COTAR: Legea RCA nu trebuie grăbită

Reprezentanții operatorilor și transportatorilor autorizați din România consideră că procesul de legiferare a proiectului de act normativ pentru RCA nu trebuie grăbit.

Demersul riscă să aibă efecte adverse, susţine președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Potrivit unui comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), înainte de apariția legii este nevoie de o publicare a proiectului de lege final, rezultat în urma dezbaterilor din Comisia pentru buget — finanțe, Comisia pentru industrii, Comisia juridică și Comisia pentru transporturi din Camera Deputaților.

„Considerăm că graba de a legifera un proiect de lege cu impact economic și social puternic ce va fi resimțit în mod direct de peste 6 milioane de șoferi și, indirect, de întreaga populație a țării, nu este o măsura deloc potrivită în actualul context de instabilitate, din acest domeniu. Ne dorim ca Parlamentul să prezinte varianta finală agreată de cele două Camere și să amâne cu o săptămână-două votul în plen, pentru a da șansa actorilor din piață să semnaleze eventuale erori care pot fi corectate. De 21 de ani nu s-au mai adus modificări Legii asigurărilor și nu dorim să treacă alți 20 de ani ca să putem corecta o lege care poate conține erori cu efecte nocive pe termen lung pentru consumatori’, susține președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Publicarea Ordonanței de Urgență privind RCA în Monitorul Oficial nu garantează „eventualele erori, breșe legislative sau prevederi incomplete conținute”, care ar putea fi corectate și completate printr-o Lege RCA adoptată de Parlament, mai aratată Vasile Ștefănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.