Cine a plătit vizitele făcute de Familia Regală a României

Activitatea publică a Familiei Regale a României numără, în 2024, 322 de acţiuni publice în Capitală, în comunităţi din ţară şi în străinătate pe teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice, artistice şi de mediu înconjurător. Conform paginii de Facebook Familia Regală a României, activitatea Casei Regale a inclus, anul trecut, 34 prezenţe în localităţi din ţară şi din Republica Moldova (10 la Săvârşin, două la Cluj-Napoca, Chişinău, cinci la Sinaia, Buzău, trei la Curtea de Argeş, Sviniţa, Dubova, Orşova, Ponoarele, Isverna, Turnu Severin, Mihail Kogălniceanu, Cincu, Bistriţa, Bârlad, Sibiu, Tâncăbeşti) şi 12 vizite în străinătate (două în Polonia, Republica Moldova, patru în Regatul Unit, Belgia, Franţa, Luxemburg, Finlanda, Germania).

Tot în 2024, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a susţinut patru importante discursuri pe teme legate de România, Republica Moldova, Uniunea Europeană şi NATO: Seara Regală pentru Corpul Diplomatic acreditat la Bucureşti, Mesajul de Crăciun adresat românilor, Discursul de la Luxemburg, în favoarea aderării Republicii Moldova la UE, Seară Regală în onoarea Franţei şi Germaniei, la Castelul Peleş.

Un număr de 49 de şcoli, licee, universităţi şi organizaţii poartă nume regal, în România şi în Republica Moldova, 77 de instituţii şi organizaţii au Înalt Patronaj regal, în România, Republica Moldova, Franţa, Polonia şi Marea Britanie, iar 10 burse de studii universitare şi premii anuale sunt acordate personal de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi de ASR Principele Radu.

Website-ul Romania Regala Ro a înregistrat, la sfârşitul anului 2024, 54,5 milioane de accesări.

Începând de la prima vizită NATO a Regelui Mihai I în martie 1997, Familia Regală a avut: 12.545 activităţi publice în ţară şi în afara ei şi 382 de vizite oficiale sau publice în străinătate; 205 de întâlniri cu şefi de stat sau parlament din lume (144 în străinătate şi 61 la Bucureşti).

Potrivit Casei Regale, toate vizitele şi evenimentele de la reşedinţele regale au fost acoperite financiar de Asociaţia Casa Majestăţii Sale şi de Fundaţia Colecţia Regală.

Recomanda 4
Author

25 de Comentarii

  1. Iar ne iau de prosti ! Citiți :
    Legea privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, cap. III, art. 2 si art. 3
    De ce nu publicati si suma totala anuala acordata din Bugetul de Stat?

  2. Știați că?
    Ultimul kaizăr al Germaniei, Wilhem al II-lea, e hohenzollern, adică neamuri cu casa noastră regală? (acuma amintiți-vă cum ne-au spus c-au venit cu boceluța pe băț la noi)
    Nu vi se pare că?
    Carol al II-lea, Wilhem al II-lea și Hitler seamănă leit: ochi bulbucați, bărbie mică băgată-n-năuntru, umeri înguști căzuți și altele.

  3. @ Ileana Rollason, daca se chivernisesc atit de bine , din ce-si platesc atitia angajati si slugi? Poate ne vind si noua pontul sa ieim pe cistig nu pe pierdere mereu (ca tara ).Poate au un secret . Secretul de a face vinde Duda , pardon dude, si noi nu-l stim?

  4. Adica cetatenii romani dau bani din buzunarul lor Muzeului Regal? Pai in ce scop? Care sint acei cetateni, cit dau si in ce fel?

  5. Nu am vazut nici macar un articol pozitiv despre Romania in presa straina (si citesc multa, nu doar dintr-o tara sau de o anumita orientare politica). As fi vrut si eu sa cred ca vrajitorul ceh cum ca avem ceva de castigat de pe urma CR dar cu parere de rau, rezultatele sunt zero. Pacat, multa lume (si eu) am sperat.

  6. Daca toata afacerea asta ar fi fara subsidii de la stat/guvern si ar avea doar venituri din donatii si alea declarate si verificate, sa nu fie din afara tarii, atunci toata clica si-ar lua zborul si nu ar mai aface atata valva.

  7. Casa Regala a Romaniei face pe plan extern pt Romania ceea ce Iohannis nu ar fi facut nici in 2000 de ani de presedintie.
    Si stati fara grija: nu mananca din banii popoolimii, avand domenii si proprietati care le aduc venituri suficiente.
    In plus are o multitudine de fundatii de protectie a persoanelor defavorizate de soarta si de sprijin si promovare al tinerilor talentati.
    Nu mai spun si despre imaginea internationala buna si civilizata pe care o da statului roman, care nu o-a pus la zid pe Margareta si Duda, cum am facut cu Ceausestii. Nu vad ce-i inurca pe unii aceasta simbioza benefica, cu Casa Regala.
    Grobienii pricep mai greu aceste aspecte……[Rumburak]

  8. Această fundație, nu cumva e un ONG mascat in spatele fundației pentru alocări de fonduri din bugetul statului român? Nu cred că se pot colecta atâția bani de la cetateni pentru o asemenea fundație .

  9. Paulina si voi toti cei care, desi nu știți, aruncati cu lături, statul român nu da bani, nici din buget nici altfel pentru Casa Regală. Activitatea Casei, este in beneficiul țării, dar nefiind ceva ce pricepeți, injurati. Pentru voi, republica, si Rusia sunt icoanele.
    Bravo!

