Protest al susținătorilor lui Georgescu la instanța supremă: ”Noi nu suntem pleava, Iohannis la Jilava!”

Protest organizat joi la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se dezbate recursul declarat de Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidențiale.

Procesul a fost programat de la ora 13,30, la Secția de contencios administrativ. La instanță a venit și Georgescu.

Protestatarii au scandat și afișat pancarte, steaguri, portrete ale lui Călin Georgescu, cerând reluarea turului doi.

”Justiție, nu corupție”, ”Turul 2, înapoi”, ”Georgescu președinte”, ”Poporul vrea dreptate”, ”CCR, o mizerie”, ”Noi nu suntem pleava, Iohannis la Jilava!” au strigat susținătorii.

FOTO/VIDEO

Călin Georgescu și Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central și mai multe instituții (Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul General, Curtea Constituțională, Serviciul Român de Informații), dar și pe președintele Klaus Iohannis și pe Elena Lasconi (USR), solicitând anularea a două hotărâri ale BEC prin care s-a dispus reluarea alegerilor prezidențiale de la zero, în baza deciziei Curții Constituționale.

Pe 31 decembrie 2024, Curtea de Apel București a respins acțiunea deschisă de Călin Georgescu, însă acesta a făcut recurs.

În motivarea deciziei, Curtea de Apel București susținea că Biroul Electoral Central  a pus în aplicare decizia CCR din 6 decembrie de anulare a alegerilor, iar deciziile CCR sunt definitive și obligatorii, prin urmare nu pot fi analizate în instanță.

De asemenea, instanța spunea că, prin anularea alegerilor prezidențiale, BEC nu a încălcat drepturi civile și fundamentale ale cetățenilor prevăzute în Constituție (dreptul de a vota, de a fi ales).

În plus, Guvernul nu mai avea temei legal, după decizia CCR, să stabilească programul și data organizării turului doi al alegerilor.

Pe 6 decembrie 2024, Curtea Constituțională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI și STS.

Foto Timi Slicaru

Recomanda 16
Author

25 de Comentarii

  1. Da, corect, au dat în judecată BEC pentru ce au executat! Ok, dar BEC a închis activitatea imediat după anulare tur scrutin! De fapt, pe cine da în judecată de la bec?

  2. Poate CCR-ul n-a fost sesizat corect, poate ca n-a respectat legea de functionare (adica e de contencios administrativ si nu constitutional), poate ca sedinta CCR n-a fost convocata conform legii (adica a fost o sedinta informala-contencios administrativ), poate ca n-au respectat termenele de sesizare (contencios administrativ), poate, poate… Dar asta e treaba avocatilor sa ridice aceste probleme iar ICCJ sa judece aceste fapte ce tin de contencios administrativ; adica teme din ograda ei, a ICCJ.

  3. Pun presiune pe justiție și vor încălcarea legii. Doamne ferește sa cedeze, înaltă curte. Ne am alege cu un nebun printre noi.

  4. Nu se va schimba absolut nimic suntem ținuți în lanțuri de cei ce ne conduc.ei au avere și au putere noi suntem slabi.justitia este toată la cheremul lor. Johanuss este un securist susținut de cei de afara și din tara.ccr este corupta din totdeauna.totul în tara asta este legat de politica.

  5. …solutie simpla, am crezut mereu ca, in lunga mea viata am intalnit prostia in forma cea mai pura!…citindu-ti cretinitatile, am inteles zicala conform careia omul, cat traieste nu incetaza a se minuna de idiotenia unora!…

  6. Nu se dezbate nimic. Sentința a fost dată în 6 decembrie 2024. Acum doar se mai anunță încă o dată pentru ca să le iasă democrația din cap românilor.

  7. Soluție simplă spune:
    „Stat de drept înseamnă și recunoașterea supremației CCR. Iar deciziile CCR sunt inatacabile, cu aplicare imediată și general obligatorii.”
    Habar nu ai ce inseamna stat de drept. Daca CCR incalc Constitutia mai suntem stat de drept? Faptul ca deciziile sale sunt inatacabile sugereaza o dictatura. Dreptul la recurs e una din principiile de baza ale stautului de drept !!!!
    Iar CCR nu avea dreptul sa judece si sa decida anularea alegerilor dupa ce cf competentei sale le-a validat. Asta ar fi fost de competenta ICCJ si numai pe baza dovezilor, nu a acuzatiilor. Dovezi nici azi nu s-au prezentat.
    CCR poate judece si sa trimita la puscarie persoane doar ptr ca deciziile sale sunt inatacabile?!

