Alina Mungiu-Pippidi pledoarie pentru restrângerea votului popular

 Într-un editorial publicat recent în presa internațională și reprodus  pe România Curată, Pippidi vorbește despre restrângerea  votului popular și suveraniști, care au „crescut periculos de mult”.

Viitorul președinte al României ar mai trebui ales  prin intermediul instituțiile  în locul cetățenilor, este de părere Pippidi.

Alina Mungiu-Pippidi, despre Călin Georgescu 

„Baza de vot a domnului Georgescu a fost mișcarea antivaccin, una puternică în România, țara din UE cu cel mai mic procent de adulți vaccinați. Carismatica sa soție a fost șefa și chiar partenera sa în politică, în ciuda faptului că el declara că femeile dădeau alte roluri de plan decât politica.”

„Bisericile românești din străinătate, în loc să civilizeze această comunitate, sunt în fapt principalul motor al superstiției și au jucat un rol negativ în timpul pandemiilor, opunându-se deschis politicilor oficiale. Împreună, cele două populații fac ca România să fie pe primul loc în ceea ce privește violența domestică, abuzul asupra copiilor, traficul de femei și multe altele. O încercare a Curții Constituționale de acum câțiva ani de a elimina religia ca materie obligatorie în școli a eșuat practic când 98% dintre școli au cooperat cu Biserica pentru ca preoții ortodocși să predea din nou religia ca materie „opțională”.

România cheltuiește mai mulți bani publici pentru a construi biserici decât spitale, deși este pe primul loc în ceea ce privește mortalitatea infantilă”, susține Alina Mungiu-Pippidi.

Georgescu „este succedat de un partid care a debutat încercând să schimbe Constituția pentru a interzice căsătoriile LGBT în urmă cu câțiva ani, apoi a luptat împotriva vaccinării – „AUR”, condus de mai tânărul dar puternicul George Simion, un activist naționalist. Aceștia au reușit, cu ajutorul lui Georgescu, să negocieze ca doar domnul Simion să rămână în cursă și, prin urmare, el se află în fruntea sondajelor, la aproximativ 25-30%, cu un discurs anti-sistem, anti-corupție și anti-UE”, mai arată Alina Mungiu-Pippidi.

Recomanda 4

30 de Comentarii

  1. Madam este o ONGista, ea traieste din banii primiti direct si indirect de la interesele straine, de la sorosiste, WEF, globalisti si, asa cum s-a aflat recent intr-un scandal, din bani platiti de UE ONG-urilor ca sa promoveze UE si totalitarismul birocratic.

  2. Păi, așa propun și eu ca persoanele peste o sută de kile și gușă sub bărbie să nu mai aibă drept de vot și nici de a li se publica pozele pentru a nu speria copii și persoanele în vârstă care mai văd ceva …. 😉

  3. Privind la fața defavorizată a acestei veritabilei $$$oroșiste, îmi dau seama cât de adevărată este zicala: ,,Unde nu este, Dumnezeu nu cere, dar nici nu dă ….”

  4. Madam Pippidi a luat-o rău pe arătură. Până să se trezească lumea și să realizeze că niște
    comasați vor să rămână veșnic la putere, madam chiar avea opinii rezonabile. Acum, însă, când vede că românii își vor țara înapoi, și-a dat arama pe față. Rămâne ceea ce a fost mereu, o soroșistă notorie. M-a păcălit o scurtă perioadă, am crezut că s-a dezis de Soroș. Mea culpa!

  5. Din cand in cand, pe tanti pippida o apuca grija alegerilor si face propuneri fara sa gandeasca.
    Cred ca uita sa citeasca constitutia.

  6. Si Iliescu a spus ca democratia clasica in care poporenii aleg e depasita. Ca trebuie una originala. La fel au spus si politicienii UE dupa ce Franta si Olanda au respins la urne Constitutia europeana.
    Si atunci s-a propus restaurarea feudalismului in care elitele (boierime se numea pe atunci) se autopropun si autoaleg in functii ca o garantie ca sa nu-si piarda functiile si privilegile. Sa conduca despoti luminati alesi de ei ptr a-si pastra privilegiile.

  7. A vorbit huiduma marxistă și o deranjează procentul mic de vaccinare. In schimb nu face legătura cu cea mai mică rată de decesuri subite. Ea vrea obediență completă fără spiritul critic și dacă se poate fără credință.