  10. Iar vedem pe ce se cheltuie banii adunati cu greu de la romani,prin taxe si impozite TRADATORII de tara.Ce au adus din vizitele pe care le-au facut,pentru acest popor?Abolirea monarhiei in 1947,toate domeniile monarhiei au ajuns proprietatea statului,dar HOTII le-au recuperat dupa LOVITURA DE STAT din 1989.Oare cu ce s-au ocupat inaintasii acestor lepre de au facut atata avere ca primul NEAMT incoronat ca REGE,adus de I.C.BRATIANU pe DUNARE a venit cu o valiza goala.Da cineva vorbea ca anual se aloca acestor NEAVENITI,sume de la buget,dar nu se gasesc bani pentru majorarea pensiilor celor care au muncit din greu pentru aceasta tara.

  11. Romania o tara de toata jena. De cand „domeniile coroanei” sunt pe persoana fizica? S-a abolit monarhia, deci „domeniile coroanei” au fost trecute in proprietatea statului. Numai capuse pe unde te intorci, numai smecheri fara nici o meserie care traiesc pe spatele pulimii.

  12. De acord, noi am platit, noi poporul roman. La cat se ridica factura totala? Va rog sa dati informatia.

  13. Plosnitele astea asa zise regale sug tot de la bietii romani .Ce rol au astia in Romania ,nu prea inteleg, pt. ca nu produc nimic,nu fac nimic,dar statul le tot baga in buzunarele lor bani.Acum cind toata tara a fost preocupata de anularea alegerilor ,nimeni din toti trintorii astia regali nu au spus nimic ,se fac ca nu vad si nu stiu ce se intimpla in Romania.

  14. Interesante vizite nimic de zis. Ma intreb mai ales de vizita de la Tancabesti o localitate cu ceva renume despre care Wikipedia scrie: „Tâncăbești este un sat în comuna Snagov din județul Ilfov, Muntenia, România. Se află pe malul nordic al lacului Snagov. Aici a fost ucis, pe data de 30 noiembrie 1938, conducătorul Gărzii de Fier din România, Corneliu Zelea Codreanu.”

  15. Chiar nu stii ca de la BUGET se dau anual zeci de milioane pt acesti ”importanti” si ca nu vom scapa de ei ca se tot inmultusc…

  16. Adica, spus putin mai pe sleau, bani tot de la poolime ! La citi bani li se pompeaza de la buget, cele trei pretioase ridicole din poza, impreuna cu regina-tata Duda regala, o duc „trai pe vatrai” ! Si apropo, in afara de stupizeniile alea cu „Seara Regală pentru Corpul Diplomatic” (!) si „vizita NATO a Regelui Mihai I” (?), cel mai mult mi-a placut chestia cu „… activitatea Casei Regale a inclus, anul trecut … prezenţe în localităţi din ţară şi din Republica Moldova (10 la Săvârşin) …” !! adica tocmai acolo unde taie frunza la ciini si se bat de musca, in „castelul” (sa zicem …) primit moca !

  17. @Pyrrus Sardanapal, etc.: Fundatia regala se autofinanteaza: are destule proprietati imobiliare producatoare si de produse, si de bani. Pentru a-ncepe, toate vizitele proprietatilor se platesc. Preturi simbolice, ca la Peles, însa preturi. Care, dat fiind numarul vizitatorilor, devin o avere. Din care Pelesul trebuie-ntretinut, adica si restaurat. Famiia mai are si domenii agricole (Savârsin), care, si ele, se pot autofinanta, si-nca bine, în profit.

  18. cine a platit?
    -presupunem ca unii s-au simtit obligatzi sa redirectzioneze 3% din profit
    donatzie catre fundatzie/ong….

    margareta (cu sange de vipera)
    este totusi custodele Ordinului Pobeda!
    (oficial ii lipseste Ordinul German,echivalentul)

  19. Va rog sa scrieti un articol si despre urmatorul mare mister: cine imi plateste mie plinul de carburant la masina? Sau: cine imi plateste mie impozitele? Rusinos! Casa Regala este printre foarte putinii favorizati de administratia corupta romaneasca in proceseul de restituire a proprietatilor. Marea majoritate a fostilor proprietari a fost trasa pe sfoara de un pachet de legi croit pentru uzul catorva alesi si pentru a da lustru regimului politic in strainatate. In realitate, Statul a blocat si blocheaza restituirea proprietatilor si cateodata, acolo unde apare o sansa pentru proprietari, apeleaza la arma dosarelor penale, cu sau fara campanii prealabile de presa de demonizare a solicitantului ori a avocatilor sai (vezi cazul avocatului Rosu).

  20. Vai de biet roman saracul…..@ IR ne puteti spune cine finanteaza „fund atia regala” ?Sper ca nu traiesc de pe urma decoratiei oferite de Stalin lui Mihai Viteza – Ordinul Pobeda ?Ma rog Mihai Viteza a fost seful statului (legionar) si a primit si el stipidendii ca sef de stat , dar Margaruta pentru ce ? Ca-i consoarta lui dude ?

  21. cum cine de la buget anual pt exponatele de muzeu Romania plateste zeci de milioane de lei sau euro, n-am retinut
    asa cum n-am retinut de ce o REPUBLICA are obligatii fata de urmasii unuia care a abdicat in 1947 si care s-a casatorit si a facut copiii dupa ce nu a mai fost rege?
    Dar pt ca unii cred ca daca tinem figurile de ceara in mistare si daca luam de la gura poporului, vom avea o trecere pe langa strainii din care se trag…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.