Dezvăluirile ginerelui lui Ceaușescu despre Băsescu și Dragnea (Video)

Update Un personaj din anturajul lui Nicolae Ceaușescu confirmă legăturile fostului președinte al României Traian Băsescu cu vechea nomenclatură.

Ginerele fostului dictator, Mircea Oprean, a relatat duminică seara, la Antena 3, că Băsescu avea trecere la Elena Ceaușescu.

”Avea foarte mare trecere la soacră-mea. Nu ştiu de ce. Probabil că oamenii care au ceva rău în ei se apropie”, a spus Oprean.

Totodată, Mircea Oprean a afirmat despre fostul președinte că era ”omul Securității”.

”Altfel, nu avea cum să ajungă la Anvers”, a afirmat acesta.

Acesta a susținut că o tranzacţie comercială româno-americană a fost împiedicată de către Traian Băsescu, în perioada în care era reprezentant al companiei Navrom la Anvers, deoarece ar fi trimis vaporul închiriat pentru transbordarea mărfurilor să facă ”bişniţă”.

”Era vorba de comerţ între România şi Statele Unite. Noi importam piei crude şi făceam bocanci pentru armată. Noi le dădeam bocanci, ei ne dădeau pieile crude (…) Vapoarele se întâlneau la Anvers, unde trebuia închiriat un vapor care să facă transbordarea. Vapoarele au ajuns la timp la Anvers, dar acolo nu era vaporul închiriat pentru transbordare. Au stat ăia două-trei zile, dar nu puteau să mai stea pentru că plăteau foarte mult în rada portului şi au plecat. Americanii cu pieile înapoi, ai noştri cu bocancii înapoi”, a relatat soţul Zoei Ceauşescu.

Potrivit lui Oprean, scandalul a fost imens, ministrul de atunci al Industriei Uşoare, Maria Flucsă riscând să ajungă la închisoare. ”Nevinovată, săraca, cum să demonstreze că vaporul ei a ajuns în port? A vorbit cu Marin Ceauşescu, fratele socrului meu, care era director al Agenţiei Economice de la Viena, şi a trimis o echipă. Preşedintele Băsescu i-a ameninţat, că n-au ce să caute acolo, că-i nenorocire, dar s-au descurcat şi au luat dovada că vaporul a fost acolo. Băsescu ce făcuse? Închiriase vaporul cu banii de la statul român şi a făcut o bişniţă. Ţigări, băutură, nu se ştie…”, a afirmat Oprean.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu a muşamalizat incidentul, cu ajutorul unor oameni din Securitate. ”El a vorbit cu cei de la Securitate, fiind mână în mână cu ei, şi atunci ei au venit şi au spus socrului meu că, de fapt, a fost o acţiune în interesul statului român. El a înghiţit-o”, a relatat Mircea Oprean.

„Este un blestem pentru poporul român și poporul român nu a ajuns la fund. Din tot ce se întâmplă, părerea mea, este un blestem și Băsescu a fost unul dintre blesteme și tot ce a lăsat el. Se vede”, a mai afirmat ginerele lui Nicolae Ceaușescu.

Dragnea, „repetentul”

La aceeași televiziune, Mircea Oprean, profesor la Politehnică, a povestit că printre studenţii săi s-a aflat şi Liviu Dragnea, care a rămas „repetent”.

„La noi erau două direcții, cea pe care eram eu, cu transmisii automate, și o altă direcție cu service-uri și întreținere. Nu a venit pe direcția mea, că era mai greu. Dar, și așa a rămas repetent”, a spus Oprean despre actualul lider al PSD.

Video

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.