Ghiţă a contestat noul mandat de arestare preventivă în lipsă

Sebastian Ghiţă a contestat, prin avocat, mandatul de arestare preventivă în lipsă emis pe numele său în cel mai nou dosar de corupţie în care este urmărit penal alături de şefii companiilor Asesoft şi Teamnet, potrivit news.ro.

Este al cinclea dosar deschis de DNA pe numele fostului deputat şi al doilea mandat de arestare în lipsă. Curtea de Apel Ploieşti urmează să se pronunţe pe 27 mai cu privire la această contestaţie.

Sebastian Ghiţă este inculpat în acest dosar pentru fapte de corupţie fiind reprezentat în instanţă de un avocat de la Baroul Bucureşti, angajat de tatăl său.

În acest dosar, potrivit procurorilor fostul deputat, care până în anul 2012, când a fost ales în Parlament, a fost reprezentant al S.C.Teamnet Internaţional S.R.L. şi S.C. Asesoft International S.A. a pretins şi primit de la reprezentanţii celor două societăţi sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor instituţii şi autorităţi publice să le atribuie contracte de prestare de servicii IT şi / sau să faciliteze derularea în bune condiţii firmelor ai căror reprezentanţi fuseseră contactaţi, anterior, de către Ghiţă.

Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achiziţie de programe informatice finanţate din fonduri publice, dar şi din fonduri europene, încheiate între anii 2007 şi 2015 de către mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate în domeniul IT şi de asocierea dintre acestea şi societăţile comerciale S.C. Teamnet International S.R.L. şi S.C. AsesoftInternational S.A.

Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.