
Nu mai pot să tac. Este deja prea mult. Tot mai mulți bat câmpii în fel și chip despre Călin Georgescu.Treaba lor. Dar să nu se atingă și de academicianul Mircea Malița.
Am susținut un doctorat dificil sub îndrumarea dlui academician Mircea Malița și nu pot tolera terfelirea uneia dintre cele mai luminate minți ale țării noastre din perioada contemporană.
Deunăzi, liderul unui partid de guvernământ, Kelemen Hunor, a comis un sacrilegiu. A vrut să lovească și el în Călin Georgescu, ca nu cumva să rămână mai prejos de morsa competentă. Sau i s-a dat ordin să intre în horă?
Referindu-se, hodoronc-tronc, la rețeaua de spionaj extern condusă în Franța, între anii 1958-1968, de fostul general de securitate Mihai Caraman, Kelemen a declarat la o publicație maghiară că Georgescu „a aparținut acelei rețele în mod dovedit (s.m.), el a și declarat că mentorul său a fost Mircea Malița, care Malița poate fi descris prin reteaua Caraman (s.m.)”.
Declarația lui Kelemen a pârjolit instantaneu ecranele și site-urile propagandei precum flăcările în California. „Dezvăluiri incredibile despre legăturile lui Călin Georgescu cu fosta Securitate. Ar fi făcut parte din rețeaua spionului infiltrat în NATO”, titrează un site din sistem.
Mai josnic decât a spune că acad.Mircea Malița „poate fi descris prin rețeaua Caraman” nu cred că poți să fii.
Mircea Malița „poate fi descris” prin opera sa impresionantă, prin școala științifică pe care a creat-o în domenii interdisciplinare ale matematicii, prin pecetea de profesionalism pe care a lăsat-o asupra instituțiilor de înalt nivel științific sau diplomatic pe care le-a onorat și l-au onorat la rându-le. Și-a susținut doctoratul cu o lucrare despre „Modele matematice pentru negocieri”, o abordare în premieră la acea vreme. A fost profesor la Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti, titular al cursurilor de „Modele matematice în ştiinţele sociale” și de „Logică şi inteligenţă artificială”.
Nu enumăr aici titlurile sale științifice ori pe cele ale operelor sale de matematician, diplomat şi eseist. Ar ocupa prea mult spațiu și chiar titlurile ar cuprinde cuvinte neînțelese de mulți.
Nu pot să tac. Dar ce să-i spun lui Kelemen Hunor? Nu-mi stă în fire să jignesc. Dar lucrurile trebuie puse la punct. Suntem unde suntem ca țară pentru că ani în șir ne-am lăsat călcați în picioare de o prostocrație aflată în continuă expansiune. Proștii se trag unii după alții. Spirala normală este total opusă, cea în care oamenii deștepți se înconjoară de oameni mai deștepți decât ei înșiși.
Ce-aș putea să-i spun dlui Kelemen fără să-l jignesc? În 2000 începea primul mandat de parlamentar, acum l-a început pe-al șaptelea. Un sfert de veac pe creasta valurilor, ca libelula din lac, fără să-și ude aripile.
Ce să-i spun? Că el, ca absolvent de medicină veterinară, „n-are organ” să înțeleagă opera și personalitatea lui Mircea Malița? Că s-a compromis intrând în propaganda securistoidă de la A3, U.M. DIGI și PontaTV? Că însăilarea prin care leagă un om, Călin Georgescu, care avea 6 ani când Caraman era expulzat din Franța, de biografia altui om, Mircea Malița, care la acea dată era ministru adjunct al Afacerilor Externe, este cusută cu ață putredă?
Cu toată logica la care ar îndemna cronologia, totuși un site titrează: „Călin Georgescu a facut parte din rețeaua înființată de Mihai Caraman, fostul spion instalat de Regimul Iliescu în fruntea SIE in 1990. Dezvăluirea a fost făcută de președintele UDMR, Kelemen Hunor”.Puțin Iliescu nu strică în acest borș…
Subiectul acestor însemnări nu este Călin Georgescu. Și nici Kelemen.
Subiectul acestor însemnări este o datorie de conștiință. Aceea de a spune că avem o imensă obligație de a ne apăra valorile.
În ceea mă privește, am absolvit – cu toate proporțiile de rigoare și la peste patru decenii distanță – aceleași facultăți ca dl. academician Mircea Malița. Student fiind, dormeam sub pernă cu volumele sale „Aurul cenușiu”.
