(VIDEO) Juncker necruțătorul: ”Ar însemna un pas înapoi”

Vești proaste despre MCV, dar și pentru cei care doresc amnistia și grațierea, de la președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

UPDATE. Jean Claude Juncker a afirmat vineri, în declaraţia comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că ar fi vrut ca în timpul mandatului său MCV să fie ridicat, însă observaţiile recente ale CE privind România vor mai trebui studiate „cu grijă”.

În ceea ce priveşte admiterea în spaţiul Schengen, a declarat că acest lucru este posibil.

„Când m-am prezentat timid şi modest pe 14 iulie 2014 în faţa Parlamentului European pentru a solicita învestirea mea deputaţilor europeni, am spus că în timpul mandatului comisiei mele vom proceda în aşa fel încât România să devină membră a Spaţiului Schengen şi nu văd de ce nu ar putea să devină. Iar în ceea ce priveşte MCV-ul, am spus că aş fi vrut ca în timpul mandatului nostru acest mecanism să fie finalizat. Va trebui însă să mai studiem cu grijă observaţiile făcute recent de comisie în ceea ce priveşte România. Am mai discutat cu Guvernul despre această chestiune”,  a subliniat preşedintele CE.
Preşedintele Iohannis a spus că să devenim membri sau parte din Spaţiul Schengen este un deziderat pe care îl avem de la început şi am lucrat în acea direcţie.
„Iniţial, Schengen a fost un acord cu condiţii şi le-am îndeplinit, în 2011 le-am îndeplinit. Însă cum acceptarea în Spaţiul Schengen depinde de votul tuturor membrilor din Spaţiul Schengen au început să apară primele întrebări şi primele probleme şi de atunci cu toate că am îndeplinit toate condiţiile puse de acordul Schengen România şi Bulgaria la fel nu au fost acceptate în Spaţiul Schengen. De atunci încoace încercăm să convingem pe prietenii şi partenerii noştri că România este o ţară serioasă, sigură, care respectă regulile impuse în Spaţiul Schengen şi care se bazează pe valorile Uniunii Europene. Progresul încă se lasă puţin aşteptat. Dar personal nu am renunţat şi voi continua să discut cu toată lumea pentru a-i convinge co România nu doreşte să fie în Spaţiul Schengen ca o problemă, ci România vine în Spaţiul Schengen şi a parte a unei soluţii,  ca parte a unei soluţii pentru îmbunătăţirea siguranţei în Spaţiul Schengen”, a explicat şeful statului.
În ceea ce priveşte MCV, el a relatat că  a avut o primă discuţie cu preşedintele Juncker  în ianuarie 2015 şi una din primele teme discutate atunci a fost MCV.
„Am căzut amândoi de acord că varianta optimală este finalizarea MCV-ului până la încheierea mandatului comisiei Juncker. Evident că aici trebuie să jucăm şi noi rolul nostru, în special Guvernul şi Parlamentul, trebuie să găsească soluţiile cele mai potrivite pentru a îndeplini condiţiile negociate pe MCV. Dacă aşa se va întâmpla, sunt optimist că avem şanse de finalizare a acestui MCV”, a declarat Klaus Iohannis.

UPDATE. Amnistia şi graţierea au fost abordate, vineri, în conferinţa de presă comună susţinută de Klaus Iohannis şi Jean Claude Juncker. Preşedintele Comisiei Europena a subliniat importanţa respectării statului de drept şi a afirmat că adoptarea unor astfel de măsuri ”ar însemna un pas înapoi”, iar Klaus Iohannis a afirmat că nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme europene.

”Am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesară a  statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie aşa cum preconizată unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare ar fi un pas înapoi”, a declarat Jean Claude Juncker, întrebat fiind, vineri, despre amnistie şi graţiere.

”Statul de drept din România nu este negociabil şi această poziţie am reiterat-o de multe ori şi voi rămâne la această opinie. Discuţia pe legile justiţie şi pe coduri din România este o discuţie complicată care se poartă acum de doi ani deja şi sper să existe la toţi cei implicaţi înţelepciunea de a aduce această discuţie spre un final care este conform nu numai cu aşteptările mele, pe care le cunoaşteţi, şi este în conformitate cu aşteptările românilor, cu aşteptările exprimate de Comisia de la Veneţia şi GRECO. Noi nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme de justiţie din Europa şi mai mult cu noi, prin aderarea la Uniunea Europeană, ne-am dorit să fim parte a unui spaţiu de valori şi dorim să rămânem acolo”, a spus, la rândul său, Klaus Iohannis.

Acesta a reiterat că nu va face rabat de la aceste principii.

