Băsescu: Eroarea fatală a lui Ghiţă…

Traian Băsescu a declarat, la România TV, că probabil în 30 de zile fostul deputat va fi la București.

„Cred că în 30 de zile Ghiță va fi la București”, a spus Băsescu.

„Ne-am fi dorit ca Ghiță să continue să vorbească”, a mai spus fostul președinte.

Traian Băsescu este de părere că „faptul că fratele lui s-a dus să se întâlnească a fost eroarea fatală pentru că toți din anturajul lui Ghiță erau supravegheați”.

„Primul semn de întrebare pe care mi-l ridică este legat de faptul că a fost prins atât de uşor şi atât de aproape. Eu am fost relativ sceptic că autorităţile române vor da de el foarte repede, uite că au dat şi ăsta e un lucru bun. Când a fugit am criticat Ministerul de Interne, acum trebuie să îl felicităm. Cu poza asta nu l-aş fi recunoscut pentru nimic în lume”, a declarat Traian Băsescu.

În opinia sa, a fost o greşeală faptul că fratele lui Sebastian Ghiţă a mers la el.

„Este o greşeală, acelaşi tip de greşeală pe care l-a făcut Vîntu cu Popa în Indonezia când ţineau legătura pe telefoane. Faptul că fratele lui s-a dus să se întâlnească cu Ghiţă a fost eroarea fatală, pentru că toţi din anturajul lui Ghiţă erau supravegheaţi. Dacă voia să se lase prins pur şi simplu venea, nu era nevoie să mai stea şi prin beciuri pe la Belgrad. Cred că a fost un lanţ de imprudenţe ale lui Ghiţă. Îl credeam mult mai atent, mult mai instruit. Nu m-am gândit niciodată că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă. Mi se pare că a fost copil. Mai ales să se întâlnească şi cu fratele, a fost fatală”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că autorităţile sârbe se vor mişca repede în ceea ce priveşte procesul său de extrădare.

„Eu cred că vor merge relativ repede, nu cred că se vor crampona autorităţile sârbe că l-au găsit cu acte de identitate false. O vor rezolva în perioada procesului de extrădare. Cred că Serbia va reacţiona rapid la solicitarea autorităţilor române. S-ar putea să existe şi o negociere şi atunci să se închidă tot. De scăpat nu va scăpa uşor”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a adăugat: „Toţi ne-am fi dorit ca Ghiţă să fi continuat să vorbească. Sper că o va face după ce vine în ţară, autorităţile române au obligaţia să îi creeze condiţii să vorbească”.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost localizat și reținut de polițiști în cursul nopții de joi spre vineri.

”În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezintă însemnele unui stat din UE.

În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații”, a precizat IGPR.

Fostul deputat avea documente false şi se afla împreună cu fratele său, acesta având documente reale. Potrivit autorităţilor, extrădarea lui poate dura de la câteva zile la maximum o lună.

Ghiţă a dispărut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, fiind pierdut de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.