Chermeză cu foşti (?) băsişti la „Grigore Preoteasa”

Partidul lansat de Monica Macovei are deja un prim traseist. Adrian Papahagi este la a treia formaţiune politică. Macovei susţine că a înfiinţat un partid anti-sistem, după ce a contribuit din plin la „îmbogăţirea”. O declaraţie a Elenei Udrea copiată de Macovei.

Un partid pe post de mărţişor

Monica Macovei a ales să-şi ofere drept mărţişor un partid. Drept urmare, duminică 1 martie, la Casa de Cultură a Studenţilor (fosta „Grigore Preoteasa” – după numele unui demnitar comunist, decedat în accident de avion în perioada Dej) europarlamentara şi-a lansat partidul „M10” (M la puterea 10). O locaţie atent aleasă, pentru că sala de spectacole nu este una foarte spaţioasă şi astfel s-a creat impresia că aproape cei 100 de susţinători prezenţi la eveniment sunt mulţi.

Printre cei care au luat cuvântul la lansare s-au numărat Adrian Papahagi, Cristian Ghinea, Sorin Cucerai, Cosmin Alexandru, persoane cunoscute până mai ieri ca suporteri necondiţionaţi ai lui Traian Băsescu. O paranteză, Adrian Papahagi lansat atacuri voalate la adresa lui Traian Băsescu şi a celor două partide din care a făcut parte, PDL şi PMP, adică a grupărilor care l-au scos din anonimat. A fost prezent şi a luat cuvântul şi vedeta de ultimă oră a internetului, Lucian Mândruţă, dar acesta a anunţat că nu va intra în partid.

A contribuit la consolidarea sistemului şi acum se dezice de el

Cu o zi înainte de lansare, Monica Macovei a făcut o declaraţie şocantă: „toate partidele fură şi mint în ultimii 20 de ani”. A sunat cumva a autodenunţ. Pentru că şi Monica Macovei a făcut parte dintr-o formaţiune politică şi nu una oarecare, ci una extrem de criticată cât a fost la guvernare. Pe aceeaşi temă a vorbit şi dumică. „Noi avem în faţă un val. O clasă politica de hoţi, de minciună, avem în faţă un tsunami de corupţie, de hoţie din banii noştri. Noi ne luptăm cu valul, noi nu suntem pe val, noi suntem în faţa valului (…) Celelalte partide sunt în mare masură partide de mediul rural şi spun asta fără să jignesc mediul rural, dar sunt partide care folosesc neştiinţa, lipsa de informaţie a unora din mediul rural. Nu e cazul nostru, nu facem asta. Nu vom da galeţi, nu vom da pui congelaţi, nu vom da nimic”.

După această afirmaţie oricine îşi poate pune următoarea întrebare: dar până la demisia din PDL (toamna lui 2014) unde a fost Monica Macovei. De ce nu îşi dă demisia din funcţia de europarlamentar unde a fost promovată de unul dintre partidele de genul celor descrise mai sus. Iar după ce a afirmat că M10 este un partid antisistem, nimeni nu a întrebat-o pe Monica Macovei despre activitatea ei în interiorul sistemului, un sistem pe care l-a şi „îmbunătăţit” prin decizia de politizare a şefilor din justiţie.

Am mai reţinut o declaraţie dăcută de dna Macovei: „partidul nostru este singurul partid din România de dreapta adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă, nu este nimic din ce avem azi pe scena politică, nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică”. Dacă vă sună cunoscut, nu trebuie să căutaţi prea mult. Exact acelaşi lucru îl spunea şi Elena Udrea despre PMP. Evident, Monica Macovei a menţionat că „proipunerea lui Hellvig la şefia SRI fără consultarea NATO este innaceptabilă”. Nimeni nu a întrebat-o pe Macovei dacă are informaţii exacte privind absenţa unor consultări sau a preluat după ureche informaţiile pe surse ale fostului ei angajat de acum 10 ani, Dan Tapalagă de la Hotnews. Mai este de consemnat că la intrarea în locaţia unde a avut loc lansarea, un cetăţean care sigur nu era fan M10, avea o pancartăpe care scria mare „reşaparea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.