Herculane, stațiunea în care ilegalitatea este la tot pasul (VIII)

În acest episod vorbim despre cum a reușit Teleagă Vasile să dobândească un parc în centrul stațiunii Herculane și cine au fost personajele care au făcut posibile aceste ilegalități.

Între hotărârea instanței de fond și cea a Tribunalului Caraș Severin, Teleagă Vasile a schimbat și avocatul, în sensul în care, domnul avocat Lucian Teodor a fost schimbat cu avocatul IANCU Ioan, care nu este nimeni altul decât soțul doamnei procuror Iancu Laura-Gabriela de la Parchetul Tribunalului Caraș Severin, la acest moment ocupând funcţia de prim-procuror al acestei instituţii.

 

Se pare că, potrivit mărturiilor unor persoane, acest avocat a făcut toate jocurile la Tribunalul  Caraș-Severin pentru ca instanța să admită recursul, iar doamna prim-procuror a clasat sau declinat tot ce i-a fost repartizat cu privire la Teleagă Vasile.

Interesant este și faptul că atunci când vine vorba despre niște oameni de afaceri care au dorit să investească în Băile Herculane, în speță Verbiţchi Valeriu,  anchetat de acest procuror, acest dosar finalizându-se cu soluţii de achitare pentru toate persoanele trimise în judecată, atât pe fond cât și de instanța de control judiciar, cu toții au fost achitați.

Mai jos redăm o parte din materialul de urmărire penală deoarece opinia publică trebuie să fie informată cu privire la ceea ce se întâmplă și în culisele unor dosare penale care au rămas fără finalitate.

 

 

 

 

 

Am citit acest dosar și am constatat că, în fapt, acestă procuroare aplică niște raționamente puerile când vine vorba de a demonstra niște fapte de natură penală, mai mult a blocat niște investiții în Băile Herculane anchetând oameni de afaceri care au dorit să investească în această stațiune.

Conform principiului  „nimic nu este întâmplător”, în timp ce unii dobândesc terenuri prin uzucapiune și construiesc fără autorizații acolo unde doresc, în realitate, acesta este protejat de așa-ziși magistrați.

Domnul Verbiţchi Valeriu mi-a relatat că aceste lucruri nu vor rămâne așa, deoarece în mod continuu au fost exercitate abuzuri asupra sa și a familiei sale din partea unor oameni plătiţi să vegheze la aplicarea legii.

Dincolo de orice suspiciune, soluționarea acestui dosar atârnă de cercetarea unor indivizi care se fac vinovați de fapte de natură penală, în speţă  fostul primar Vasilescu Nicușor și Dumitrache Aurelia și de savârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă ceea ce se prezintă în acel material de urmărire penală este adevărat.

Judecătorii care au dat soluția, în dosarul de uzucapiune sunt Măgureanu Rodica și Chiseev Alin. În cazul judecătoarei Rodica Măgureanu, care era și președinta completului de judecată, implicată și în alte fapte dar și într-un scandal cu conotații sexuale, Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut lumină într-un scandal cu tentă sexuală care a existat în ograda justiției bănățene.

ÎCCJ. a soluționat dosarul 11/J/2010 în care un magistrat de la Tribunalul Caraș-Severin a fost acuzat de săvârșirea mai multor abateri disciplinare, raportate la Legea 161/2003 de prevenire și sancționare a corupției, materializate prin favorizarea în mai multe procese a avocatului Nicolae Barac, fostul soț al președintei Curții de Apel Timișoara, Lidia Barac. Instanța a respins acțiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru judecătorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împotriva magistratului Rodica Măgureanu, de la Tribunalul Caraș-Severin, pe care a considerat-o ca neîntemeiată.

Decizia completului de șapte judecători de la Curtea Supremă de Justiție a stârnit nedumerirea președintei Curții de Apel Timișoara, Lidia Barac, care a fost și delegată în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

„Nu îmi explic modul în care și-a făcut motivarea secția pentru judecători”, a comentat Lidia Barac hotărârea instanței supreme.

