
Frica a devenit principala armă electorală a sistemului. Statul român a devenit unul psihocratic. Puterea și controlul sunt exercitate prin frică, prin crearea în societate a unor psihoze negative despre sărăcie, foamete, violență, alungarea din UE și din NATO etc, etc. Psihocrația este puterea care rezistă doar prin manipulare.
N-au mai avut curajul să anuleze alegerile. CCR a mers pe burtă, Terheș s-a dat la fund, mascații lui Predoiu au luat o pauză de respiro, SRI-ul n-a mai descoperit ruși atât de mulți încât să raporteze la Cotroceni.
Puterea a schimbat tactica. Instituțiile pregătesc în sala mașinilor vreo „lebădă neagră” pentru 18 mai. La vedere a rămas doar CNA, care continuă cu grosolănie să calce cu cizma peste libertatea de exprimare și dreptul la opinie.
Pericolul rusesc este menținut în fundal, dar nu mai ține afișul. N-a avut efectul scontat. Simion fără ruși a luat scor dublu față de Georgescu „ajutat de ruși”. Șoc! Vuvuzelele de la A3, care au defilat cu pericolul rușilor, au luat-o în plex, „pleava n-a pus botul, n-a mers după fentă”.
Au schimbat calimera. Pericolul rușilor este depășit acum de pericolul foamei. Este noua tactică lansată pe piață de propaganda duet „A3+G4”. „Dacă nu s-au speriat de ruși, poate s-or speria de foame”.
BNR centrează pentru Nicușor
Marea diversiune pe care o umflă din toți rărunchii vuvuzelele propagandei este că alegerea lui Simion va provoca „prăbușirea totală și generală” a României. Declarațiile lui Simion sunt vânate la virgulă, sunt decupate de context, gesturile sale sunt răstălmăcite, astfel ca mereu să se ajungă la castravete: cât de nenorocit este acest Simion și cât de genial este Nicușor.
Spre rușinea ei, BNR a intrat în astfel de jocuri. Rămăsese singura instituție neînțepată de musca țețe. La două zile de la alegerile din 4 mai, împinge cursul euro la peste 5 lei. Leul se devalorizează cu aproape 3%.
Decizia BNR a declanșat explozia. Propaganda e în delir: leul s-a devalorizat pentru că, pe 4 mai, Simion a ieșit pe primul loc! Divizia de dezinformare de la A3 anunță noua linie de atac: „Pericolul rusesc rămâne, dar acum ne paște și pericolul foamei…dacă în turul doi va câștiga tot Simion, de pe 19 mai rămânem fără bani de pensii și salarii!”. Alarma e generală. Efectele sunt catastrofale, dobânzile vor crește, totul se va scumpi, investitorii vor pleca din țară etc, etc…
Primul care sare la cap este cel pentru care s-a pregătit manevra. Nicușor Dan preia pasa de la BNR și trece la atac. La dezbaterea cu Simion din 8 mai afirmă fără să se gâtuie, ca de obicei:„Creșterea cursului vine din neîncrederea mediului financiar pentru ce poate să facă Simion: vorbește de naționalizare, de turul doi înapoi, de anticipate. Ăsta e motivul pentru care mediul financiar nu are încredere, pentru care a crescut cursul, pentru care oamenii o să plătească rate mai mari la creditele lor, facturi mai mari. Nu reușiți să proiectați încredere, nu reușiți să proiectați decât haos”, s-a răstit Nicușor Dan la adversarul său.
Nu contează ce-a răspuns Simion. Subiectul este prea grav ca să fie lăsat în coadă de pește. Nu e vorba despre o banală contră între doi candidați, ci despre o temă care vizează starea generală a țării. Niște lucruri trebuie lămurite.
Crăpa leul dacă mai rezista 10 zile?
Afirmația lui Nicușor Dan trebuie corectată pe baza faptelor.
În 17 februarie anul acesta, Mugur Isărescu a prezentat într-o conferință de presă ceea ce se cheamă Raportul asupra inflației. La acea dată nu se știa nimic precis despre cine va candida pe 4 mai. Simion și-a anunțat candidatura abia pe 12 martie.
Dar Guvernatorul BNR a anunțat încă din 17 februarie că va da „ușor, ușor” mai multă flexibilitate cursului de schimb și a admis că există posibilitatea ca, anul acesta, 1 euro „să sară” de 5 lei. „Nu e niciun secret, bugetul a fost construit pe un curs de peste 5 lei. E posibil să se întâmple, nu?”, anunța Mugur Isărescu încă din februarie. Guvernatorul preciza tot atunci că el „ar detensiona discuțiile legate de depășirea nivelului de 5”, anunța „Agerpres”. „Tendinţa României este: când se apreciază a fost un accident, când se depreciază, e jale”, a mai explicat guvernatorul BNR.
Concluzia din februarie a lui Mugur Isărescu era că, „în momentul actual, chiar că nu este cazul să se deprecieze cursul, că avem o grămadă de tensiuni şi o facem fără a dezechilibra prea mult lucrurile”. Și, totuși, decizia BNR din 6 mai a dezechilibrat campania electorală.
Întrebarea inevitabilă este de ce momentul creșterii cursului a fost ales taman între cele două tururi de alegeri? Crăpa lumea dacă BNR mai aștepta zece zile?
Tactică stabilită la Cotroceni?
Suspiciunile sunt alimentate și de faptul că, în aceeași zi de 17 februarie, după conferința de la BNR, Mugur Isărescu și viceguvernatorul Cosmin Marinescu au fost la Cotroceni pentru o discuție cu președintele interimar Ilie Bolojan.
