Dragnea, după executarea lui Șerban Nicolae

După CEx-ul partidului, în care Șerban Nicolae a fost executat, Liviu Dragnea a declarat că schimbarea acestuia este una ”firească” în condiţiile în care PSD nu a avut în programul de guvernare grațierea corupților.

”Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului de guvernare din campanie, nu grațierea faptelor de corupție. Nu puteam lăsa astfel de gesturi să nu fie asumate”, a spus președintele PSD.

”Membrii comisiei juridice nu au avut mandat de la PSD să susțină grațierea faptelor de corupție”, a mai susţinut Dragnea

”Nu știu dacă legea grațierii rezolvă problemele”, a insistat liderul PSD.

Dragnea a mai, de asemenea, că a existat o lipsă de comunicare și neîncredere între fostul lider de grup al senatorilor PSD, Șerban Nicolae.

„A apărut această neîncredere și această lipsă de comunicare, această lipsă de dorință de comunicare între președintele partidului, conducerea partidului și liderul de grup, a apărut firească această propunere ca liderul de grup să fie schimbat și să fie susținut politic domnul Mihai Fifor. De asemenea, atâta timp cât în Comisia juridică de la Senat colegii noștri, care au adoptat niște amendamente fără să fie susținute de partidul care i-a propus, și președinția Comisiei juridice a fost schimbată. Aici nu este vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, de oportunitatea votului, dar și domnul Șerban Nicolae ca și lider de grup și președinte de Comisie a mers acolo susținut politic de către partid, și a adoptat, a propus, a susținut și a convins și colegii de partid să susțină niște amendamente pe care partidul nu le susține”, a declarat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, din păcate s-a plecat în elaborarea legii grațierii de la problemele din penitenciare și de la condițiile de detenție din România „și eventual se încearcă să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiție și despre care se vorbește de luni de zile, poate de ani de zile în România”.

„Într-adevăr, se vorbește de o perioadă de timp de abuzurile unor procurori, de niște decizii discutabile ale unor judecători, despre influențe, presiuni din partea unor instituții asupra unui judecător, despre necesitatea adoptării unei legi a răspunderii magistraților, dar cu precizarea că trebuie clarificate aceste răspunderi, dar completat și cu protecție pentru judecători în fața unor eventuale presiuni sau influențe. De asemenea, se vorbește despre imperfecțiunile definirii unor infracțiuni, despre posibilitatea diversificării modului în care se execută pedepsele, dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de legea grațierii. (…) În aceste condiții, trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună. În acest context fac în continuare un ultim apel la Guvern, la Ministerul Justiției, să ne prezinte într-un termen rezonabil dacă legea grațierea și alte măsuri sau propuneri pe care le-au anunțat ca și proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu rezolvă problema care a generat. În aceste condiții, pe noi ne interesează mai puțin cum va ieși legea de la Senat, că va fi adoptată tacit în forma guvernului, că va fi picată”, a subliniat liderul social-democraților.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a fost executat în CEx-ul de miercuri al partidului, unde a fost înlăturat de la șefia Comisiei juridice, dar și de la conducerea grupului parlamentar PSD din Senat.

Robert Cazanciuc este noul șef al Comisiei juridice, iar Mihai Fifor, noul lider de grup parlamentar din PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.