Explozie a coronavirusului în unele țări europene

Cehia a raportat cea mai mare creștere a noilor infecții cu coronavirus duminică, pentru a treia zi la rînd, înregistrând 1.541 de cazuri, transmite Reuters.

Aceasta a fost și a cincea zi consecutivă cu peste 1.000 de infecții într-o țară care are 10,7 milioane de locuitori.

Cehia a raportat 94 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Numai Spania și Franța au înregistrat creșteri mai mari.

453 de pacienți au murit în Cehia dintr-un total de 35.401 de cazuri, iar 60% dintre pacienți s-au recuperat.

Țara a fost una dintre primele din Europa care a dispus purtarea măștilor, a închis școlile și afacerile cu amănuntul și a restricționat călătoriile pentru a limita răspândirea virusului.

Dar, de asemenea, s-a grăbit să elimine restricțiile în lunile de vară și să evite repetarea blocajelor care au contribuit la o contracție record de 11% de la an la an în economie în al doilea trimestru.

Creșterea numărului de infecții recente a determinat Germania vecină să anunțe că va solicita călătorilor din capitala cehă Praga să furnizeze un test negativ COVID-19 sau să respecte o perioadă de carantină de două săptămâni la intrare.

Franţa a înregistrat pentru prima dată 10.561 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore. În ultima săptămână, 2.432 persoane s-au internat în spital din cauza COVID-19, dintre care 417 erau la terapie intensivă.

Guvernul condus de primul ministru Jean Castex lucrează deja la un plan care va curprinde o serie de măsuri menite să grăbească procesul de testare în zonele roşii.

În bilanţul zilnic, ministerul francez al sănătăţii a raportat, de asemenea, 772 de focare, cu 86 mai multe, în decurs de numai 24 de ore.

Numărul de morţi înregistraţi de francezi în spitale şi căminele de bătrâni ajunsese la 30.910, dintre care 17 decese erau declarate în 24 de ore.

Austria a intrat în ‘al doilea val’ de infectări cu noul coronavirus, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, într-un comunicat transmis duminică, în contextul unei creşteri continue a numărului de cazuri pozitive, transmite AFP.

De vineri până sâmbătă, au fost raportate aproape 870 de cazuri noi de infectare, dintre care peste jumătate în capitala Viena.

De la debutul epidemiei, Austria, ţară cu 9 milioane de locuitori, a înregistrat 33.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 750 de decese asociate COVID-19.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a afirmat Kurz duminică, avertizând că Austria va depăşi în curând 1.000 de cazuri noi pe zi, şi chemând populaţia să respecte cu stricteţe măsurile antiepidemice şi să reducă la maximum contactele.

Vineri, guvernul austriac a anunţat o înăsprire a măsurilor referitoare la purtarea măştilor şi la adunările publice.

Începând de luni, măştilor vor fi obligatorii, pe lângă supermagazine şi mijloacele de transport public, şi în toate unităţile comerciale şi clădirile publice.

Cancelarul Kurz a mai avertizat că, în situaţia în care numărul de cazuri de infectare va continua să crească, guvernul nu exclude noi măsuri. El şi-a exprimat totuşi speranţa că va fi evitată o nouă carantină totală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Și voi vă legați de România,că guvernul nu face și drege…. nenorociților, ..uite că în alte țări situația e mult mai gravă,dar nimic voi o țineți langa in frunte cu Nistorescu … să vă fie rușine…și sictir..

  2. Gata, terminati cu prosteala ca e pandemie! Pandemie de prostie crunta si afaceri uriase, da! Este un virus dar organismul e afectat in functie de imunitate! Sa fie clar!

  3. De fapt ni se confirma ca purtatul mastilor e de pomana. Asta daca nu se confirma spusele altuia care spunea ca trebuie sa fie cat mai multi infectati declarati. Oricum ar fi, e doar o batjocura a tuturor guvernelor, arata doar incompetenta si sifonarea banilor, toate masurile lor au fost de pomana si nici micar nu avem certitudinea ca cifrele raportate de ei sunt reale, cum e cazul nostru, se duce omul sa se opereze de apendicita si i se ofera 3000 lei ca sa fie trecut cu covid cum se aude pe la sate.

  4. Germania si Suedia nu au probleme atat de mari ca altii.

    As remarca, https://www.worldometers.info/coronavirus/country/france/
    poate pt a ne linisti Diaspora din Franta care ar putea avea 60+.

    Din raportari se observa ca numarul deceselor este de 17 la peste 10.000 de cazuri noi, iar in aprilie erau intre aprox. 1000 decese la 5000 cazuri noi,
    deci am putea spune ca exista o problema, dar gradul de fatalitate a scazut…

  5. Bey @ Rammstein,ai mancat de pe jos,sau nu ai scolarizare la activ ca sa stii si tu ce delirezi?Pai guwerneaua iohanista este o varza in boscheti cu Covidul commparativ cu altii,asa ca si cu toate ce le face batandu-si joc de tzara noastra.Pai austriecii la 9 milioane de oameni au 33.ooo contaminati si 750 decedati,la noi,in pashalacul lui Iohannis si la 18 milioane de oameni,adica dublu fatza de austrieci,Iohannis,care,din primavara,a ocupat dejeaba locul si a stat pe oua cu gandul la diverse alte pofte personale,are de trei ori mai multi infestati (93.800) fatza de austrieci,din care ne-a rezultat noua de cinci ori mai multi morti (3.800).Si atunci unde-i mai nasol si cine-i incompetentul vinovat?

  6. @Rammstein Sictir,sluga imputita,nu ai prins inca un loc la ciolanul coronavirusului?O sa rugam regimul sa iti dea niste masti uzate,poate le vinzi la secondhand.Vierme scarbos.

  7. Tineti-va bine,au intrat pe cardurile baietilor noua transa de bani de la Bil via OMS.Soros deja a semnat statul.Sebastian Scart a luat nota si asteapta urmatoarele transporturi de lemne din padurile belite ale Romaniei.In acest timp poporul roman doarme obosit de mici,bere si paranghelii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.