În fapt, obiectul acestei acțiunii disciplinare exercitată împotriva judecătoarei Rodica Măgureanu îl reprezintă faptul că aceasta a avut, o perioadă mai îndelungată de timp, o relație de prietenie cu Nicolae Barac, relație care a dus la destrămarea căsniciei Lidiei Barac, ajungându-se în acest fel, de multe ori, ca actul de justiţie să nu se mai desfăşoare în sala de judecată, ci să capete iz de alcov.

Cred că a venit momentul ca aceste personaje să răspundă în fața legii, iar Secția specială de investigație a magistraților să se sesizeze cu privire la aceste derapaje majore de la lege și stat de drept.

Din aceste cercetări rezultă clar faptul că trâmbiţata „independenţă şi imparţialitate de justiţiei” a ajuns să capete valoarea unui slogan ieftin, la fel ca şi practicile şi comportamentele unor oameni care ar trebui să dea dovadă de probitate morală.

Cu toate că nu mă pot abţine să apreciez profesionalismul magistratului de la instanța de fond care a reținut corect starea de fapt și a respins acțiunea, sunt convins că un om modest şi pregătit profesional nu ar putea să spună decât că „şi-a făcut datoria” şi până la urmă în România ar trebui ca fiecare dintre noi să începem „să ne facem datoria”.

*Va urma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Si care e problema ! Sa-i dea toata statiunea gratis cu obligatia sa o readuca la stralucirea de altadata. Sa vedeti ce au facut banditii, hotii si criminalii din Statiunea Olimp-Neptun. Este un dezastru. Ah primare de Mangalia in suturi te-as scoate din primarie. Sa vedeti iarba crescuta cat casa pe langa hoteluri si vilele prezidentiale fara sa-i intrebe cineva de sanatate, ruinele in care se afla Barul International, Baowlingul, Amfiteatru, Belvedere, Panoramic, Maramures, Oltenia, Neptun,etc. Toata fosta fala a litoralului european al Marii Negre este la pamant. UNITA Holding si toti chelnerii „improprietariti” de jigodia kagbista de agaton au hotelurile la pamant, neingrijite si cu aleei pietonale spre faleza blocate, vezi zona hotelurilor Sibiu, Arad,fost Galati acum Cocorul, etc. Primare, primare, neispravitule, cum poti dormi noaptea stiind ce dezastru este in Neptun-Olimp…?!

  2. Asa-i in toata tara dupa 89 mafia si interlopii boorfasii si banditii au pus mana pe tara pe institutii Inainte de 89 stiau de frica ,

  3. Intrebarea ar fi dacă se mai poate face ceva? După atâtea ilegalități făcute chiar de judecători și procurori, platiti de popor cu trudă să vegheze la respectarea legilor.

  4. Am uitat sa amintesc de Teatrul de Vara din Neptun si de imprejurimile sale. Duceti-va sa vedeti in ce hal de dezastru se afla ?! Rusine uriasa. Alo, dragi actori, artisti, interpreti de muzica usoara si populara, de toate felurile si culorile, chiar nu aveti nicio jena fata de degradarea in care se afla Gradina si Teatrul de Vara ?! Cum e posibil asa ceva ?! De ce nu va uniti sa-l refaceti si sa-l redati publicului larg de unde nu doar ca va puteti recupera cheltuielile dar aveti unde va „exprima”spre bucuria si satisfactia publicului roman. Chiar ati uitat ce a insemnat pentru cariera voastra Teatrul de Vara din Neptun. Eu nu ! Alo, Angela, Mirabela, Corina, cei din Teatru, UNITER, chiar puteti fi atat de nepasatori si insensibili in fata acestui dezastru national turistic…?!

  5. Herculanele a fost o afacere prospera ptr cei care au s au gindit doar la propriul interes

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.