Grindeanu: Se va menține nivelul de alocare a 2% din PIB

Premierul Sorin Grindeanu a participat marți la bilanțul Ministerului Apărării Naționale pe anul 2016. Cu această ocazie șeful executivului a făcut promisiunea că va fi menținută cota de alocare a 2% din PIB pentru apărare și în următorii 3 ani.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 6/2017, Legea bugetului de stat pe anul 2017, bugetul apărării pentru 2017 prevede, conform angajamentului asumat, alocarea a 2% din Produsul Intern Brut şi, potrivit Programului de Guvernare, se are în vedere menţinerea nivelului de alocare şi în perioada 2018-2020”, a promis șeful executivului.

”Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat România recent pentru această realizare majoră. Suntem un exemplu în Alianţă! Cheltuielile destinate achiziţiei de echipamente majore şi activităţi de cercetare dezvoltare reprezintă peste 45% din bugetul total, procent cu mult peste valoarea de 20% din PIB recomandată la Summit-ul NATO din Ţara Galilor”, a subliniat premierul.

Sorin Grindeanu a reafirmat angajamentul ”ferm” al Guvernului pentru realizarea obiectivelor politicii de apărare şi pentru succesul modernizării şi consolidării forţelor armate române.

”Susţinem cu seriozitate obiectivele care vizează consolidarea capacităţii de apărare naţională, transformarea, modernizarea şi dotarea corespunzătoare a Forţelor Armate Române, dezvoltarea capabilităţilor pentru contracararea eficientă a ameninţărilor asimetrice şi hibride, intensificarea dimensiunii de securitate a Parteneriatelor Strategice, respectiv a Parteneriatului Strategic cu SUA prin consolidarea cooperării în domeniul militar, inclusiv pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, creşterea interoperabilităţii cu forţele aliate şi partenere din cadrul NATO şi intensificarea participării la misiunile şi operaţiile din zonele de interes strategic pentru România”, a precizat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.