Andronic: Cu fratele nu se întâlnea ca să se pupe

Dan Andronic susţine că Sebastian Ghiță nu este străin de întîlnirea din toiul nopţii, în casa Gabriel Oprea, la care şefii instituţiilor de forţă din România i-au promis lui Traian Băsescu, în 2009, că îi vor asigura al doilea mandat de preşedinte.

Poliţia ştia ceva de Belgrad

„Am fost în Serbia, însă nu m-am întâlnit cu Sebastian Ghiță. A fost reținut de poliția sârbă pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Aceste lucruri denotă că se știa unde e Ghiță. În momentul în care au dat informația că m-am întâlnit cu el la Belgrad, înseamnă că știau ceva de Belgrad.

Vorbim în primul rând de un pașaport care trece de orice control. Când ai un asemenea pașaport, apar niște mari semne de întrebare.

Cu fratele lui nu se întâlnea ca să se pupe, era o nevoie financiară să se facă un transfer de documente”, a spus Andronic la Realitatea TV.

De asemenea, jurnalistul este de părere că ar putea urma noi înregistrări odată cu extrădarea lui Sebastian Ghiță.

„Sebastian Ghiță ar putea aduce în țară filmări noi, documente sau înregistrări”, a mai spus Dan Andronic.

Dan Andronic a fost audiat, pe 24 martie, la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Pe pagina sa de Facebook, jurnalistul a scris ulterior că a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul deputat Sebastian Ghiţă în Serbia.

„Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte (…) Dacă Ghiţă era localizat în Serbia, era demult în custodia poliţiei. Nu o funcţiona mandatul european de arestare, dar mandatul internaţional dat prin Interpol funcţionează”, spunea Andronic.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă ar trebui inclus în programul de protecţia martorilor

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.