Încă din liceu am avut șansa să ascult conferințele academicianului Grigore Moisil, care a venit special să ne vorbească într-o tabără a liceenilor finaliști la olimpiada de matematică. În studenție, am avut șansa să fiu primit în cîteva rânduri de acad. Octav Onicescu, de asemenea absolvent al facultăților de Științe și de Filozofie din București. Făcuse studiile de matematică cu Gheorghe Țițeica, Dimitrie Pompeiu și Traian Lalescu și cele de filozofie cu Constantin Rădulescu-Motru și P. P. Negulescu. Niște nume care fac cât bibliotecă. Îl întrebam despre aceștia și mă lumina ce-nseamnă matematica și ce-nseamnă filosofia și ce-nseamnă relațiile dintre ele.
Tot în acei ani l-am cunoscut, acasă la acad. Onicescu, pe unul dintre discipolii săi, fost student de elită. Se numea Mihai Botez, disidentul de mai tîrziu și fostul ambasador la ONU și la Washington după 1990.
Începusem să colaborez la revistele studențești și eram în căutarea unor astfel de personalități pe care să le pot aduce, cât de cât, în prim-plan. Mai ales că matematicienii nu prea erau răsfățați cu publicitatea. Mihai Botez era o minte sclipitoare, cu verb cuceritor și idei scânteietoare. Avea o privire albastră cât o fereastră deschisă spre cer. Și-a susținut teza de doctorat la 26 de ani, după care a fost numit director la Centrul de Cercetări Prospective (exista așa ceva) , iar peste câțiva ani la conducerea Centrului Internațional de Metodologie a Studiului asupra Viitorului și Dezvoltării (exista și așa ceva).
Peste alți câțiva ani l-am cunoscut pe academicianul Solomon Marcus, cu care am avut o îndelungată, onorantă și instructivă colaborare la revistele Viața Studențească și Amfiteatru. Acad. Solomn Marcus susținea o rubrică săptămânală prin care făcea matematica mai ușor „ingurgitabilă” , prezentând într-un limbaj ușor de înțeles cercetări interdisciplinare despre lingvistica matematică, poetică, semiotică, filosofie, istoria științei și a educației.
Discipolul acad. Marcus avea să fie un tânăr, la acea vreme, astăzi reputat matematician cu studii interdisciplinare în teoria limbajelor formale și aplicațiile sale, lingvistică computațională, calcul bazat pe ADN și calcul celular/membranar. În plus, Acad. Gheorghe Păun este și cel care a adus în România jocul de Go. De câțiva ani s-a retras în orașul său natal, unde a devenit reperul unei admirabile mișcări culturale, susținută de o revistă lunară pe o realizează, editează și difuzează și care se cheamă chiar așa, „Curtea de la Argeș”.
Acest filon de preocupări științifice interdisciplinare a reunit minți strălucite din diferite generații – Onicescu, Moisil, Marcus, Malița, Botez, Păun – care au dat matematicii universalitatea unei științe deschizătoare de drumuri în multe alte domenii, care se întind până la tehnologiile înnebunitore de astăzi.
Aceste rânduri nu sunt despre Călin Georgescu. Sunt scrise dintr-o nevoie de atitudine, care este una dintre cele mai acute în societatea noastră. Cu atât mai mult de o atitudine fără echivoc în fața terfelirii valorilor.
De pe frontipiciul existenței noastre n-ar trebui să lipsească imaginea unor oameni care ne-au marcat destinele ca oameni și ca națiune. Astfel de oameni nu trebuie amestecați în mocirla securistoidă care se toarnă cu găleata din ecranele televiziunilor.
Despre Călin Georgescu nu-mi fac nici griji, nici iluzii. Destinul acestui om pare pecetluit. Din trompetele propagandei răzbate horcăitul rinocerilor care invadează orașul sub steagul democrației. Al uneia „administrate”. Sau, cum se mai spune, al unei „dictaturi democratice”.
Asistăm la un bolșevism renăscut sub semn schimbat. Euroatlantiștii de acum sunt la fel de mulți ca amicii URSS din deceniul șase. Cu același patos, cu aceeași devoțiune, cu același deficit de caracter.
Cine în anii 50 asculta la galene „Vocea Americii” era săltat noaptea și trimis la canal. Guvernul „democrației administrate” din zilele noastre tocmai ce a dat o ordonanță de urgență prin care simpla postare pe TikTok este considerată un atentat la „calea euroatlantică”. Galenele care ne aduceau vești de peste gârlă sunt înlocuite acum cu tiktok-ul ce ne-ar aduce „interferențe” de la Kremlin.