  8. Totuși, în numele cui majoritatea cetățenilor vorbește sau vine cu propuneri mafalda? A fost votată de cetățeni să vorbească în numele lor? Nu! Atunci, de ce e luată în seamă de cetățenii care se dau la înălțimea hotărârilor cetățenești, când de fapt, sunt ultimele găini care croncăne dupa ce au consumat in exces oua de sfintele Paști?! Ăștia sunt egal cu zero în fața cetățenilor români majoritari, sunt nulități care se cer băgați/te în seama pentru că, au lipsa crasă de demnitate și onoare, de lipsa crasă de încredere în sine! Asemenea specimene nu au ce căuta în fruntea statului român.

  9. Cred ca alegerea presedintelui de catre parlament, de fapt transformarea Romaniei in republica parlamentara, ar rezolva una din marile probleme ale constitutiei, si anume permanentul razboi intre premier si presedinte. Un presedinte fara trecut politic, fara legatura cu politica, ar putea mai usor sa fie cu adevarat mediator intre puteri, mediator intre partide, intre stat si cetatean, avand mai mari sanse sa nu-si rateze rolul, cum s-a intamplat, din pacate, in ultimii 20 de ani.
    Si in legatura cu religia are dreptate. Statul ar trebui sa respecte libertaea religioasa a cetatenilor, nu sa-i indoctrineze pe copiii incapabili inca sa decida. Orice cetatean are dreptul de a urma ce religie doreste, daca doreste, dar trebuie sa o faca individual, la biserica, si nu in scoala. In scoala are ce cauta doar Istoria religiilor, dar numai la o varsta cand elevii sunt capabili sa inteleaga ce inseamna credintele respective.

  10. Pai cum sa nu sustii establishmentul, cand tu traiesti foarte bine, pe banii romanilor, datorita celor care vor sa-si conserve puterea si privilegiile.
    Degeaba ai capul mare ca minte n-ai deloc.

    • tomlin spune:
      22 apr. 2025 la 20:51

      Postare semnata in fals de un militian falsificator !

    • Doamna Alina Mungiu-Pippidi are multa ,,școală ” pare a avea dreptate referindu-se la numărul de femei agresate de soți, biserici versus spitale etc…insa decenta nu pare a avea , aduce laude curentului ideologic dominant woke ( ca de altfel multi alții ca dansa ..pentru pastrarea privilegiilor ! ) dar ignora problema in esența sa ..Curățenie in ograda trebuie făcută , cu sau fără George Simion,
      Bunul simt a dispărut sau nu a existat la dânsa ?

  11. Corect ar fi ca cel care voteaza sa primeasca 50 lei pentru deranjul de duminica ,in felul acesta s-ar reduce absenteismul de la 50% la 20% si nici un candidat subteranist nu ar mai trece de primul tur…

    • @NegruzziNu mă deranjează soluția greacă-votul obligatoriu.

  12. Și că tot o dai cu traficul de persoane și violența domestică, cum stă UK la capitolul ăst Dar multiculturală Germanie? Poate că un stat mai suplu(cu mult mai suplu) și făra manglacii pe care-i aperi care au pus-o de200.000.000.000 și pentru salarii imense pentru inutili de vârf și speciale, s-ar fi putut face spitale pediatrice mai multe.Dar, mi se pare că reprezinți exclusiv interesele unei „minorități”la modul cvasi exclusiv.

  13. Oki sorosista la pătrat. Dubla vorbă.
    Adică religia duce la abuzuri nu sata@nismul woke.
    Si eu sunt nereligios, agnostic si chiar nu cred in ce se crede zilele astea.(Sa va ajute credința dvs!) Dar acea credință, de 1700 de ani, cu vorba buna sau cu forța, a dus la micșorarea sat@nismului.
    Nu e pipidi!

  14. Vorbeste pe nas si asta, „suveranistii” sunt praf, dezarmati, cu banii confiscati, cu mercenarii in arest si armele in rastel. „Puternicul” Simion nu mosteneste ceva, nici SSie nu-l mai sprijina, l-au pus pe Ponta sa-i fure voturile si pe Danutz sa-i fure textele lui cg11. Sperietura ei ne spune doar ca Danutz n-are voturile pe care dansa ar dori. Romania, inainte, Crin presedinte !

  15. Propun ca numai românii, dovediți pînă la a patra spiță, să poată vota în ceea ce privește România și pe români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.