Codrin Ștefănescu: „O calamitate”

Codrin Ştefănescu își cere scuze că PSD l-a propus la Primăria Iași pe „calamitatea” Mihai Chirica. „Eu personal şi alţi colegi am propus excluderea numitului Chirica din partid şi ne cerem scuze oamenilor din Iaşi pentru am putut să propunem o astfel de calamitate”, a spus Ştefănescu.

Primarul Iașiului, pesedistul Mihai Chirica, a vorbit și la Antena 3 despre nemulţumirile sale la nivelul conducerii partidului, precizând însă că nu îşi doreşte schimbarea Guvernului Grindeanu.

„Nu cred că a fost neapărat o formă de reproş, ci un semnal de alarmă. Cred că am avut în discuţie exact acea reformă în modul de comunicare la interiorul partidului, să spunem o reformă de leadership, în sensul acoperirii deciziei conducătorului partidului de oamenii care poate să-i dea infirmaţia cea mai corectă. Şi desigur un manager productiv, pentru că asistăm la un paradox între campania dinainte de alegeri şi ceea ce se întâmplă după câştigarea alegerilor. A existat o fractură, care a nuanţat şi discuţiile care au apărut în partid”, a declarat Chirica.

Întrebat dacă vrea schimbarea Guvernului Grindeanu, Mihai Chirica a spus că nu acesta este scopul său. „Acest guvern trebuie lăsat să guverneze, trebuie umplut de competenţa funcţiei, nu de competenţa profesională. Am încredere în domnul Grindeanu. Se poate îmbrăca în haina premierului şi să o ducă până la capăt. Până acum nu a făcut-o, sincer”, a afirmat vicepreședintele PSD.

Chestionat într-o altă intervenție, la Realitatea TV, dacă Sorin Grindeanu ar putea fi viitorul preşedinte al PSD, Mihai Chirica a răspuns:

„Da, şi Sorin Grindeanu poate fi preşedinte PSD, ca mulţi alţii, în condiţiile în care domnul Dragnea ar ajunge în situaţia în care trebuie să părăsească conducerea acestui partid”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.