în vederea înlăturării efectelor unor calamitați naturale și sprijinirii persoanelor fizice sinistrate.

    Cand lasi fondul de rezerva cu 0 lei atunci cand predai guvernarea – cum a facut domnul Teodorovici – arati cat de „responsabil” esti ca ministru de finante…

  80. „@Charlie”, n-am crezut ca esti atat de tembel sa te demasti in serie cu ticuri verbale! Sa va fie atat de rudimentari ofiterii coordonatori incat sa nu va atraga atentia ca aduceti mari prejudicii Cauzei? Mai „Nas’ty”/”Nastratin”/”jagardean” si numeroasele celelalte variante clonate, tot la kopeici ai ramas, nu era normal sa treci pe euroi, doar maresalul vostru de Seku, Escu von der Isar are grija sa-l ingrase si in felul asta si osanza conturilor voastre de „Tica”-losi tradatiri de tara, ciumati rosii stalinisti dati la bronzat sa va devina pieile brune. Iar incepeti cu amenintarile cu moartea? L-ati scos de la naftalina pe asasinul „Smarandache”,zis „waps” cand nu apare ca „Nas#ty”, „misu”, „Mihnea” si restul de clone cu mai multe capete? Se vede ca esti o BRUTA BOLSEVICO-NAZISTA in slujba Moscovei…

  81. @Charlie, charlie, tu esti un „tembel”, grav „bolnav cu caputzu”, care in loc sa se trateze sa nu ajunga o „leguma”, impute aerul pe aici cu postari idioate, o insiruire de invective tot idioate si fara nici o logica!

  82. Se dovedeşte clar că UE-ului îi lipseşte un M în faţă !
    În sfârşit făcătura birocratică prin care o mână de aleşi, de fapt de nimeni aleşi, vor să conducă peste jumătate de miliard de oameni după nişte reguli clar nedemocratice şi reciproc (dez)avantajoase mai ales pentru noile colonii dintre care România este , datorită alogenilor care ne conduc, cea dintâi !I
    Iată un domeniu în care suntem pe primul loc, asta şi datorită nepăsării şi lehamitei generale care i-a cuprins pe români după ce cred ei că şi-au câştigat libertatea… ce până la urmă s-a dovedit că nu-i decât o amară iluzie cu consecinţe catastrofale nu doar pentru cei de azi, dar şi pentru încă vreo două sau trei generaţii !

    P.S.
    Gabriela Firea le-a dat un scuipat în freză ueiştilor şi a obţinut imediat ajutor din partea Chinei cu echipamente şi materiale vitale pentru stoparea virusului !
    Pierdem o mulţime de oportunităţi din caiza restricţiilor impuse de nişte birocraţi care se folosesc de noi ca de nişte handicapaţi , fără ei neputând face nici un pas aiurea că imediat sar ca păduchii pe noi cu avertismente şi sancţiuni care de care mai stupide şi nedemocratice !
    După „yankei go home”, a venit, mai devreme decât se aştaptau şi rândul „bay-bay UE” !

  83. “ȘI ASTA VA TRECE!

    Solomon, fiul regelui David, copil fiind se juca prin curtea palatului regal.

    In timp ce se juca a observat ca din palat a iesit bijutierul palatului, foarte trist si apasat.

    Solomon a observat tristetea de pe chipul bijutierului si l-a intrebat:

    – “De ce sunteti trist?”

    -“Cum sa nu fiu trist? M-a chemat regele David, tatal dumitale, si mi-a spus sa-i fac un inel din ce material vreau eu, dar acest inel sa aiba doua insusiri: cand ma voi uita la el cand sunt trist inelul acesta sa ma bucure, si cand ma voi uita la el fiind bucuros sa ma intristeze. Mi-a zis sa fac un asa inel ca ma plateste cat vreau eu, dar daca nu reusesc sa-l fac in 24 ore, unde-mi sunt picioarele, acolo-mi va fi capul. Acuma cum poti sa faci un asa inel, care sa-ti schimbe pe loc bucuria in tristete si tristetea-n bucurie; te uiti la el si GATA, te-ai transformat – asta e imposibil, si inseamna ca mi-am pierdut viata.”

