Bucureştiul, în „zona de risc” pentru Germania

Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista „zonelor de risc”, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cele 10 județe și Capitala se alătură celorlalte șapte deja declarate „zone de risc” din 7 august.

MAE informează că, în cursul serii de miercuri, autoritățile dina Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din România stabilită în contextul epidemiei de COVID-19.

„Ca urmare a acestei actualizări, municipiul București, alături de alte 10 județe din România, respectiv Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august (miercuri – n.red.)”, conform sursei citate.

Alte șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020. Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista zonelor de risc.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, potrivit MAE.
Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117. În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Republica Federală Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form – a cărui variantă în limba engleză poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la:
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html
Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. Pai si cum se mai duce Iohannis la germanica ? cu formular sau cu test ?

  2. Dar orasul CLUJ, locatia de unde sunt furnizati sclavi romani spre strainezia, nu apare pe harta! Asta inseamna ca se poate continua cu brio! Sa fim seriosi, asta pare a fi la vedere dar toate au ceva ascuns de ochii lumii.

  3. Bucuresti cu peste 2,5 milioane si jud Sibiu cu 375.000 de locuitori se afla intr-un raport de 1/7 deci…o aiureala…daca raportati cazurile la numar de locuitori…
    Dar Luxembourgul e trecut pe lista neagra? El are de patru ori mai putina populatie si cu 58 de cazuri, ca si cum ar 240 in Bucuresti…ipocrizie din partea celor care de ”cred” cinstiti..
    Dar mai bine poate vom reusi sa avem relatii economice si in afara lui Markel…

  4. Domnul președinte Iohannis are probabil două buletine. Unul de București ca să poată vota , și unul de Sibiu să poată merge în Germania.

  5. Pai sa compari sibiul cu capitala miticilor… e cam bataie de joc!
    Sibiul e capitala culturala a romaniei, iar b e rusinea romaniei, acolo unde ajung toti banii nostri si suntem furati luna de luna !!!
    La cum arata b ar trebui sa fie in carantina pt lipsa de igiena, apa calda, caldura etc

  6. Il doare in spate pe Fonfaitul din Deal ca Bucurestiul e trecut in zona de risc,nu ai afecteaza weekedul prezidential care incepe joi si se termina luni in Sibiuuu lui mult iubit.

  7. eu ma bucur ….la germanica se minte….de la inceput e plin de guvid german.

  8. sibiul a fo capiatala culturala europeana in 2007
    acum e un oras ca altele cu bune si rele
    cum sa apara sibiul pe lista?e doar anexa coloniei fdgr(fosta grup etnic NAZIST german)
    nu ginditi nemtzeste
    pas cu pas
    e chestie de timp transformarea sibiului in PASALIC GERMAN

  9. PAI A TRECUT VREMEA SPARANGHELULUI, A TRECUT SI VREMEA CAPSUNELOR….NORMAL ! GATA S-A INCHIS USA PUSCARIEI COVRIG FASCIST. SE VA MAI DESCHIDE LA CULTURILE DE TOAMNA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.