(VIDEO) Momentul în care a început să se prăbușească blocul de 9 etaje!

Momentul în care blocul de locuit din localitatea Otaci, Republica Moldova, s-a prăbușit, în seara zilei de miercuri, a fost filmat. Pompierii au evacuat 46 de oameni.

Potrivit informațiilor IGSU, citate de Cotidianul.md în seara zilei de miercuri a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 până la etajul 1.

Nu s-au înregistrat victime.

Angajații IGSU au evacuat 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind preîntâmpinarea unei tragedii.

Primarul de Otaci, Vasile Traghira, a declarat pentru Publika.md că recent a chemat o comisie pentru a examina starea blocului. În urma expertizei s-a constatat că această clădire se poate prăbuși în orice moment. „Astăzi au venit salvatorii de la IGSU și am evacuat toți locatarii. Peste 10 minute, când toți se aflau afară, blocul de locuit s-a prăbușit. În ultimul moment am reușit să salvăm oamenii”, ne-a povestit primarul.

Primarul a mai spus că blocul de locuit a fost contruit în anii 1980-1981. În partea avariată a casei locuiau 36 de familii.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, la rândul său, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii sunt în siguranță.

„Vreau să informez presa și toți cetățenii în legătură cu prăbușirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci – din informația prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuați înainte de prăbușire și acum sunt în siguranță.

Locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine (joi – nr.), în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”, a scris Maia Sandu.

Только что в Атаках рухнула часть девятиэтажного дома

Только что в Атаках рухнула часть девятиэтажного дома.Срочно собирается комиссия по чрезвычайным ситуациям. Очень хорошо, что вовремя отреагировали и успели оперативно эвакуировать жителей.Обошлось без жертв.Все районные службы были подняты по тревоге.Поможем всем кто остались без крыши надо головой. Обещаю.

Publicată de Igor Dodon pe Miercuri, 19 iunie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Cat de sigure si verificate la sange sunt constructiile noi din Romania? Constructorii sunt interesati numai sa le vanda cu preturi exorbitante. Dar primariile care dau avize?

  2. autorizatia este pt a construi, daca constructorul foloseste sau nu ceea ce este in proiect nu-i vina primariei ci a antreprenorului, parca in Coreea de Sud s-a prabusit un Mall si s-a constatat ca n-au respectat normele, folosind mai putin, ceea ce este ciudat in Romania ca avem foarte multe sortimente de ciment, dar daca ma uit cum se ”macina” un simplu trotuar, ma intreb cine garanteaza calitatea cimentului si daca exista o calitate reala, sunt mai multi responsabili: proiectantul, constructorul si producatorul, ei pot contribui la siguranta unei costructii, dar mai poate fi si structura geologica, adancimea la care se afla panza freatica…zona seismica stiuta si nestiuta, pt ca sunt zone in care zacamintele subterane exploate, sare, gaz metan si petrol aparent stabile, dar… asa a aparut lacul Ursul de la Sovata si surparea unui supermarket in zona Turda…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.