    Solomon, care era intelept inca din copilarie, i-a raspuns:

    – “O, E ASA DE SIMPLU. Faceti tatalui meu un inel pe care sa scrieti 3 cuvinte ebraice : ‘גם זה יעבור’ (gam zeh yaavori) care inseamna « SI ASTA VA TRECE » (this too shall pas). De cate ori se va uita tatal meu cand e trist va vedea scris pe inel ca o sa treaca, si cand va fi tare vesel iar se va uita la inel si va sti ca toate veseliile pamantesti sunt trecatoare. Cand inelul va fi gata, veti fi platit regeste de tatal meu, el va fi multumit si dumneavoastra veti ramane in VIATA! „”

  84. Un rege avea un sfetnic de care asculta orbeşte , dar căruia-i reproşa că de prea multe ori obişnuia să spună că ” tot răul e spre bine !”,.
    Asta până când la o vânătoare, din propria-i neglijenţă regele îşi pierde un deget, dar sfetnicul aflat lângă el îi repetă şi-n această tragică întâmplare acelaşi lucru :
    – Tot răul e spre bine ! La care enervat la culme împăratul porunceşte să fie băgat în temniţă pe viaţă ! Culmea e că auzind decizia bătrânul înţelept îngaimă aceleaşi vorbe !
    După ceva ani întreaga suita cu care era regele la vânătoare cade prizioneră unui trib de canibali şi singurul care scapă de prepararea la cazan este regele pe motiv că respectivul trib avea interdicţie să consume oameni cărora le lipseau diferite părţi ale corpului. Ajuns la palat, imediat îl scoate din temniţă pe sfetnic scuzându-se pentru ingratitudinea de care a dat dovadă, dar îşi manifestă surprinderea că şi în acea situaţie gravă, sfetnicul folosise aceleaşi cuvinte.
    – Păi, dacă eram şi eu cu dvs., nici eu nu mai eram azi în viaţă, majestate !

  85. Misterul DINCĂ este foarte aproape de a fi dezlegat.
    Daca in Italia s-a ajuns la vreo 800 pe zi, inseamna ca la noi ar fi suficiente
    cam 200 de butoaie metalice sau chiar numai 100, știut fiind că ”MONSTRUL DIN
    CARACAL” și-a procesat ultima pacientă noaptea, deci ar putea lucra în doua schimburi.
    Dacă va implementa acest mecanism alternativ DINCĂ va reduce din presiunea la care vor fi supusi
    lucrătorii din crematoriile de stat , care în urmatoarele saptămâni se vor alătura
    EROILOR NOSTRII din corpul medical și vor putea primi pensiile speciale sugerate de avocții
    rămași zilele astea fără clienți și care sunt nevoiți s-și reverse frustrările pe Internet.
    Dacă însă Dică va eșua în a face nevăzute ramasitele bolnavilor simptomatici extremi atunci
    vom avea o situație win-win pentru că – spre satisfacția avocaților odihniți, mai sus menționați,
    se vor putea anula pensiile speciale ale procurorilor DIICOT care au promovat respectiva caterincă
    ce corespunde științei medico-legale fix cat concorda cu știința farmaceutică tinctura de linte
    brevetata de nevasta lui Andi /ProTv .

  86. În asemenea situații specialiștii trebuiesc lăsați să vorbească și să decidă, iar politicienii să creeze cadrul legislativ specific, pentru punerea în aplicare a strategiei stabilită de oameni competenți, nu de politicieni.
    Daca nici acum clasa politică nu a învățat nimic și continuă răfuielile politice, înseamnă că nu îi interesează de popor, ci numai de ei. În legătură cu rezervele și lipsa capacităților proprii de productie, ar trebui luați la întrebări toți cei care au fost la putere din 1990 și până în prezent. În orice doctrina militară se spune de trecerea economiei de la starea de pace, la starea de război sau necesitate. Intrebare: care economie?

  87. Dacă ai fi ieșit în anii 90 și-ai fi spus că „Mani Pulite” – așa-zisa campanie anticorupție din Italia – e de fapt o operațiune pusă în practică de o centrală de spionaj ai fi fost acuzat de conspiraționism, tembelism și o neînțelegere a realității.

