ANAF-ul rămâne fără Vamă

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat că Vama va fi scoasă din subordinea Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi va fi o structură separată sub autoritatea ministrului de Finanţe. „Se va crea o structură separată, independentă total, sub autoritatea ministrului de Finanţe, deci nu subordonată cuiva. Ce rămâne în ANAF se rearanjează, regiunile dispar ca şi putere, pentru că nu este corect ca să aibă regiunea decizia când la judeţ e problema. Partea de contestaţii pleacă de la ANAF la Finanţe, pentru că nu ANAF-ul trebuie să judece ceea ce tot ANAF-ul a spus”, a spus ministrul.
Teodorovici continuă astfel să rupă din atribuțiile Fiscului și să le transfere în subordinea sa. În trecut, sistemul informatic și direcții întregi au fost transferate de la ANAF la Finanțe. Acum trece Vama. În plus, un proiect de ordonanță pentru reglementarea unor măsuri în domeniul competenței de control a Ministerului Finanțelor Publice și modificare și completarea unor acte normative prevede faptul că Finanțele lui Teodorovici vor fi abilitate pentru efectuarea controlului modului de respectare a fundamentare, declarării și achitării contribuției trimestriale prevăzută în OUG 77/2011. De asemenea, Finanțele sunt abilitate să verifice exactitatea datelor și a informațiilor pe baza cărora se calculează taxa pentru activitatea minieră și redevențele miniere prevăzute de legea 85/2003 și redevențele petroliere prevăzute de legea 238/2004. Prin această OUG se urmărește reducerea riscului fraudării bugetului general consolidat al statului, cu consecința obținerii de venituri bugetare.
Verificarea exactității datelor și a informațiilor pe baza cărora se calculează taxa pentru activitatea minieră, redevența minieră și redevența petrolieră a fost în sarcina organelor administrației publice cu atribuții în domeniul controlului financiar până la apariția OUG 47/2012 pentru modificarea și completarea unor acte normative și reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, care a reglementat această atribuție, prin art. V pct. 2 și art. VI pct 1, doar în sarcina organelor fiscale din subordinea ANAF. Taxa pentru activitatea minieră, redevențele miniere și redevențele petroliere sunt venituri ale bugetului de stat din proprietate, respectiv de natură nefiscală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

5 Comentarii

  1. „Vama … va fi o structură separată sub autoritatea ministrului de Finanţe” !! Ce chestie, domne, ce coicidenta ! Pai ministru de finante e, ca din intimplare, tot gigoloul roman care a luat aceasta decizie ! Si care probabil ca va „comisiona”, ca tot vorbim de vama, cam tot ce misca prin vami ! Probabil ca nu va scapa nici macar grupul Vama Veche !

  2. Daca as fi fost eu vistierul pesedeului as fi procedat la fel ca Orlando. Intelept baiat de oras, se vede de la o posta.
    Este imoral sa lasi fraierii sa detina bani !

  3. Doamna Prim-Ministru,il intreba pe primarul Chirica cum a strins cei 250.ooo.Ma asteptam,si cred ca,mai ales datorita functiei pe care o detine, este obligata sa faca demersurile oficiale pentru a afla care este realitatea.

  4. Acum, dupa miscarea asta iscusita, Evghenie Orlando Fiodorovici va putea gestiona dupa bunul plac traficul ilicit de la frontiera: tigari, droguri, etc. Va deveni in scurt timp miliardar in ruble si euro.

  5. Personal as dori ca aceata intreprindere falimentara=ANAF sa fie desfiintata; toate autovehiculele 4×4 recuperate sa fie redirectionate catre Politia de Frontiera; franele incapabile angajate pe baza familiei, disponibilizate cu toate, toti; iar daca e imposibil sa sparga buboiul ANAF, nici o problema…lasati-i doar SRI, SRE, SPP, Romatsa, Ministerul Apelor si Padurilor, DIICOT, etc. sa fie controlati de acestia. ANAF e un puroi mare!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.