”Asta este o discuţie pe care o vom continua în România şi eu nu am de gând să fac în niciun fel rabate la aceste valori şi principii. Pe de altă parte, această discuţie după cum am putut cu toţii să observăm din păcate nu bunătăţeşte este imaginea României şi asta este o problemă pe care trebuie să o avem în vedere. Însă, în ce priveşte afacerile europene eu sunt convins că vom găsi împreună cu Guvernul abordările potrivite pentru a atinge obiectivele pe care ni le-am propus în timpul acestei preşedinţii de şase luni la Consiliul Uniunii Europene. Problemele de politică internă nu trebuie să afecteze demersurile pe care le facem în cadrul preşedinţiei şi acest lucru cred că a fost foarte bine înţeles de toate părţile”, a mai spus şeful statului.

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după discuţia cu Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, că temele principale au fost legate de Brexit, bugetul multianual şi migraţie.

http://

„Am discutat cu preşedintele Juncker şi cu comisarii europeni, Brexit, bugetul multianual, migraţie, securitate europeană şi despre cum vom face să construim o agendă strategică bună şi credibilă pentru următoarea perioadă. Dacă ne referim la Brexit, ne dorim o retragere ordonată a Marii Britanii, sperăm că aşa se va întâmpla. Ne vom concentra eforturile pe facilitatea măsurilor propuse, astfel încât UE e pregătită pentru retragerea Marii Britanii în orice scenariu”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că summit-ul de la Sibiu va fi un punct de reper atât pentru România cât şi pentru Uniunea Europeană, având în vedere deciziile care trebuie luate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor, că România împărtăşeşte în totalitate abordarea pro-europeană. La rândul său,. şeful Comisiei Europene a spus că preşedinţia română a Consiliului UE are loc într-un ”un moment dificil”.

”România împărtăşeşte în totalitate abordarea pro-europeană. Poziţia României a fost întotdeauna şi va continua să fie într-o poziţie de susţinere a proiectului european. Eforturile comune la nivel european trebuie să se concentreze pe evitarea poricăror diviziuni şi discrepanţe între statele membre pebntru a consolida UE şi pentru a demonstra capacitatea UE de a avera un rol mai ferm pe arena globală. Vă asigur de dorinţa României de a contribui la progresul agendei europene într-un mod constructiv şi consensual”, a declarat Klaus Iohannis.

El a amintit şi provocările preşedinţiei române a Consiliului UE.

”Deţinem preşedinţia Consiliului UE în contextul unor evoluţii importante şi complexe -reflecţiile privind viitorul Europei, alegerile europene, Brexit, migraţia şi securitatera, negocierile privind viitorul cadru bugetar sau acţiunile externe într-un mediu imprevizibil”, a mai spus preşedintele Iohannis.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a afirmat că preşedinţia română a Consiliului UE are loc într-un ”un moment dificil”.

”Mă gândesc la acordul de principiu pe viitorul cadru financiar anual. Este un proiect dificil de care România va trebui să se ocupe, pentru că nu ne putem permite să întrerupem anumite programe. (..) (Brexit- n.r.) este un eveniment trist de care Europa nu avea nevoie, dar democraţia e ceea ce este – nu avem cum să-i împiedicăm pe cei care vor să ne părăseascăm, dar nici noi nu vom fi încântaţi în 30 martie, pentru că va fi o ruptură în Europa”, a spus şi preşedintele Comisiei Europene.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi membrii Colegiului Comisarilor au, vineri, întâlniri cu şeful statului Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. Prima oprire în această dimineață a lui   Jean-Claude Juncker este Palatul Cotroceni.

http://

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. E firesc,e ordinea importantei in stat…Cu „ochii si urechile” lui Dragnea,ori cu unul,ori cu toti 3 la gramada,tot o pierdere de vreme protocolara e!Omul trebuie sa ajunga si acasa,ca rateaza bauta din weekend

    • După masa, spre seara, l-a chemat Veorica pe Junker la o o tzuica fiarta, asa ca, nu ca fie teama dragilor iubitori de stat de drept de sorginte totalitara, neomarxisto-securist, înfăptuit de procurori, nu va întra nici azi dl olandez Junker în sevraj. Se pare ca Donald Traskău nu îl mai cinsteste și îl tine pe sec.

    • Corect. Da se vede că n-au ascuns ăia țuica cum trebuie, Juncker filează tot ce este peste 40 grade alcolemie, nu-i scapă nimic, are nasu format.Pe probleme de UE are el oarece porobleme da îl sprijinbă Corina Crețu cînd se trezește

    • Navetistul trebuie sa ajunga la bodega. O rusine de om e acest juncker care cu nesimtirea de rigoare indrazneste sa se bage in treburile interne ale Ro. Altor tari nici pâs nu indrazneste sa le zica. Mai bine ar rapunde ( chiar si penal) de ce sub obladuirea MCV protocoalele secrete ilegale dintre institutii cu SRI au existat??? Nu e ciudat ca nu pomeneste nimic de protocoale? Cu ce a beneficiat juncker @co de pe urma protocoalelor ilegale? E bine de investigat. Schwaigopher cu taierile ILEGALE de paduri, EADS,??? Ce zice juncker de astea?