    După douăzeci de ani de la furtunoasele evenimente s-a întâmplat o chestie incredibilă. Cuprins de remușmare și aflat în stadiul terminal al unui cancer violent, fostul ambasador al SUA în Italia l-a chemat pe corespondentul „La Stampa” în SUA și i-a povestit toată tevatura. Lumea a rămas șocată când a aflat că strofocarea anticorupție fusese de fapt o operațiune clasică de detonare a clasei politice italiene care, după căderea Moscovei, susținea luarea destinului țării în propriile mâni și demilitarizarea continentului. Fapt care ar fi „făcut vânt” bazelor NATO din zona mediteraneană. Frumos, nu?

    La fel spuneau prostovanii și în epoca băsescu, atunci când a început „cruciada anticorupție” de la noi. Dacă le arătai că rețeta e identică celei din Italia anilor 90 nu te auzeau și-i dădeau înainte cu „corupții”. Și n-au înțeles-o nici după ce au apărut dovezile referitoare la „atașatul CIA” de la DNA, la reprezentantul Secret Service care avea „linie directă” cu Kovesi sau la întâlnirile transparente cu Ambasadorul SUA în urma cărora cădeau capete grele. A nu înțelege istoria înseamnă a nu înțelege prezentul. Din nefericire, marea majoritate are greutăți în a-și înțelege realitatea imediată. De-aceea avem acest comportament bovin: ți se pune să ieși, ieși precum boul, ți se spune să stai, „#staiacasă”.

  88. Să privim acum lumea printr-o altă realitate. În martie anul trecut Italia devenea prima țară membră a G7 care semna parteneriatul cu China pentru noul Drum al Mătăsii redenumit Belt and Road Initiative (BRI). Prin această mișcare, dincolo de avantajele certe aduse țării, Italia spărgea „blocada europeană” impusă Chinei. Transformarea portului Trieste în cap de pod în Europa e un pas enorm pe care-l face China pe Continent. De fapt, dacă ne uităm atent, aterizează fix în mijlocul acestuia, mărfurile chinezești ajungând la câteva ore distanță de „punctele strategice” ale Europei. E un cutremur geopolitic de proporții întrucât în acest mod Bătrânul Continent alunecă din mâna americanilor. Desigur, prima dată economic, dar economia e urmată de armată, iar aici treaba devine sulfuroasă.

  89. Doar știți bine că există lideri precum Macron care, uneori, din bărbăția lor insignifiantă, se trezesc vorbind despre o armată europeană și alte chestii tabu în vremurile recent trecute.

    Văzând cum stau treburile, nu-i oare ciudat cum, după China, Italia e cea mai atacată țară de noua pandemie? Nu-i ciudat că specialiștii vorbesc de o tulpină mai agresivă a virusului în condițiile în care se presupune că gripa a venit din China? E într-adevăr ciudat.

    La fel de ciudat e și timing-ul apariției noii gripe. SUA urmează să aibă alegeri prezidențiale și întreg establishmentul e împotriva lui Trump. În ciuda scandalurilor ținute lanț, din punct de vedere economic, SUA a mișcat mai bine în mandatul său. A forțat mult, a încercat să stoarcă până la ultimele picături din mormanul ăla de fiare vechi și, în final, a reușit imposibilul. Cu compromisurile de rigoare, desigur. Iată că acum virusul lovește radical toată construcția lui Trump. Indicele Dow a scăzut drastic, spărgând pragul de 20 000 de puncte. De-aici drumul spre următorul prag – situat în jurul valorii de 15 000 – pare liber precum o autostradă a dezastrului. În plus, sistemul sanitar american e incapabil să facă față unei provocări de masă, ca să nu mai vorbim că numărul de morți va afecta radical populația semi-boschetară și plină de boli care se târăște de azi pe mâine. De asemenea, paralizia economică va fi radicală și va șterge puncte bune din PIB.

    Nu-i oare ciudat cum se leagă toate aceste elemente disparate într-un șir care avantajează o anume aripă ticăloasă a omenirii?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.