Assange, victorie după 7 ani

Procurorii suedezi au anunțat vineri că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, transmit agențiile de presă internaționale.

„Procurorul Marianne Ny a decis să claseze ancheta pentru viol împotriva lui Julian Assange”, punând astfel capăt investigației începute în 2010, a anunțat parchetul suedez într-un comunicat.

Decizia este o victorie a fondatorului WikiLeaks care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

Poliţia britanică a anunțat însă că Assange va fi arestat, dacă iese din Ambasada Ecuadorului, chiar dacă Suedia a renunţat la ancheta pentru viol care îl viza.

Fondatorul WikiLeaks a publicat o fotografie cu el zâmbind, după ce Parchetul suedez a anunţat că renunţă la ancheta de viol în care era vizat.


Assange publică o fotografie cu el zâmbind, după ce Parchetul suedez a renunţat la ancheta care îl vizează

Julian Assange este refugiat la sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, în speranța că va scăpa de un mandat de arestare european emis de Suedia. El a denunțat o manevră cu scopul extrădării sale către SUA, unde riscă să fie urmărit în justiție pentru publicarea unor documente militare și diplomatice confidențiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.