Este problema celor care gândesc astfel. Și a istoriei care-i va judeca vreodată. Studiourile tv s-au transformat în mașini de tocat carne. Niște tribunale inchizitoriale dau seară de seară verdicte de ardere pe rug a unui om.
Deocamdată, după cum se vede și multă presă occidentală constată, în România e arsă pe rug democrația.
@Aiurea: sa mori tu ca avea tactu radio in 1950!!!
Autorul articolului a facut un doctorat cu Malita, dar nu de Matematica, ci la SNSPA ! Atacul la adresa lui Georgescu seamana cu multe altele, venite de la „liziera padurii”.
@D Cosmin
Domnul academician Mircea Malita a fost licentiat in Matematica si in Filozofie, NU economist. A creat modele matematice si astimula Informatica si studiul limbilor straine occidentale ca Ministrul al Invatamantului. Apoi din 1974 a ajuns la ONU…
Deci a imbinat logica matematiceanului cu filozofia si a devenit un diplomat de valoare…
Cenzura se face si in direct. De exemplu BUHOREANUL ziarul de la Oradea a eliminat pe toti comentarorii care nu aduc Oda d-lui Bolojan. Deci…..
S-a trezit „unul din popor”, un nimeni in drum neposesor al unei instructii de font serioase, cacamarazii din haitele Cpt core/Core
care nu ar face gafa grobiana de a-i mistifica partizan varsta lu Messi Yanicu, nascut in 1954, plasandu-i klo narea in 1963 numai ca sa nu mai poata la „5 ani” sa fie recrutat de Caraman, care cica ar fi revenit in tara in ’68 exact cand COM intern organiza rebeliuni
in Franta si Germania…Rebeliuni teroriste care sa le scada autoritatilor energia CONDAMNARII INVADARII CRIMINALE a Ceho-Slovaciei de catre trupele Pactului de la Varsovia…AGENTURA lui Caraman nu a disparut dupa plecarea sa care poate fi stiuta decat de securistii cu acces la arhive, clar ca unuldinpopor si de aici din Romania si-a continuat activitatile cri minale, vezi si gen. Walter Romanovici alias Neuländer/Pauker sub acoperirea de director de editura politica, oficina internationala…
@ MYSEBI.. Mă uit cum rumîni de 35 ani incoace a devenit ultra ortodox. Acu a schimbat și formula de salut de la ”debactaloo” la formula de soluție finală, ”Doamne ajută”.. Insă deși rumînu se vrea creștin e mereu cu Dumnezeu in gură, totuși intr-una incalcă vre-una din cele zece porunci..
Boohoo, se cenzureaza IDEILE NEALINIATE pe baza unei categorisiri listate a dusmanilor popolului pe un sistem piramidal incepand cu un termen interzis din „Precizare” coroborat cu IP-ul listat!!! Concomitent se aplica tactica decimarii, din zece-n zece, lasand la cheremul celui din tura…
Testul arata ca, totusi, nu cenzureaza dupa IP, dar nici dupa o lista de termeni. Concluzia e ca cenzureaza continutul (semantic) cu AI.
Test. Initial, verificasem ca „noul Cotidianul” cenzureaza dupa IP. Apoi, la alte teste, a iesit ca cenzureaza dupa anumiti termeni. Acum, am eliminat toti termnenii respectivi si comentariul nu se publica. Deci, cenzura se face iar dupa IP.
ACUM intelegeti ca BIBLIA scrie adevarul ?
Imperfectiunile mintii umane , defectele numeroase ale caracterelor umane , interesele intotdeauna divergente din societate au ramas neschimbate de mii de ani.
desi iubit si recunoscut ca fiind cel mai bun dintre ei , Iisus a fost rastignit de popor .
ACUM , in zilele noastre – Calin GEORGESCU a defilat prin multime si printre autoritati aratind defecte de tot felul , hotiile , ticalosiile si complicitatile , minciuna , falsul , cenzura si tradarea la cel mai inalt nivel .
Ce primeste in schimb Calin Georgescu ?
Ce spuneam la 13:19 nefiind pe placul stapanirii: Eclectica pana la indescifrabila interventia lu Alcibiade.Braila…In schimb CV-u sau
e impletit pana la contopire cu al auto tor rului…Folosind masina personala de decodificat stenogramele a gentilor rosii POT stabili sensul acestei noi destainuiri a Batranului Al Cibiade…Ii da dreptate indirect lui Hunor certificand prietenia dintre Melitza si inca de atunci cia-istului Bush pe care l-a ajutat sa devina Director al Filialei COM intern Langley…
Cg este un ghimpe si pentru ungurii revizionisti din colonie si pentru viktor orban.normal ca nu-l vor presedinte.
