Kovesi se apară în scandalul înregistrărilor

Codruța Kovesi a vorbit pentru prima dată public despre scandalul înregistrării în care a fost implicată.

Procurorul-șef al DNA a afirmat că materialul apărut public nu este unul autentic, fiind o prelucrare în care au fost amestecate fraze și propoziții.

„Au fost amestecate fraze și propoziții dintr-o parte a ședintei, cu fraze si propozitii din alta parte. Exista expresii și fraze pe care nu le-am folosit. Înregistrarea a fost expertizată”, a afirmat Kovesi într-un interviu pentru ziare.com.

Referitor la afirmațiile potrivit cărora le-ar fi cerut procurorilor „să decapeze instituțional” pentru a ajunge la „domnul premier” într-un „dosar cu case”, șefa DNA afirmat.

„Nu am cerut niciunui procuror să facă o anchetă cu privire la o anumită persoană. Nu am cerut niciodată procurorilor să dispună anumite măsuri sau soluții”, a precizat Kovesi.

Șefa DNA a mai arătat că scandalul intern pornit ca urmare a revocării procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Iorga, precizând că revocarea celor doi nu are nicio legătură cu ancheta internă privind înregistrarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.