  2. Dupa cum se poate constata Dl JK Juncker, la primele ore ale diminetii nu are probleme cu … deplasarea! Cu ceva timp in urma, fiind sustinut de terte persoane pentru a-si mentine echilibrul precar, acesta a spus ca … se datoreaza sciaticii! Iata ca astazi cu tot frigul din Romania, cu toata umiditatea nu a avut nevoie de „sustinatori”, ba delasarea lui fiind chiar vioaie! Interesant ar fi sa-l vedem … mai pe seara dupa ce degusta vestita palinca! SUSTINATORI DIN TOATA LUMEA UNITI-VA! Sau „COPACEL< COPACEL Dle JK Juncker"!

  3. Dar drepturile omului sunt negociabile in u.e.? Vedeti ca prin România sînt mulți nostalgici ai securității și ai sistemului stalinist de justitie.

  4. Asa cum spunea Grigore Moisil: Pe lumea asta orice om are dreptul la un pahar cu bautura. Dupa ce-l bea devine un alt om. Pe lumea asta orice om are dreptul la un pahar cu bautura. Dupa ce-l bea devine un alt om …. Si tot asa. Acum ati priceput? Bietul Junker este prizonierul unui paradox. Ar trebui sa-l compatimiti, nu sa …. ce faceti voi.

  5. A luat si el o tuiculita , o jumara, l-a intrebat pe klaus ce vrea sa auda si s-a conformat. Incep sa devina penibili. Discutia e deja de genul pisi blonda:” E proasta fata legea aia!!! Ca e o proasta ! Intelegi? Proasta! Proasta! Proasta!”

  6. ptr Junker este permisă doar amnistia fiscală, ca in UE!!!! toate ţările au dat amnistii fiscale. UE nu are niciun condamnat la puscărie pentru infracţiuni economice deci nu are ce gratia sau amnistia în domeniul penal.!!!

  7. „Noi nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme de justiţie din Europa şi mai mult cu noi, prin aderarea la Uniunea Europeană, ne-am dorit să fim parte a unui spaţiu de valori şi dorim să rămânem acolo”, a spus, la rândul său, Klaus Iohannis.
    Acesta a reiterat că nu va face rabat de la aceste principii”.

    Si Basescu si Iohannis sunt niste „presedinti judiciaristi”
    Presedintii seriosi sau premierii se ocupa de administratie, economie, finante.
    Astia doi sun obsedati!
    Nu „construim”un sistem de justitie este construit.
    Insa a fost cangrenat de imixtiunea venita de la CSAT ce a dat mana libera SRIului si altor entitati,inca din 2003 sa viicieze sistemul judiicar prin protocoale ,pana la stadiul la care au ajuns organele de securitate sa faca cercetare penala, sa asculte milionae de romani,ilegal, producand probe si influentand Justitia in modul stalinist.Procurorii mana in mana cu securistii -„org.penale”au intimidat, condamnat judecatorii , fara drept, facand ei „dreptatea”nu s-a auzit d evreun judecator sa intimideze procurorii:pt.ca cinstea lor era arma care li s-a luat!Si UE si BAsescu si Iohannis ,MAcovei,la puscarie!Iohannis sa vada cum sta tara pe branci,sa lase rasoleala si magaria, sa-i fie rusine !Si basescu si Iohannis, Lzar A si Kovesi vor ajunge la puscarie pt.faptele lor de imixtiune, abuzuri, falsuri, legi sfidate,coruptie la varf ,complot si conspiratie impotriva Statului de Drept.Iohannis este mai pervers ,mai mincinos,mai periculos decat Basescu!

  8. Hotia trebuie pedepsita.Furtul de la UMF Iasi,de la santierul de la Anatomie,furt lasat neelucidat de Curtea de Conturi,nu a lasat doar studentii de la Medicina,fara obiect de studiu,la Anatomie,ci a avut si alte urmari.Doi din apropiatii celor de la santier,au inceput sa-si terorizeze vecinii,cu toba si chitara electrica,cu schimbul,in ciuda plingerilor repetate ale vecinilor.De unde indirjirea lor de a nu inceta teroarea? De la exemplul dat de Curtea de Conturi,care nu a luat nici o masura in cazul acestui furt.,desi multi de la UMF
    stiiau cine a furat.Si probabil de la Politie,care i-a protejat .Legea nu a fost respectata,procesul de invatamint afectat,morala,spiritul civic,au fost coborite la cote rusinoase.

  9. Sigur ca da, iar protocoalele si condamnatii nevinovati, este un pas inainte! Sictir cu aberatiile voastre, duceti-va si lauti si infractorul de la Cotroceni cu voi! Vrem o Uniune Europeana, dar fara mafioti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.