Comunicatul Administrației prezidențiale este, ca de obicei, apă de ploaie: „Întâlnirea a avut loc în contextul în care tabloul macroeconomic actual este dominat de riscuri și incertitudini interne și externe, ceea ce necesită prudență și responsabilitate în planul politicilor economice”.
Dată fiind încrîncenarea cu care absolut toate instituțiile statului luptă să împiedice votul popular, putem bănui că acea întâlnire a avut un singur scop: amânarea devalorizării leului până după turul I din 4 mai.
Nu trebuie să fii cine știe ce analist pentru a vedea că devalorizarea leului putea fi o armă electorală teribilă, care trebuia folosită cu cap. Și erau două variante:
Devalorizarea să se producă mai devreme, în martie sau aprilie, așa cum era destul de posibil și de necesar – potrivit declarației de mai sus a Guvernatorului. Dar asta însemna că în cârca candidatului puterii, Crin Antonescu, se punea o cocoașă uriașă – ceea ce era inacceptabil.
A doua variantă depindea de rezultatul votării din 4 mai. Dacă Antonescu intra în turul 2, operațiunea se amâna din același motiv de mai sus – și anume ca să nu-i compromită acestuia șansele pe ultimii metri.
Iar dacă Antonescu nu intra în turul 2, devalorizarea e chiar bine să se facă după alegerile din 4 mai. Astfel, decizia putea fi explicată ca fiind o „reacție a pieței” la ascensiunea previzibilă a lui Simion. Ceea ce s-a și întâmplat.
Propaganda are acum muniție zi și noapte. „Iată ce se va întâmpla dacă va câștiga Simion!” este partitura îngânată de toți. Foame, haos, sărăcie…
Frica a devenit principala armă electorală a sistemului. Statul român a devenit unul psihocratic. Puterea și controlul sunt exercitate prin frică, prin crearea unor psihoze negative despre sărăcie, foamete, violență, alungarea din UE și din NATO etc, etc. Psihocrația este puterea care rezistă doar prin manipulare. Vladimir Volkoff, inventatorul termenului, afirma că acesta „nu spune mai puțin decât ceea ce urmărește să spună”.
Amestecul BNR în campania electorală este de condamnat, indiferent dacă a fost intenționat sau nu.
Nimeni nu se aștepta de la olimpicul Nicușor Dan să fie onest și să dea o explicație corectă devalorizării leului. O asemenea atitudine cerea caracter și cunoștințe de econmie. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Sistemul i-a ridicat lui Nicușor o minge la fileu și el o joacă conform planului.
Era imposibil ca Mugur Isărescu și ceilalți din BNR să nu-și fi dat seama ce efecte catastrofale va avea devalorizarea leului asupra echilibrului electoral. În limbajul al CNA, al CCR, al BEC este vorba despre influențarea alegerilor și coruperea alegătorilor, adică fix despre aceleași infracțiuni pentru care procurorii îl anchetează pe Călin Georgescu. Nu că zic, da^ pui cazu^!
„Odă bucuriei” de Ziua Nicușor
Delirul politic e total. Se joacă ultima carte. Se organizează mitinguri, sunt scoase la rampă voci răgușite din videoteca de aur a mitingismului. Victor Rebenciuc îl apără pe Nicușor Dan care nu vrea să spună de la cine a primit bani. „Eu i-am dat niște bani lui Nicușor Dan cu condiția să nu fiu nominalizat”, îl scuză marele actor la un post de radio, spunând, totuși, că el i-a donat 25.000 de lei. Doamna Blandiana apare și dânsa la timp, ca de obicei, dând niște declarații de te apucă plânsul.
Anii ^90 înfloresc sub ochii noștri. Cu imnurile de atunci, cu lozincile de atunci, cu spaimele de atunci…
Numai că istoria i-a contrazis pe protestatarii de profesie. Nu ei, ci fix aceia pe care-i contestau au trasat linia pro-europeană și pro-atlantică a României. Cei contestați sunt cei care au stabilit și au realizat cel mai important obiectiv de țară – intrarea în NATO și aderarea la UE.
Protestarii de profesie își văd de meserie. Au renăscut acum sub stindardul lui Nicușor Dan.
Ziua Europei a devenit de fapt ziua lui Nicușor, serbată cu drapele înstelate. Unde caracter nu e, nimic nu e…
Iar europenii – mari oameni și mari caractere – dirijați de Macron și Ursula von der Leynen s-au adunat la Liov chiar în Ziua Europei ca să semneze înființarea nu vreunei instituții omagiale pentru fondatorii UE, ci crearea unui „Tribunal Special pentru Crima de Agresiune împotriva Ucrainei”.
S-a inventat și o nouă infracțiune – „crima de agresiune”. Ca să nu pierdem timpul, sunt deja și primii acuzați – Putin și Lavrov. S-au stabilit și pedepsele. De la 30 de ani închisoare fermă, până la sentință pe viață. Plus confiscarea averilor care vor fi direcționate „spre compensație” Ucrainei.
După ce s-a bătut palma pentru fabricarea de noi cătușe europene, în vechiul oraș al Galiției s-a cântat într-o veselie „ Oda bucuriei”. Semnatarii s-au îndreptat apoi spre Kiev să raporteze misiune îndeplinită. Ura și la gară!
manole/bnr, derbedeul de basescu/petrov monument de subcultura, KWJ monument de aroganta si prostie IMPUSI noua de cei care ne-au vrut „binele” si toti trepadusii lor ne-au adus (IMPUS!) in situatia decredibilizarii pe toate planurile socio-economice…restul sunt povesti si propaganda electorala meschin globalista pentru cei slabi de inger ca altfel nu ar functiona psihocratia, pe cine sa o incerce? pe unul ca mine (si cati ca mine!) ar fi de rasul curcilor…sa ne vdm sanatosi la vot!