# gicu
Nu-i adevarat 100% ,puteti crede sau nu,nu am avut nici collaborateurs nici nimic cu secu,am calatorit si in est si in usa,prin ani 70- 80. Da ,nu era simplu,dar nu sint de acord cu exagerari.ca si faptul ça t-i se interzicea sa mergi la bise Rica,eram plin de colegi la cathédrale de sarbatori,nimeni nu ne-a dat afara,si eram ont ” cu studii”!
Călin Georgescu PREȘEDINTE al României ✌️ Acest agent al Ungariei, care nu e deloc greu de dovedit KELEMEN trebuie arestat pentru trădare de țară
la ce articol am citit si la cati oameni inteligenti s-a facut referire,noi,azi,il avem pe CIOLACU PREMIER FARA BAC!si UDMR la finante!bravo,ce sa mai zic!
Din datele oficiale Caraman a revenit în țară în anul 1968 an în care Georgescu avea frumoasa vârstă de 6 anișori. După ceva ani intra sub oblăduirea Acad. M Malița personaj bănuit de Dl Hunor că ar fi făcut parte din gruparea Caraman. Am o mare nedumerire…Cum și prin ce minune Acad. M Malița a fost confirmat ca ambasador în SUA între anii 1982 și 1985 ? Să înțeleg că nu era nici pe lista lui Pacepa, cel fugit din România în 1978? Întreb și eu…
O fi fost Mircea Malița savant renumit, dar inventatorul covrigului Moebius, covrigul fără sfârșit rămâne unicul , inegalabilul profesor doctor hingher Ciolacu.
Jos Dictatura iohanist ciolocian mafioata !
Cred ca Malita nu e cunoscut pentru interdisciplinarism publicului larg cititor al ziarelor. A fost matematician de frunte, se pare ca a fost in Club si ca a participat la intruniri gen Bilderberg. Deci, pentru un om de stiinta cu apartenenta la societati secrete, nimic suspect!
Toți udmer-isti sunt lucrători Secu la KGB care au în singur scop: distrugerea României și Ardealul la Ungaria! Ciolacu,la Târgoviște ,trădătorule!
Iată ce putem citi pe site-ul ONU despre Călin Georgescu: „After graduating in 1986, he acquired further experience from assignments in the United Kingdom and the United States”. Cum poţi să pleci la studii aprofundate în SUA şi UK dacă nu ai făcut pactul cu SECURITATEA? Hai, mai spuneti si acum ca Georgescu nu e securist!
Un articol foarte bun care poate deschide ochii si mintile celor care inca mai sunt spalati pe creier si vad in clasa noastra politica ordinara ,mincinoasa,sireata ,perversa ,ticaloasa,tradatoare de tara si popor ,hoata,corupta ,ca o putere facatoare de bine .NU, aceasta clasa politica este dusmanul nostru si al tarii noastre ,a vindut tara strainilor si a nenorocit milioane de romani .
Nu ma interesază ce spune Kelemen Honor, dar mă interesează ce a spus Călin Georgescu despre România, creştinism, Biserică şi poporul român, precum şi ce medii a frecventat. Se eludează faptul că E MASON, netrecut în adormire, că a predicat în Case de Cult Penticostale, că acuză Biserica Ortodoxă de faptul că i-a făcut pe români mici şi neînsemnaţi, religia creştină că i-a dezbinat, şi deci BOR ar fi vinovată că poporul român e lipsit de discernământ, că propagă idei şi credinţe heterodoxe, new-age. Ca să nu mai zic de nebuniile pe care le propagă, ce sunt cu duiumul. GEORGESCU E UN ANTIHRIST ŞI PUNCRTUM, iar cine susţine altceva are orbul găinilor!
Respectele noastre d-le Stireanu !
Felicitari,l-am cunoscut pe Academicianul Mircea Malita,am fost in locuinta lui, o personalitate stiintifica si diplomatica de exceptie , dar cine este acest HUNOR de isi permite sa ii jigneasca memoria !
Cine credeti ca poate lua atitudine fata de mizeriile acestui politruc ,Ciolacu fara BAC,cei cu studii facute la intuneric , greu daca nu imposibil !