  8. O lume întreagă știe că Johannis a anunțat cu vreo două ore înainte ce va decide curtea. Asta arată că cel care a decis a fost Johannis și nu curtea iar aceasta doar s-a conformat dispoziției încă nescrise a președintelui iar curtea urma să-i doar forma scrisă, sub antetul CCR. Acesta este un motiv întemeiat și suficient ca orice instanță să constate ilegalitatea deciziei și să dispună anularea ei. Practic s-a folosit un supterfugiu juridic, decizia având valoarea și calitatea unui decret prezidențial scris de curte și pus în aplicare de bec.

  9. Parcă le-a luat Dumnezeu mințile dezorientaților, care bat apa-n piuă, cu acțiuni în justiție pentru reîncălzirea ciorbei alegerilor anulate. Ce s-a anulat este bun anulat! Definitiv și irevocabil! Stat de drept înseamnă și recunoașterea supremației CCR. Iar deciziile CCR sunt inatacabile, cu aplicare imediată și general obligatorii. Trebuie să nu ai niciun neuron funcțional ca să-ți închipui că vreun judecător va încalcă reglementările constituționale. Rămâne așadar doar o jalnică încercare de propagandă electorală, deșănțată, stupidă și agresivă, făcută de Călin Georgescu și neterminații săi de la POT. Ei, uite că nu pot…

  10. Aici e vorba de decizie politica injustia romuneasca fiin d doar o unealta obedienta.
    Decizia s-a luat deja cand s-au anulat alegerile, aruncandu-se la gunoi democratia si statul de drept asa cum a recunoscut chiar Breton.
    „Fostul comisar European Thierry Breton a confirmat existenta acestui principiu european într-un interviu televizat. ”Am făcut asta în România și cu siguranță o vom face în Germania, dacă va fi necesar”. Din Cotidianul
    Ca romania a juns tara de lumea a 4-a nu intereseaza pe nimeni. Doar puterea conteaza.

  11. da di ces bate joc vestu da voi, ba turcilor, de steti asa da isteti pacolo pan teleorman.. de ce, ba??

  12. Mult zgomot pentru nimic, va așteptați la minuni de la o Justiție corupta sub comanda politica. Si încă ceva, cât timp Iohannis este la Cotroceni nimeni nu mișcă-n front. Marea majoritate îl considera idiot, un dulap, dar la realitatea este alta, este un tip f periculos.

  13. In colonie legile si institutiile sunt fluide si iau forma dorita de stapanii coloniei,in functie de interesele lor de moment.daca hegemonul doreste reluarea turului 2,slugile se executa si turul se va relua.daca nu doreste,putem sta si in cap ca alegerile nu se vor relua.

  14. Pentru bunul mers al democrației,este o singură soluție,reluarea turului doi ,restul sunt artificii lipsite de sensul democratic

  15. Ce tot rascoleste omul asta , el nu isi da seama cit este de penibil . fereasca Bunul Dumnezeu sa ajunga Ro. pe mina lui , nu stiu ce se intimpla cu noi de parca ne-am cam timpit de tot , ce naiba mai romanilor , unde va sta capul ???

  16. Va stabili perioada de tratament psihiatric și o cură cu dușuri reci…
    Sigur se va amâna după data de 20 Mai…duminica orbului…

  17. Deciziile CCR sunt definitive și obligatorii, prin urmare nu pot fi an.alizate în instanță ! Sunteti dusi cu pluta pe Bistrita.

  18. Motivare CLARA si INATACABILA, dar Legio Narr-ii nu tin cont de legi si CONSTITUTIE!!! La fel de CLAR e ca Messi Yanicu parcurge toate procedurile ca sa ajunga la CEDO, dar si sa-si faca propaganda autohtona si GLOBALISTA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.